torstai 29. lokakuuta 2020

Tein herkullista mysliä hiilihydraattihimoon

 


Syön yleensä aamupalaksi kaurapuuroa tai chiavanukasta marjojen kanssa. Nyt kun kaamosaikana tekee mieli makeaa ja hiilihydraatteja, mysli on oivallista herkkua. Tein myslin sormituntumalla ja aineksista mitä kaapissa sattui olemaan. Jokainen voi soveltaa ohjetta, kunhan paahtaa hiutaleet voin kanssa uunissa noin 20 minuuttia. Syödessä mysliin voi lisätä tuoreita marjoja. Minä syön mysliä AB-jugurtin tai maidon kanssa.


kaurahiutaleita noin 5 dl

tattarihiutaleita noin 3dl

kookoshiutaleita noin 2dl

voita noin 75g

makeutusta, käytin agavesiirappia

cashewpähkinöitä maun mukaan

inkamarjoja maun mukaan

gojimarjoja maun mukaan

kuivattuja karpaloita maun mukaan














1. Laita hiutaleet kulhoon ja sekoita. 



 2. Sulata voi ja lisää siihen makeutusaine.



3. Kaada voiseos hiutaleisiin ja sekoita kunnolla.

4. Levitä seos uunipellille tasaisesti.



5. Paahda 150 asteessa yhteensä 20 minuuttia, ensimmäisen 10             minuutin kuluttua sekoita hiutaleita ja pane takaisin uuniin.                 Paahda    niin kauan, että hiutaleet saavat väriä.

6. Jäähdytä. 

7.  Murustele kulhoon ja lisää vielä kaurahiutaleita noin 2 dl.



8. Lisää kuivatut marjat ja pähkinät.



9. Nauti.

4 kommenttia:

  1. Nyt on niin terveellistä pöperöä että,ja vielä itse tehtynä oikein huippua :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Pihakeiju. Itse valmistettu mysli on mielestäni hyvä valinta, sillä silloin tietää, mitä siinä on. Kaupan mysleissä saattaa olla lisäaineita ja marjojen, hedelmien ja pähkinöiden osuus on lopulta pieni. Käytetään paljon viljoja ja maissia, koska ne ovat halpoja raaka-aineita. Onhan tuossa minun myslissäni myös agavesiirappia ja voita, mutta se antaa ihanaa makua hiutaleille. Yleensä kuitenkin maku edellä täällä mennään, mutta ruoan ei silti tarvitse olla hirveän epäterveellistä.

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää ja varmaan myös maistuu.
    Minäkin väsään myslejä niistä aineksista, joita sattuu olemaan. Joskus "sokeripaahdan" hiutaleet eli laitan vähän hunajaa päälle ja kääntelen välillä.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentistasi Kirsti. Onpas hyvä vinkki tuo sokeripaahtaminen. Täytyykin kokeilla seuraavan kerran, joka on pian. Edellinen myslisatsi loppuu huomenna.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!