lauantai 15. heinäkuuta 2017

Suudellaan


Kyllähän me vielä pussaillaan elämänkumppanini kanssa, vaikka ollaan oltu yhdessä yli 20 vuotta. Mutta ei suudella joka päivä. Meillä ei ole sellaista pusukulttuuria, että suudellaan kun lähdetään tahoillemme ja takaisin palatessa. Kainaloa kyllä tarvitsen  häneltä usein.

Tutkimusprofessori Osmo Kontula väittää, että suutelun määrä on hyvä parisuhteen mittari. Itse en ole varma tästä käsityksestä.


Hän sanoo: "Jos haluaisin yhdellä kysymyksellä selvittää, kuinka parilla menee, kysyisin: Kuinka usein suutelette?" Minun mielestäni parisuhteessamme menee ihan kohtuullisen hyvin, eikä me olla jatkuvasti pussaamassa tai koskettelemassa. Mies tosin tykkää läpsäistä takapuoltani (Onko se koskettelemista?). Tai jos en tajuakaan? Ups, meillä menee oikeasti huonosti...No, ei mene. Luulisin.


Se on minusta ymmärrettävää, jos parisuhde voi huonosti, sitä voi ihan tietoisesti parantaa olemalla enemmän lähekkäin, vaikka se olisi alkuun työlästä. Vähän huvittava sana työläs parisuhde - voi ymmärtää monella tavalla.

Osmo Kontulan mukaan suutelu on tapa ilmaista, että arvostaa toista. Haluaa olla lähellä. Minusta arvostusta voi osoittaa yhteisessä arjessa esimerkiksi jakamalla kotityöt oikeudenmukaisesti. Jos nainen joutuu hoitamaan melkein kaiken yksin, kun mies vain makoilee sohvalla ja katsoo jotakin urheilua televisiosta, tuskin naista kovasti haluttaa suudella ja ynnä muuta sellaista (=seksiä). Jos suoraan sanon, minä heittäisin sellaisen lahnamiehen pihalle.Mutta tutkimusluvut tavallaan puoltaa Kontulaa: kymmenesosa parisuhteessa olevista ei suutele lainkaan. Heistä onnellisia on vain 8% miehistä ja 4% naisista. Mutta kyllä tämän voi tulkita niinkin, että kun ei olla onnellisia yhdessä, ei juuri haluta pussaillakkaan. Eli kumpi on seuraus? Kumpi syy?


Parisuhteen eri vaiheissa suudellaan eri tavalla. Alun symbioosivaiheessa suudellaan intohimoisesti. Huulet punoittamaan ja turvoksiin. Kumppanuusvaiheessa muutaman vuoden jälkeen pusut muuttuvat arkisemmiksi. Yleensä No hei sitten-suudelmiksi ja Moi taas-suudelmiksi tai vain pussailuksi jossakin välissä, kun tullan ja mennään. Ainakin hyvän yön pusu supaistaan.

Lopuksi hyvin intohimoinen luonne Lauri Tähkä ja Suudellan youtubesta. Tämä on sitä parisuhteen alun intohimosuutelemista. Symbioosin hekumaa.
Lähteet: Helsingin Sanomat 29.6.2017, kuvat Pexel, video youtubeEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!