tiistai 25. heinäkuuta 2017

Onko maito pahasta? (Ja vähän höplätystä.)


Kerrankin kirjoitan lyhyen ja selkeän postauksen. 

Alan ehkä oppia jotakin...Miten kauan sitä kestänee? Kunnes taas yleisen höpöttämisen halu saa minut pauloihinsa. Tiedä häntä. En oikeasti vielä hallitse tätä blogi-kirjoittamista. Mutta oppimiskokemus. Mutta kuten homaatte: olen oppinut tekstinkäsittelyä. Ja olen siitä aivan innostunut. Kiva, kun voi tässä iässä vielä innostua KOVASTI jostakin.

(Vitsit, tätäkään ei olisi kannattanut kirjoittaa. Juuri kun leuhkin asiallisella kirjoituksella...Olenkoan hyvin narsistinen? )

Onneksi en elämänkumppanini mielestä ole. Ihan varmistelin tätä asiaa, ( huom. minulle tärkeää!).

No, nyt se alkaa:

Minä syön aika paljon maitotuotteita: turkkilaista jugurttia, välillä juon piimää ja maitoa. Moni sanoo, että maito on vasikan tai imeväisen juomaa. Suomessa juodaan silti paljon maitoa verrattuna etelän maihin. Maitoon on liitetty monia terveysväittämiä, jotka 
eivät välttämättä pidä paikkaansa.


Asiasta taas toiseen: Eilen tietokoneneron kaverini kanssa laitoimme blogiin Hemtex-mainoksen, koska käytän tätä yritystä itsekin. Tilailen välillä verhoja ja muuta. Varmaankin jotakin voi ärsyttää tämä, että olen ottanut mainoksia blogiini. Minusta se on ihan OK siksi, että käytän itse mainostamiani firmoja. Ovat siis osa arkista elämääni.


Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen vastaa joihinkin melko yleisiin väittämiin.

1)Maito ei aiheuta tulehdusreaktiota
Jotkut ajattelee, että maito aiheuttaa jonkinlaisen sisäisen tulehdustilan. Joka aiheuttaa yleistä huonoa oloa tai terveyttä.

Tutkimuksessa ihmisille juotettiin maitoa ja soijamaitoa verrokkiryhmälle: maidolla ei näyttänyt olevan sen enempää 
tulehdusvaikutusta kuin soijamaidolla.


2)Maito voi pahentaa aknea.
Maito voi lisätä finnejä ihmiselle, jolla on niihin geneettinen alttius
.

3)Maito ei ole välttämätöntä kasvulle.
Jos lapsen muu ruokavalio on kunnossa, kasvimaidollakin (esimerkiksi soija-, kaura- ja mantelimaidolla) pärjäilee.
Mutta ruokavalion pitäisi olla tarpeeksi monipuolinen. Kuka sen määrittää? Teveyssuositukset kai.


                     Lehmillä on yleensä niin isot ja lempeät
                     silmät, että heti haluaa olla niiden kaveri.

Jees, tuli lyhyt postaus.(Marja taputan sinua rohkastavasti päällesi.) Ihan ite.

Aion harjoitella tätä lisää... Mutta juuri  nyt. Olen taas ATK:...,gemien   hetkellä en vain  sitten millään jostakin - digi-idiootin - syystä pääse tarkastelemaan yhtä eläintenoikeus sivusto .En vaan, helkutti vie, osaa. 


Lähteet: Helsingin Sanomat 15.6.2017, kuvat Pexel

2 kommenttia:

  1. Kiitos Marja. Täyttä asiaa taas kirjoitat. Tuputan maitoa ja muita maitotuotteita lapsille. itse en ilmeisesti siedä maitoa, koska en ole sitä suostunut (edes vuoden vanhana, enkä koskaan sen jälkeenkään) juomaan. Olen myös aina inhonnut tavallisia ohukaisia, maitoon keitettyjä ruokia ja esim. lasten herkkua, jäätelöä. Voi olla, että maito sopisikin, en tiedä, kun ei ole testattu. Käytän kylläkin paljon hapanmaitotuotteita ja jonkin verran juustoja, joista pidän.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Maito nyt vaan jakaa ihmisiä eri leireihin. Mutta leirillähän on kivaa! Jännä juttu tuo sinun suhteesi maitoon.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!