keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Työstä poissaolot lemmikin takiaSähköpostiini tuli tiedote töistä poissaolosta lemmikin takia. Se ei voisi olla ajankohtaisempi, koska meillä on pitkät jäähyväiset vanhan kissamme Serefinan kanssa. Hän on väsynyt, eikä hänen toimintakykynsä ole enää kauan aikaa hyvä.

Edgard&Cooper on eettinen ja ekologinen,  etenkin koirien ,lemmikkiruokayritys.  Se teetti kyselytutkimuksen tänä vuonna elokuussa lemmikkieläimistä johtuvista töistä poissaoloista. Kysely ei ollut kovin laaja. Siihen osallistui 1008 henkilöä.

Noin kolmannes kyselyyn vastanneista kannattaa lemmikin omistajien pentuvapaata. Neljännes vastaajista koki 2-3 vapaapäivän riittävän pennun kotiutumiselle.Pentuvapaa on käytössä vasta muutamissa yrityksissä. Uuden pennun saapuminen on iso elämänmuutos lemmikille ja omistajalle. Pentuvapaan ansiosta omistajalla on tilaisuus nauttia ensihetkistä uuden perheenjäsenen kanssa.

Valtaosan kyselyyn vastanneiden mukaan oman lemmikin kuolema on hyväksyttävä syy olla pois töistä. Rakkaan lemmikin kuolema on suuri suru ja muuttaa arkirutiinit täysin.

Meidän koiramme Claudi kuoli aikoinaan hevosen potkusta saamiinsa vammoihin kolmen päivän kuluttua onnettomuudesta. Valvoin hänen kanssansa joka yö. Kun hän yhtenä aamuna kuoli, olin surusta sekaisin. Menin kuitenkin töihin, ja koko päivän oli olo, että olisin ollut kuplassa tai seisonut viistosti tai kulmikkaasti itseni vieressä. Seisoin kuin syrjäisen ja tuulisen kuopan reunalla. Korvissani humisi. Näin ei voi olla!

Joka kevät istutan Claudin haudalle kukkia ja muistelen meidän yhteisiä, onnellisia aikoja.


Lähteet: https://www.epressi.com/, kuvat Pixabay, omat

4 kommenttia:

 1. Vain sellainen, joka on kokenut lemmikin kuoleman tietää, miten suuri suru se on.
  Tämä postaus sai minut muistelemaan omia poisnukkuneita karvaisia perheenjäseniä ja monia onnellisia vuosia niiden kanssa.
  Hyvää illan jatkoa Marja!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kirsti kommentistasi. Olen huomannut - koiramme kuoleman jälkeen -, ettei ne, joilla ei ole omia lemmikkejä eivät oikein ymmärrä surua niiden menettämisestä. Ja sehän on aivan luonnollista, koska he eivät vain osaa samaistua, ei ole kokemusta. Ajatellaan tosiaan lämmöllä lemmikkejä ja muistellaan hyvää elämää niiden kanssa. On paljon kauniita, hyviä hetkiä.

  VastaaPoista
 3. Lemmikin menetys voi olla jopa kovempi paikka, kuin ihmisen menetys. Lemmikki on voinut olla ainut ystävä! Mutta lemmikitön ihminen ei voi tätä ymmärtää, eikä voi oikein vaatiakaan. Lemmikin merkityksen ymmärtää täydellisesti vasta, kun sellaisen omistaa ja on käynyt menetyksen läpi!
  Silitykset Serefinalle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Erikoiset Asiantuntijat. Kyllä varmasti lemmikin menetys voi tuntua pahemmalta kuin ihmisen, jos on yksinäinen. Ja ehkä muutenkin.Jos on hyvin, hyvin eläinrakas.Meidän Claudi-koira kuoli viisi vuotta sitten tapaturmaisesti, mutta ei olla voitu hankkia uutta koiraa, koska se jotenkin tahraisi Claudin muiston, ja mikään ei voi korvata Claudia. Serefina kiittää silityksistäsi.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!