maanantai 19. lokakuuta 2020

Minun herkkuni raakasuklaa





Olen viime aikoina tehnyt aika usein raakasuklaata, koska se on vain niin hyvää. Sulaa suussa. Nams. Yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa esittelen nyt raakasuklaan perusreseptin. Ruohonjuuri on luontaistuoteyritys, joka on perustettu jo vuonna 1982. Se on ekologisen yrittämisen edelläkävijä.


Raakasuklaa on terveellistä ja herkullista. Suklaa sulaa nopeasti suussa ja vapauttaa kaikki arominsa. Raakasuklaan kaakaojauhetta ja kaakaovoita ei valmistusprosessissa kuumeneta yli 40 asteen. Ne kylmäpuristetaan, ja siksi raakasuklaassa on jäljellä kaikki vitamiinit ja hivenaineet.





Tavallinen suklaa kuumennetaan yli 100 asteen, ja terveelliset ainesosat häviävät. Lisäksi siihen lisätään säilöntä- ja väriaineita.


Raakasuklaan maustamiseen voi käyttää mielikuvitustaan ja omia lempimakuja, esimerkiksi rouhittuja kahvipapuja, joulumausteita, minttua ja appelsiinin kuorta. Minä käytin perussuklaan ryydittämiseen pähkinöitä ja inkamarjoja. Suklaasta saa vaaleampaa, kun korvaa noin puolet kaakaojauheesta maitojauheella. Raakasuklaalevyn  resepti on yksinkertainen.

Tein suklaalevyn lisäksi konvehteja, jotka maustoin kuivatuilla taatelipaloilla ja karpaloilla. Niihin laitoin aluksi mausteet vuokaan, ja kaadoin suklaan  päälle.






Resepti

2 dl raakakaakaovoita

1-2 dl kaakaojauhetta

Makeuttamiseen esimerkiksi agave siirappia tai tomusokeria. Suklaata kannattaa maistella halutun makeuden saamiseksi; karkea sokeri tai stevia eivät liukene hyvin suklaamassaan ja suklaa ritisee hampaissa.


1. Rouhi pähkinät



2. Vuoraa pitkä leipävuoka voipaperilla.



3. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Kun vesi alkaa kuplia, nosta se pois liedeltä ja pane vasta sitten haudutuskattila siihen.


4. Kaada raakasuklaamassa leipävuokaan tai muotteihin. Pidä pakasteessa noin puoli tuntia, kunnes massa on jähmettynyt.


  



Luomu raakakaakaojauhe, 250 g, 7,95€, Foodin

Tässä Criollo-lajikkeen kaakaossa on yli 1200 aktiivista ainesosaa: luonnollisia entsyymejä, mineraaleja ja antooksidantteja. Kaakao sisältää muun muassa kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä ja rautaa.


Kaakaon sisältämällä teobromiinilla on samoja vaikutuksia kuin kofeiinilla ja serotoniinilla: se virkistää, antaa energiaa ja nostaa mielialaa luonnollisella tavalla. Kaakao ei sisällä makeutus-, säilöntä- tai väriaineita. Kaakao on kylmäprosessoitu eli sitä ei ole kuumennettu yli 40 asteen missään , ja siksi siinä on kaikki vitamiinit ja hivenaineet jäljellä.



Luomu kaakaovoi, 250 g, 9,90€, Foodin

100 % kaakaovoi on kaakaopapujen siemenistä uutettu rasva ilman lisäaineita. Kaakaovoi valmistetaan kylmäpuristusmenetelmällä, ja näin luonnolliset ravintoaineet ovat säilyneet.


Kaakaovoita voi käyttää suklaan valmistuksen lisäksi smootheihin, leivonnaisiin, jälkiruokiin ja ihonhoitoon. Kaakaovoin sanotaan olevan paras ihon kosteuttaja ja sitä on käytetty ihon pehmentämiseen vuosisatoja.



Inkamarjat, 180 g, 7,95, Foodin

Kuivatut inkamarjat eli ananaskirsikat ovat lähtöisin Andien vuoristosta. Nämä makean kirpeät marjat kasvavat puhtaassa ja raikkaassa ilmastossa ja sisältävät runsaasti C- ja A-vitamiineja ja rautaa.








Melkein kaikki raakasuklaan raaka-aineet ovat perheyritys Foodilta. Foodin valmistaa ja maahantuo luomuelintarvikkeita ja luonnontuotteita. Tuotteiden perusta on yksinkertainen: niiden on tehtävä hyvää käyttäjälle, viljelijälle ja ympäristölle. Yrityksen missio on "Parempaa ruokaa paremmalle huomiselle".





8 kommenttia:

  1. Oi, nyt on terveellinen vaihtoehto suklaanhimoon.
    Noita pitaa kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Nimetön. On todella kiva, että on terveellinen ja herkullinen vaihtoehto kaupan suklaisiin, ja voi loihtia makuja, joista pitää. Kokeile ihmeessä!

      Poista
  2. Näitä on kokeiltava. Hyvä vaihtoehto lähipiirin suklaan suurkuluttajalle :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommentistasi Kirsti. Kyllä kannattaa kokeilla. Tosiaankin terveellisempi vaihtoehto, koska vitamiinit ja hivenaineet ovat säilyneet.

    VastaaPoista
  4. Jee! Kiitos kuvallisista ohjeista! Pitääpä testata viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Mentaalimatkaaja. Voi, kuule testaa ihmeessä. Resepti on nopea ja yksinkertainen.

      Poista
  5. Aijai mitä herkkua ja ihanaa, kun laitoit reseptin tänne. <3 Sydämellistä tiistaita Marja. <3

    VastaaPoista
  6. Kiitos Tiia kommentistasi. Niin, herkkuja nimenomaan. Nams!

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!