sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Täytetyt Munakoisot - Melanzane Ripiene










Tämä on aika työläs, välimerellinen ruoka, mutta jos sattuu olemaan aikaa - kuten ehkä näin sunnuntaina - se palkitsee tekijänsä herkullisuudellaan. Samalla täytteellä voi täyttää kesäkurpitsat, tomaatit ja sipulit. Kohtahan on suomalaisen kesäkurpitsan sesonkiaika.

Sienien sijasta voi käyttää soijarouhetta, nyhtistä tai härkistä. Vaalean maidossa liotetun  leivän voi korvata korppujauhoilla tai jättää viljat kokonaan pois, ja käyttää sieniä ja kasviproteiineja enemmän.


Näitä tarvitset:
  • 2-3 keskikokoista munakoisoa
  • n. 3 dl pakastemetsäsieniä tai tuoreita herkkusieniä pilkottuina
  • maitoa
  • 3 viipaletta vaaleaa leipää reunat poistettuina
  • 3 munaa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • meiramia tai oreganoa
  • muskottipähkinää
  • suolaa
  • 2 mozzarella palloa



1. Kiehauta munakoisot kiehuvassa vedessä. Halkaise ne ja irrota
    malto varovasti.

2.Sekoita kulhossa pienennetty munakoison malto, sienet, pilkotut 
    valkosipulit, munat, parmesaaniraaste, leivän sisus, meirami,
    muskottipähkinä ja suola. Sekoita tahnamaiseksi.

3.Voitele pelti ja täytä munakoisot tahnalla. Laita päälle viipaloidut
   mozzarella siivut.

4. Paista noin 180 asteisessa uunissa 50 minuuttia.

5. Nauti täysjyväpastan ja salaatin kanssa.







2 kommenttia:

  1. Kiitos uudesta täytteen reseptistä. Käytän paljon kasviksia myös lämpimiin ruokiin. Täytän kyllä kasviksia, mutta omilla sekoituksillani. Kiva kokeilla jotain toisen testaamaa reseptiä. Meillä taitaa olla samantapainen mieltymys kesän anteihin. Hyvää pyhäpäivän jatkoa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Kesällä suomalaiset kasvikset maistuvat auringolta. Minullakin on erilaisia täytevaihtoehtoja. Vähän fiiliksellä mennään ruuanlaitossa. Hyvää sunnuntain rauhaa sinullekin.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi