torstai 20. huhtikuuta 2017

Elämänkatsomukseni rakennusaineksiaElämänkatsomukseeni ovat vaikuttaneet elämänkokemukset, tieto- ja kaunokirjallisuus sekä tietenkin läheiset ihmiset ja eläimet. Tietokirjallisuudesta on erityisesti vaikuttanut Georg Henrik von Wrightin kirja Tiede ja ihmisjärki, kaikki Carl-Gustav Jungin englannin- ja suomenkieliset kirjat, Sigmund Freudin kaikki teokset. Ja ylipäätään kaikki luettu psykologinen, filosofinen ja uskontotieteellinen tietokirjallisuus. Myös Raamattu on luettu.

Kaunokirjallisuudessa on ollut tärkeitä lukuisat romaanit ja runokokoelmat. Seuraavaksi pitkä - ehkä vähän puuduttavakin - lista joistakin kirjailijoista, joiden koko tuotannon olen lukenut. Kaikkien etunimiä en muista.


Coezee
Paul Auster
Tyler
Linn Ullman
Zadie Smith
Margaret Atwood
Tournier
Fjodor Dostojevski
Gogol
Elif Shafak
Haruki Murakami
Amy Tan
Ljudmila Ulitskaja
Kyung-Sook Shin
Isabella Allende
Sofi Oksanen
Katja Kettu
Riikka Pulkkinen
Joel Haahtela
Asko Sahlberg
Tommi Kinnunen
Eeva-Liisa Manner
Sirkka Turkka
T.S EliotOlen hyvin impulsiivinen kirjoittaja. Kirjoitan silloin, kun siltä tuntuu, enkä ole hionut tämän blogin tekstejä vaan julkaissut suunapäänä heti. Ehkä metodi muuttuu ajan myötä. Voisi olla tarpeen.


Lopuksi kuvia rakkaista kissoista. Sekä nykyiset että menneet eläinystäväni ovat vaikuttaneet minun elämänkatsomukseeni.
Tässä kuvassa on rouva-Serefina, joka mielenlaadultaan on melko äkäinen ja komenteleva isolla äänellään. Hän myös herättelee milloin tahtoo kynnellä nukkuvan nenää tökkien. Mahtirouva kaikkinensa.
Kille-poika nukkuu. Hän on Serefina-rouvan tassun alla. Kiltti ja valoisa luonne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!