maanantai 17. huhtikuuta 2017

Lempivaatteita, töitä ja ulkotöitä

Tänään toisena pääsiäissunnuntaina tein pari tuntia töitä aamusta. Suunnittelin yhtä ensi vuoden uutta kurssia. Kun tuli toissa vuonna uusi opetussuunnitelma, menivät kurssit ja kirjat uusiksi. Tietää lisää töitä, mutta on toisaalta ihan piristävääkin.

Sitten menin ulkohommiin haravoimaan pihaa. Vähän kopsuttelemaan maata hereille. Kun me muutettiin tänne maalle - oikeastaan korpimaille - rintamamiestaloon, minulla oli suuret suunnitelmat etupihan varalle:  perennapenkkejä,kesäkukkapenkkejä,omenapuita, marjapuskia...Mutta totuus valkeni karuna, kun mies sijoitteli etupihallekin vanhoja autojaan. Varastorakennuksen takainen alue ei riittänyt.  En muistanut mainita profiilissa ja muutenkaan, että harrastan myös puutarhanhoitoa.
Ei tullut siis pihalle kukkapenkkejä vaan ruukkupuutarha, kun muuta ei mahtunut. Kesäkukkia ja mausteyrttejä vanhoissa sangoissa, kattiloissa, potissa ja ruukuissa. Esittelen varmaankin joskus näistä kaunokaisistani kuvia.

Takapiha oli luonnontilassa. Perustin sinne aika isolla vaivalla tilukseni. Päällysmaa piti irrottaa ja poistaa lapiolla kaivaen,repien ja kottikärryillä kuskaten. Tilalle tilasin uutta ruokamultaa, mikä sekin piti kärrätä kottikärryillä. Onneksi pidän ruumiillisista asioista. Moni asia ei pärjää ruumiillisen työn ja puutarhanhoidon tuottamille iloille. Nyt takapihalla on kasvimaa, mansikkamaa, tarhavadelma rivit, muutama omenapuu, luumupuu ja yksi kirsikkapuu, joka antoi odottaa hedelmäänsä 9 vuotta ja teki sitten hapankirsikoita. Ne on aivan avuttoman pieniä. Minulla ei riitä kärsivällisyys niiden keräämiseen ja hilloamiseen. Linnut saavat ruokaa.

Kille-kissa seurasi silmä tarkkana haravoimista ja nautti lehtien ja ruohon alta uhkuvasta tuoksusta. Hän oikein kiehnäsi maata. Minä silmäilin miehen autoja ja vähän taisin sadatellakin niille.  Mitä helvettiä oot siinä tiellä? Vanha romu. Joka tapauksessa sain liikuntaa, punaiset posket ja kevyen mielen.

Tänään ajattelin esitellä joitakin lempivaatteitani. Itse asiassa niitä on aika paljon, mutta valitsen tähän muutaman kokonaisuuden, jos puhelimen kamera ja tietokone tottelee.


Mekko on Anna Fieldin Zalandosta tilattu. Avokkaat Gabor. Tämän vuoden hankintoja.

Tunika on EVEN&ODD ja "keinonahka"housut - en tiedä miksi tätä materiaalia oikeasti nimitetään - ovat Vilan-liikkeestä. Tunika Zalandolta.Tunika on merkiltään Masai ja ostettu muutama vuosi sitten Tarjan muotipuodista Mäntyharjulta.
Huomaan taas noista kuvien ilmeistä, etten osaa olla valokuvissa. Toivottavasti edistystä tapahtuu.

Sitten parit lemppari kesäkengät.


Nämä on Pier One merkkiset ja ostettu muistaakseni pari vuotta sitten Zalandolta, kuten seuraavat Tamarikset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!