maanantai 25. marraskuuta 2019

Viimeisimpiä tekemisiäni



Tämä haaste oli Tiian blogissa Minäkö keski-ikäinen? Meillä on niin erilaiset blogit kuin olla voi. Siksi on mielenkiintoista lukea välillä hänen blogiaan. Haasteeseen voi vastata kuka tahansa, jota se kiinnostaa.

Nyt kysymyksiin. Lisäsin tähän haasteeseen yhden kysymyksen, Viimeisin kirja, koska kirjallisuus on minulle tärkeämpää kuin nettimaailma.




Viimeisin viesti: sain tyttäreltä  ja vastasin siihen.

Viimeisin ruoka: sinihomejuusto-tofusalaatti.

Viimeisin itku: pyhäinpäivänä, kun muistelin läheisiä kuolleita ihmisiä.



Viimeisin hermostuminen: jumalauta että suutuin miehelle, kun hän oli pitänyt viikon sisällä keittiössä isoa autonkorjauslaitetta, kompressoria. En tiedä, mihin sitä tarvitaan. Ruma ja iso se oli kyrmöttäessään keittiössä. Erittäin väärä paikka. Aivan ihmeellisen kauan kesti suuttua - viikon - kun suutun yleensä hyvin nopeasti. Alkaako ikä jo vaikuttaa? No, tämän testausmahdollisuuksia kyllä tulee...

Viimeisin ostos: ruokaa. Peruselintarvikkeita maitoa, kahvia, juustoa, kissanruokaa; tofua ja vihanneksia, hedelmiä.

En ole ostanut nyt vajaaseen kahteen vuoteen vaatteita ilmastosyistä. Enkä aio ostaakaan. Samoin kosmetiikkaa on aivan tarpeeksi.



Viimeisin muutos sisustuksessa: Voi Jeesuksen kevät, mikä se nyt olisikaan? Ei ole ollut pitkään aikaan niin sanottua sisutuskautta. Minulla monet asiat menee kausittain. Jeps, kalaverkon heitin eteisen seinältä pois, koska se alkoi muistutella kreikkalaisesta ravintolasta. Alun perin, toissa kesänä, olin kovin ihastunut verkkoon. Ja ajattelin myös, että siihen voisin siirtää mieleni liikkeitä. Eli asetella sitä mielentilani mukaan kuin mandalaa.    Se oli hyvin iso verkko, joten ripustamismahdollisuuksia riitti. Ja kyllä se palveli aikansa. Mutta tuo kreikkalaisen ravintolan ajatus alkoi tunkea päällimmäiseksi. Ikävä kyllä. Ja verkko meni muovinkeräykseen.

Viimeisin lukemani blogiteksti: 
Eevan Hattaroita blogin uusin postaus. Aina tiivistä ja herkullista tekstiä.



Viimeisin lukemani kirja: Luen yleensä kahta tai useampaa kirjaa yhtä aikaa. En muista, mikä kirja loppui viimeksi. Sain loppuun  ainakin Haruki Murakamin Tanssi tanssi tanssi-kirjan. Rakastan Murakamia  ja olin aivan onnessani saadessani tämän uuden kirjan kirjastosta. Mutta, mutta. Ensimmäistä kertaa tuli Murakamia lukiessani tunne, ettei tämä nyt kiinnosta. Kirjaan tuli fantasia-jakso, eikä fantasia ole minua ikänään kiinostanut. Lopsautin kirjan kiinni ja yrmötin. Myöhemmin palasin kirjaan ja lukemalla luin fantasiajakson lävitse ja lopussa alkoi jo häämöttää tunnollinen, yksinkertainen tarinankertoja Murakami. Nautin.

Samoin sain mieheltäni Lauri Maaralan tietokirjan Gurun opissa. Luulin sen käsittelevän idän uskontojen mystiikkaa nimensä mukaisesti, mutta se käsitteli kristinuskon mystiikka-ajattelijoita. Kirja oli silti hyvä ja mielenkiintoinen kurkistus kristinuskon moninaiseen mystiikkaan. En olisi uskonut tällaista olevankaan kristinuskon piirissä. Hengästyttävän ja hämmästyttävän monia henkisen ja hengellisen tien kulkijoita Origenesta mestari Eckhartiin ja kymmeniä lisää. Myös aivan konkreettisia meditaatioharjoituksia.



Viimeisin suunnitelma: Kirjoitan tällä hetkellä kaunokirjallista käsikirjoitusta, ja olisi suunnitelma saada ensimmäinen kirjoituskierros loppuun tammikuun lopussa. Ensimmäinen kierros on aina niin i-h-a-n-a ja runsas. Oikein välillä läkähdyn. Tämän jälkeen on alettava tiivistää ja karsia. Mutta minun pitää saada sitä ennen taukoa kirjoittamiseen, jotta tajuan, mitä kannattaa karsia. Kirjoittamisen hekumassa sitä ei aina tajua.



Pidän nyt pienen tauon tästä rakkaaksi tulleesta blogistani, ylipäätään somesta ja netistä. Jos pystyn. Hyvää loppusyksyä kaikille lukijoille!






  Lähteet: kuvat omat

18 kommenttia:

 1. Hei. Sain hyvät naurut, kun luin kompressorista keittiössänne �� Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Kristiina. Mies tykkää vehdata autojen kanssa ja selostaa minulle korjausten kulkua. Ei muuta kuin toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

   Poista
 2. Taas opin tuntemaan sinua lisää,harmi kun pidät blogitaukoa kun on ollut niin mielenkiintoisia aiheita. Edesmennyt mieheni myös saattoi raahata ton tyylistä materiaalia keittiöön,hih hih naurattihan tuo vähän mutta tiedän kyllä miltä se on sinusta tuntunut.Mukavaa loppusyksyä sinulle Marja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Pihakeiju. Jeps, sinullakin on kokemusta autotallin laajenemisesta talon sisätiloihin. Kun minä laiskana siivoojana välillä siivoankin, ei ole kiva, että sisälle tuodaan outo ja likainen korjauslaite. No aikansa sitä katselin ja loin synkkiä ilmeitä koneeseen. Plus mieheen.

   Poista
 3. Mukavaa syksyn jatkoa! Palaathan ian takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Erikoiset Asiantuntijat. Hyvää syksyn jatkoa sinullekin! Olisipa pian jo alkutalvi, ja valoa enemmän. En ole suunnitellut ollenkaan, miten kauan pidän blogista taukoa. Toimin tässä asiassa tunteiden mukaan . Kirjoitan nykyisin kaunokirjallista tekstiä ainakin kahdeksan tuntia päivässä. Haluan nopsaan käsikirjoitukseni valmiiksi.

   Poista
 4. Älä jää kovin pitkälle taulle <3 Ethän?
  Hyvää marraskuun loppua ja joulukuuta Marja!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Kirsti kommentistasi. Tällä hetkellä tunteella mennään. Enkä halua kirjoittaa blogitekstiä vain muodon vuoksi. Minun täytyy olla kiinnostunut siitä, mitä kirjoitan. Nyt en oikein ehdi. Hyvää vuodenaikojen murrosaikaa sinullekin - lieneekö loppusyksy vai alkutalvi!

  VastaaPoista
 6. Ihanat vastaukset marja! Minä suutun yleensä vain miehelle, se on niin jästi, se on niin mies :) Ei raijaa autonosia keittiöön, mutta ei luovu mistään. Siksipä tavarapaljoudessa sillä on aina joku tärkeä hukassa.

  Luovaa ja tuloksekasta kirjoitusrupeamaa ja joulun aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi riitta k.Hienoa ettei miehesi tuo autokorjaamisia keittiöön. Kyllä minunkin mieheni on välillä niin mies, kuten sanoit "jästi". Ei ymmärrä lainkaan naisen aivoituksia. Ne ovat varmasti hänen mielestään niin tunnehörhöilyä. Juu, entäpä sitten miehen ajatukset? Ovatko lainkaan loogisia ja rationaalisia? Kiitos kirjoittamisen toivotuksista! Samoin sinulle iloa kirja-arvosteluihin.

   Poista
 7. Kaikkea hyvää sinulle Marja❤ Palaathan meitä ilahduttamaan ,kun siltä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja hyvän toivotuksista Unknown. Hyvää joulunalusaikaa sinulle!

   Poista
 8. Kiitos Marja, olipa kiva lukea rapsakat kehut blogistani 😊. Jännittävän kuuloista lukemista sinulla. Jännittävää on seurata tuota sinun romaanin valmistumista. Tsemppiä kirjoittamiseen! Et kai sinä pitkiä taukoja täällä kuitenkaan pidä? Laita edes vähän kuulumisia välillä.
  Mukavaa marras-joulukuuta sinulle! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Eeva. Kehut olivat aidot. Blogisi on yksi parhaimpia. Nautin kovasti sen lukemisesta. Usein tulee hyvä mieli, ja saa ajattelemisen aihetta. Eihän minun tekele vielä romaani ole vaan vasta käsikirjoitus. Kiitos tsempeistä kirjoittamiseen. Se vie ison osan valveillaoloajastani. Hyvää tätä - toivottavasti - alkutalvea sinulle!

   Poista
 9. Löysin juuri tämän blogin Facebookin Aikuiset bloggaajat-ryhmän kautta. Harmi, jos pidät taukoa.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommentistasi Vilma. Ihana lukea että joku on löytänyt vastikään blogini! Tauko on nyt - en tiedä itsekään miten pitkä - tarpeen muiden kirjoitushommien takia.

  VastaaPoista
 11. Ihanaa, että teit tämän ja anteeksi nauratti tuo miehen rötväke keittiössä ja sinun kiroilu. <3 Olet ihana. Tauko tekee hyvää, mutta toivottavasti tulet takaisin. Kaikkea hyvää somettomiin päiviin Marja. <3

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommentistasi Tiia. En malttanut olla tulematta someen katsomaan kommentteja. Muuten olen ollut jo viikon someton ja netitön. Oli kiva tehdä haasteesi!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!