maanantai 28. tammikuuta 2019

Ekologisia ja eettisiä tuotteita Ruohonjuuresta



Kun ruohonjuuri perustettiin vuonna 1982 sen yhdeksi toimintafilosofiaksi muotoutui seuraava:"Ruohonjuuren toiminta nojautuu kestävän kehityksen periaatteisiin, joiden mukaan meillä ei ole oikeutta evätä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta tehdä niitä asioita, joita meillä on oikeus ja mahdollisuus tehdä tänään."

Tuo ajatus on niin totta ja edelleen hyvin ajankohtainen  esimerkiksi ilmastonmuutoksen takia!

Onhan niitä muitakin ongelmia aivan liikaa esimerkiksi eläin- ja kasvilajiston kiihtyvä häviäminen, maaperän köyhtyminen,  jäteongelma, muoviongelma; ilmastonmuutoksen aiheuttama kuivuus Afrikassa, josta meillekin alkaa jossakin vaiheessa tulla  nälkäpakolaisia. Osassa Afrikkaa mikään ei enää kertakaikkiaan kasva kuivuuden takia. Ihmisiä kuolee nälkään, kun he eivät ravinnon perässä jatkuvasti muuttaessaan löydä maata, jossa ruoka kasvaisi.



Ruohonjuurelle on myönnetty ensimmäisenä yrityksenä Suomessa Reilu Vero-sertifikaatti, joka on uusi standardi yritykselle osoituksena vastuullisesta verojen maksamisesta ja raportoinnista.

Nyt itse asiaan eli ihastuttaviin tuotteisiin, joita sain testata yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa.




CATTIER  LOTION DE BEAUTE APAISANTE
GENTLE TONING LOTION
Rose - Camomille, 12,95 €

Yksi Ranskan myydyimmistä luonnonkosmetiikkabrändeistä on nyt Suomessa ja Ruohonjuuressa. Visionääri Pierre Cattier perusti yrityksen vuonna 1968 ja aloitti uransa kehittämällä savesta kosmetiikkatuotteita.

Ruusu - Kamomillavesi pehmentää ja piristää ihoa kun taas vehnäproteiinit kosteuttavat ja ravitsevat.

Minun kasvoni virkistyivät ja saivat eloa tästä kasvovedestä.  Suihkautin sitä myös kasvoille ennen seerumin levitystä. Käytän tuotetta jatkossakin kasvovetenä ja piristysvetenä.


WELEDA
Skin Food, 15,95 €  
Rich, intensive skin care
For Face or Body, For very dry and rough skin, 

Weledan Skin Food on loistava yleisvoide koko perheelle.
Se sopii kuiville kantapäille ja käsille, hoitaa pienet, kuivat ihottumat ja sopii myös kasvonaamioksi.

Jalkapohjieni iho suorastaan janosi juuri tätä täyteläistä voidetta, joka imeytyi nopeasti ja pehmensi todella kuivaa ihoani. Kun olin käyttänyt sitä kolmena iltana, jalkapohjat olivat jo paljon, paljon paremmassa kunnossa kuin ennen voiteen käyttöä. Talven käsivoiteenakin tämä on paras, minkä olen löytänyt. Se on tosiaan nimensä mukaisesti ihon ruokaa. Vielä bonuksena voide tuoksuu kesän kukkaiselta.


Madara
PIHLAJA DAILY DEFENCE, 13,95 €
TÄYDELLINEN VOIDE KUIVALLE IHOLLE JA
VAATIVIIN SÄÄOLOSUHTEISIIN

Pihalaja BB-voide on ihanan täyteläinen voide, joka sopii koko perheelle. Voide tuoksuu herkulliselta. Se sisältää C-vitamiinipitoista pihlajanmarja uutetta.

Tämä voide sopii hyvin kasvoille pakkasilmassa. Testasin parin pakkaspäivän ajan. Voide ei ollut yhtä täyteläinen kuin Skin Food. Käytän sitä käsivoiteena, johon se on riittävän kosteuttava.

eco denta hammastahnapakkaus 
PINAPPLE MORNINGS
AND BILBERRY NIGHTS
TOOTHPASTES 9,95 €
Aamuisin käytettävä ananashammastahna valmistaa tulevaa päivää varten suojaamalla hampaita plakkia vastaan ja vahvistamalla hammaskiillettä. Aamutahna valkaisee hampaita ja tuo pitkän puhtauden tunteen.

Fluoria sisältävä mustikkailtahammastahna puolestaan rauhoittaa hampaita ja ikeniä pitkän päivän jälkeen.

Ananashammastahna oli ihmeen tavallisen hammastahnan tuoksuinen ja makuinen. Mustikkahammastahnassa sen sijaan oli vahva tuoksu ja maku. Mieleeni  tuli, että tämä on jonkinlaista kerskakulutusta. Ihminen  pärjää kyllä yhdelläkin hammastahnalla. Toisaalta kaksi hammastahnaa yhdeksi päiväksi on arjen ylellisyyttä.

eco denta
valkaiseva suuvesi
Whitening Moutwash, 8,95 €

Kirkas, valkaiseva suuvesi muuttuu ravistettaessa sisältävänsä hiilen vaikutuksesta pikimustaksi. Mustan hiilen, minttuöljyn ja suolan yhdistelmä tuo pitkän raikkauden ja suojan plakkia vastaan.

Käyttö: Ravistele pulloa huolellisesti. Purista pulloa kevyestikunnes annostelija täyttyy. Purskuttele noin kaksi minuuttia. Huuhtele suu vedellä. Käytä aamuin illoin.

En voi näin lyhyellä aikavälillä tietää, valkaiseeko tuote hampaat. Tosi tymäkkä maku sillä ainakin oli. Että sen puoleen uskoisi sillä olevan vaikutusta.

WELEDA
suolahammastahna, 6,90 €
Hammastahna stimuloi syljen eritystä ja ehkäisee plakin muodostumista. Luonnollinen natriumbikarbonaatti neutralisoi haitallisia happoja ja ehkäisee hammaskiven muodostumista.

Mirhamiuute pitää suuontelon terveenä. Rataniajuuriuute vahvistaa suun limakalvoja ja ikeniä.

Hammastahnan maku on aika vahva. Käytän sitä jatkossa noiden monenmoisten hyvien vaikutusten vuoksi.

Mikä tuote kiinnosti sinua eniten?

6 kommenttia:

  1. Ekologisuus ja eettisyys ovat aina kannatettavia arvoja.
    Olen iloinen puolestasi hyvästä yhteistyökumppanista.
    Näistä innostuin eniten hammastahnoista.
    Hyvää pakkaspäivää Marja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Kirsti. Ruohonjuuri on minusta hyvä yritys. On ihana, että voi seistä juuri samojen arvojen takana kuin jokin yritys. Minä olin jo myös viherpiipertäjä, kun Ruohonjuuri perustettiin vuonna 1982. Tulen varmaan vastaisuudessakin laittamaan aina postaukseen tuon upean Ruohonjuuren toimintafilosofian. On se vain niin ajaton! Iloa uuteen viikkoon!

      Poista
  2. Suosittelen luonnonkosmetiikalta hammastahnaksi uutukaista Lebon hammastahnaa, joissa monta makuvaihtoehtoa ja maistuu fantastisille. Aivan uusi brändi Suomessa ja kyseessä on kyllä huikea hammastahna.

    Noista suosikkini ehdottomasti Madara, Madaran pihlajakroppavoide on niin ihana. <3

    Kivaa uutta viikkoa Marja. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Tiia. Ja kiitos vinkistä Lebon hammastahnasta. Pitääpä kokeilla. Tässä kun on muutaman kuukauden sisällä siirtynyt luonnonkosmetiikkaan, on suuri halu olla perillä eri merkeistä. Kun olen aika perusteellinen ihminen, jos sen aika tosiaan on. Tuntuu kuitenkin, että suuren osan ajastani sählään. On päiviä, että en pysty keskittymään muuhun kuin lukemiseen.Iloa uuteen viikkoon!

      Poista
  3. Tuo Ruohonjuuri on huippu, itse olen alkanut miettiä vakavissani tuota muovin määrää mitä kannan kaupasta kotiini,huomaan nyt konkreettisesti sen kun olen lajitellut muovit kiertoon. Mielestäni näissä luonnonkosmetiikan tuotteissa purkit ja purtilot näyttäisivät olevan muovia,hieman ristiriitaista. On niitäkin luonnonkosmetiikan merkkejä mitkä ovat lasipakkauksissa,itse suosin niitä. Sitten vielä tuokin juttu,nyt varmaan kuulostan niuhottajalle mutta tarvitsemmeko niin järjettömän paljon esim. näitä kosmetiikkatuotteita? Miten ihomme reagoi kun vaihtelemme niitä jatkuvasti, monet tuotteet tuntuvat loistavilta heti käytön jälkeen mutta miten sitten pitemmällä aikavälillä? Tarvitsemmeko kahta hammastahnaa päivittäin,päivävoidetta,yövoidetta silmänympärysvoidetta,huulivoidetta,jokaiseen kehonosaseen oma voide. Ymmärrän kyllä että ploggareina haluatte tehdä yhteistyötä eri firmojen kanssa ja etenkin sinä kun suosit luonnonaineita. Ikää kun tulee niin tulee pohtineeksi monenlaista ja tämä maapallon tila on nyt melko tärkeä.Itselläni on vielä matkaa hyvään ekologisuuteen mutta yritystä on jo.Tämän aamun Länkkärissä (Länsisavo lehti) oli sieltä Mäntyharjusta nuoret antaneet kypsiä mielipiteitä mm.maapallon tilasta. Hyvää ekologista viikon alkua Marja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pihakeiju kommentista.Ruohonjuurella on tosiaankin huippu yritysfilosofia! Seison niin sen takana. Kun meidän kylällä tuli viime kesänä muovinkeräyspiste. Aloimme oitis lajittelemaan ja kierrättämään muovin. Ja sama juttu kuin sinulla: ihmeteltiin muovin määrää. Tuntuu että ruokakaupoissa kaikki on tiiviisti muoviin pakattua.Minulla on hedelmille ja vihanneksille se harsokassi, johon voi kätevästi laittaa hintalapun ja käyttää yhä uudelleen ja uudelleen.Biohajoavat pussitkin kelpaavat, jos olen unohtanut kotiin nuo oivalliset harsopussit.Luonnonkosmetiikassa muovipurkit on yhä useammin biohajoavia. Ja lasipurkkeja ja metallihylsyjä huulipunissa käytetään usein. Uskon, että lopulta kaikki muovipurkit on biohajoavia. Koska kuluttajat sitä vaativat.Niin, se on todella yksilöllistä, miten paljon nainen kosmetiikkaa tarvitsee. Minä vielä yritän tutustua eri merkkeihin. Se käy hyvin Jolien kanssa yhteistyössä kuukausi-boxissa. Minun ei tarvitse itse ostaa paljonkaan tuotteita. Kerskakulutustahan se toisaalta on. Mutta minä esimerkiksi käytän huulipunaa ja ihokosmetiikkaa eli meikki- ja kuultovoidetta. En oikein osaa käyttää poskipunaa, enkä meikkaa lainkaan silmiä. Paitsi juhlatilaisuuksiin. Kuten postauksessa kirjoitin, minun mielestä ei tarvita kahta erilaista hammastahnaa. Se todellakin menee kerskakulutukseksi. Ei iho siitä kärsi, että vaihtelee hoitoaineita sopivin välein. Se ikään kuin saa uuden herätyksen. Tämä on vain minun mielipide. Tunnen naisia, jotka käyttävät samaa merkkiä koko aikuisikänsä. Ja jos iho siitä tykkää, niin miksipäs ei. Kosmetiikkahommelit on niin yksilöllisiä. Toisilla iho nukahtaa. Toisilla ei.Minä en hoida vartalon ihoa, vaikka sen hoitamista mainostetaan. Keskityn naamaan.
      Samoin sinulle iloa ja ekologisuutta alkavalle viikolle!

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!