torstai 21. joulukuuta 2017

Perinteinen joulukakku englantilainen hedelmäkakku - leipominen on hyvää terapiaa

Olin vähän murhemielin ja päätin mennä terapiaan keittiöön joulukakkujen tekoon. Tätä kakkua taatelikakun ohella on nautiskeltu jouluisin kahvin kanssa vuosia. En ole mikään jouluhössöttäjä. Teen itse vain kakut, leivät, rosollin ja lasimestarin sillin. Kaksi kakuista laitoin pakastimeen odottamaan joulua. Pienimmän söimme oitis. Itse tein kaksinkertaisen annoksen. Tässä perusohje: 

100g pehmeitä aprikooseja
100g pehmeitä taateleita
75 grammaa hasselpähkinöitä 
200g voita
200 g fariinisokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanijasokeria
1 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
1 dl rusinoita
1 dl appelsiinimehua

Toimi näin
1. Kokoa ainekset.






                      Minun käsin nyherretty alkuperäinen resepti.

2. Laita uuni 175 asteeseen.
3.Rasvaa ja korppujauhota kakkuvuoat. Jostakin syystä en         ollenkaan pidä tästä vaiheesta.

4. Pienennä kuivat hedelmät ja pähkinät. Kätevimmin se käy
    hedelmien suhteen saksilla. Pähkinät rouhitaan veitsellä.




         



5.Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi.
6.Lisää munat yksitellen. Minulle on tullut tavaksi rikkoa
   kerralla kaikki munat samaan kulhoon. Siitä on aivan
   helppoa lisätä muna kerrallaan.




7. Lisää jauhot joukkoon. Sekoita jauhoihin kuivat hedelmät,                 pähkinät, rusinat ja mausteet. Lisää appelsiinimehun kanssa
   taikinaan.
8. Laita taikina kakkuvuokaan.

9. Paista 175 asteessa noin viisikymmentä minuuttia.
10. Ennen tarjoilua kakkuun voi lisätä liemen, jossa on 1 dl                  appelsiinimehua, 1/2 dl fariinisokeria, 1/2 dl konjakkia.
11. Kumoa hieman jäähtynyt kakku lautaselle. Pakasta joulua
      varten. Tai syö heti.



  Meidän joulukuusi on tänä vuonna huonekuusi.


Leivotko paljon joulua varten?

Lähteet: valmis resepti, kuvat omat

10 kommenttia:

  1. Ekaksi tykkäys omille kuville. Tuttu kokeiltu resepti. Lapset ja lapsenlapset leipovat meillekin usein kaikenlaista ja etenkin jouluksi. Siksi tein vain muutaman tortun ja kalakukkoja. Hyvää päivän jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi.Yritän harjoitella tuota valokuvausta, kun aikaa liikenee. Ihanaa, että sinulla on suuri perhe. Kiva, että lapset ja lapsenlapset leipovat teillekin. Vau, ehtaa kalakukkoa!

      Poista
  2. Hyvän kakun salaisuus on juuri tuollainen ruttuiselle ruutupaperille käsinkirjoitettu kakkuresepti :) Ja tietenkin rasva.
    Minä en tee jouluksi mitään itse, ostan kaiken valmiina, kertoo nimimerkki Entinen Kotitalousopettaja.
    Teillä sen sijaan on tulossa oikein maukas joulu, sillä itse tehty on aina parasta.

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää ja leipominen on todella loistavaa terapiaa!

    VastaaPoista
  4. Hyvän näköisiä herkkuja, kiitos resepteistä :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!