perjantai 28. huhtikuuta 2017

Makeaa elämää

Uusi päivä ja uudet kujeet. Tänään teen töitä, käyn kolmannen kerran tähän viikkoon kuntosalilla, kaupoissa, kirjastossa, tapaan yhden ystävän. Pitäisi tulevan vapun takia siivota, mutta ei huvita. Paras ystävättäreni teki itsemurhan juuri vappuna. Vappu on sen takia minulle lähinnä surullinen ja itkuinen muistojuhla.

Olen käyttänyt hunajaa jo vuosia sekä sisäisesti että ulkoisesti: kasvonaamiona ja ruokaan. Se maistuu kesältä ja auringolta. Ja on niin kullankeltaisen kaunista. Hunajakasvonaamio ravitsee, elvyttää ja kirkastaa ihoa. Hunajaa voi käyttää sellaisenaan kasvoille ja antaa vaikuttaa reilut 15 minuuttia. Hunajaan voi sekoittaa kaurahiutaleita ja kuoria sillä kasvonsa.
Kauneudenhoitoa on ollut niin kauan kuin ihmisiä. Ihminen on halunnut aina myös jollakin tavoin koristautua. Kleopatran kerrotaan hoitaneen hipiäänsä aasinmaitokylvyillä.

Varhaisimmat todisteet hunajan käytöstä ovat peräti 15 000 vuoden takaa. Muinaisessa Egyptissä sitä käytettiin kuorivana kasvonaamiona mm. viljanjyvillä ryyditettynä. Antiikin roomassa hunajaa käytettiin silmänympärysvoiteena.
Hunaja on terveellistä, vaikkakin se sisältää paljon sokeria. Hunajassa on kuitenkin 20% vähemmän kaloreita kuin valkeassa sokerissa. Siinä on erilaisia kivennäisaineita ja vitamiineja. Hunaja on antiseptinen aine: se tappaa bakteereja ja mikrobeja. Suomalainen hunaja voi ehkäistä flunssaa ja nielutulehdusta aiheuttavaa A-streptokokkia.
               Orkideani ja vielä hengissä.

Hunajaa suositellaan myös yskänlääkkeeksi ja haavojen hoitoon, jopa huuliherpekseen. Hunaja erittää haavassa vetyperoksidia ja puhdistaa näin haavaa. Tämä on tiedetty kansanlääkinnässä vuosituhansien ajan.
Lähteet: HS 10.4.2017, katjakokko.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!