torstai 27. huhtikuuta 2017

Jotakin meikkiä on tähän naamaan laitettava

Tänään en ole tehnyt töitä.Ei ole ollut opetustunteja, ja uudet kurssisuunnitelmat olen laiminlyönyt  tyystin. Vähän syyllisyydentunteita. Mutta ei kivistävästi. Sen sijaan olen shoppaillut Mikkelissä naapurini kanssa. Hän oli meillä eilen syömässä ja saimme päähämme kevätvaate shoppailun. Ostin tänään muun muassa kaksi tunikaa ja vähän bling-blingiä, vaikka iän myöten pukukorujen käyttöni on huomattavasti vähentynyt. Ehkä less is more. Tai eipä taida olla. Zalandon lähetys saapui eilen. Päätin palauttaa puserot ja pitää vain maastonvihreät puolipitkät, kivat housut. Kevätvaatteista kuvia tulee varmaankin myöhemmin.


Niin, jotakin meikkiä on tähän naamaan laitettava. Mutta vain ihan omasta halustani. En meikkaa vain muiden takia. Vähän meikattuna tulee parempi mieli. Meikkaaminen - itse tapahtumana - kohottaa mielialaani. Paitsi jos on hirveä kiire.

En meikkaa lainkaan silmiäni. En ole käyttänyt ripsiväriä, luomiväriä, rajauskynää tms. 15 vuoteen. Silmälasini peittävät minun mielestäni silmäni ja silmäpussit. Tietenkin tyylikonsultit ja muut kauneusalan ammattilaiset ovat aivan toista mieltä: juuri silmälasipäisen pitäisi meikata huolella silmänsä, jotta silmät tulisivat esiin ja eivätkä näyttäisi aivan pieniltä tihrusilmiltä. Mutta minä en niitä meikkaa. Tai joskus harvoin bailaamaan lähtiessä.

Aamulla pesen kasvoni kylmällä vedellä ja levitän niille Yonkan seerumia. Pohjustan kasvot Lumenen primerillä ja levitän Lumenen CC-meikkivoidetta.
   Kuvassa on kaikki ne meikit, joita aamulla käytän. Näissä 
   pöytäkuvissa on näemmä koko ajan ollut meidän keittiön
   yli 200 vuotta vanha maalaisantiikkinen pöytä. Se on 
   kauniisti kulunut.

Kulmakarvojen nyppiminen ja meikkaus ovat aikuiselle naiselle mielestäni tärkeitä. Kulmat joko kohottavat tai laskevat kasvoja. Aluksi vetelen kulmiin viivoja karvojen suuntaisesti Isadoran tummanruskealla kulmakynällä. Sitten harjaan kulmat ja levitän niille lopuksi L´Orealin kulmageeliä. Välillä kulmista ei tule harmoniset ja hyvät, mutta en ala niitä korjailla pienessä aamukiireessä. Mennään nyt näillä.

Seuraavaksi rajaan huulet Lumenen rajauskynällä. Rajauskynän väri ei saa olla liian tumma huulipunan väriin verrttuna. Punaan huulet Rimmelin huulipunalla. Olen ollut jo nuoruudesta lähtien huulipunaihminen. Kun löydän hyvän värin, ostan sitä varastoon useamman. Merkkien värit häviävät ihmeen nopeasti valikoimista, ja tulee uusia sävyjä.
Yksi vanhan ajan kikka siitä, miten huulipunan värin saa kestämään koko työpäivän, eikä sitä tarvitse lisäillä päivän mittaan: punaa huulet ja purista ne paperiin (vaikea selittää; siis talouspaperia suuhun huulien väliin ja huulet puristetaan paperiin), punaa sitten uudestaan ja sama juttu paperin kanssa. Vähän ennen töihin lähtöä punaa ne vielä kolmannen kerran. Väri pysyy varmasti koko työpäivän tai minkä tahansa päivän.

T-alueelle sipaisen vähän Lumenen irtopuuteria. Lisään kasvoille poskipäille, kulmien alle ja amorinkaareen tipan Lumenen hohtovoidetta nimeltään Nordic Light Instant Illumizer.

Meikkaamiseen menee aikaa työaamuna viisi minuuttia. Pyrin aamulla nukkumaan niin pitkään kuin mahdollista. Meikin teen ja vaatteet valitsen ripeästi. Aamiaisen haluan syödä rauhallisesti ja lukea samalla jotakin. Vapaapäivinä en meikkaa. Annan ihon hengittää -  kuten sanotaan. Uskon kyllä, että nykyiset meikit ovat niin laadukkaita ja sisältävät usein hoitavia ainesosia, etteivät ne ihoa mitenkään vahingoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!