sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Tofuthaicurry

Tämä ruokaohje on pikkuisen monimutkaisempi kuin chili sin carnen, mutta käytän valmiscurrytahnaa, mikä tekee reseptistä helpomman. Tämä ei ole siis "oikeaoppisesti" valmistettu. Ruoka kannattaa tehdä isossa kasarissa tai paistaa aineksia vuorollaan paistinpannussa, ja siirtää ne sitten kattilaan. Puhdista purjo huolellisesti. Lehtien välissä on usein multaa. Osan vihreistä lehdistä voit silputa koristelua varten. Yleensä curryyn käytetään kevätsipulia, mutta purjo on mielestäni jotenkin ruokaisampaa.Annos on noin kuudelle henkilölle.


Tarvitset:
loraus rypsi- ja seesamiöljyä
2 pkt kovaa luomutofua yht. 500g
2 rkl punaista thai currytahnaa
2 rkl raastettua inkivääriä
1 tulinen punainen chilipalko tai vähemmän tai enemmän maun mukaan
3 valkosipulin kynttä
1 vihreä paprika
1 purjon vaalea osa
1 prk kookosmaitoa
2 dl vettä
noin 3 rkl kalakastiketta
3-5 kaffirlimetin lehteä
1 limen mehu
1 rkl hunajaa tai ruokosokeria
1 ruukku korianteria


  1. Paista kuutioidut tofupalat lorauksessa rypsi- ja seesamiölyä vähän ruskeiksi ja siirrä syrjään.
  2. Paista vähän aikaa currytahnaa, raastettua inkivääriä, pilkottua chilipalkoa ja pilkottua valkosipulia rypsi- ja seesamiöljyssä.
  3. Lisää joukkoon pitkittäisiksi paloiksi leikatut purjo- ja paprikapalat. Jatka paistamista niin kauan että purjo ja paprika on vähän pehmenneet. Älä polta mausteita.
  4. Lisää tofupalat paistoastiaan ja pyöräyttele mausteseoksessa.
  5. Lisää kookosmaito, vesi, kaffirlimetin lehdet ja kalakastike.
  6. Keitä noin 5-10 minuuttia niin, että kasvikset ovat vielä napakoita.
  7. Lisää lopuksi hunaja,hienonnettu korianteri ja limen mehu.
  8. Maistele ja lisää kalakastiketta tai hunajaa. Curryn pitäisi olla sopivassa suhteessa hapan, tulinen, makea ja karvas.
  9. Nauti täysjyväriisin kanssa.

Taaskaan puhelin ei millään suostunut siirtämään kuvaa tähän koneelle. Oli niin monimutkaista, etten enää tiedä, miten ylipäätään sain sen...No, Marja seikkailee digimaailmassa ja oppii ehkä vähitellen tai sitten ei. Kuva on kaiken lisäksi epäselvä. Vähemmän maukkaan näköinen. Mutta söimme tätä tänään ja hyvää oli, kunhan lopuksi säädin happamuutta ja makeutta hunajalla ja kalakastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi