perjantai 23. elokuuta 2019

KuulumisiaAika on mennyt vinhaa vauhtia. Tämän kesän helteiden aikana nautin. Olo oli raukea ja hyvä. En silti ottanut aurinkoa, stoppi tuli kymmenen vuotta sitten. Nyt päivät ovat sateisia ja harmaita jotenkin turtuneella tavalla. Ollaan syksyn reunalla.


Lääkäri määräsi minulle lisää sairauslomaa, lokakuun loppuun asti. Olen miettinyt, minkälainen minä olen ilman kipulääkkeitä. Lisäksi ikään kuin masennuksen kavalat louhikot ja rotkot odottaisivat minua. Sen pelko on tiukka kuin nyrkki. Myös masennus kuuluu lääkärin mukaan vieroitusoireisiin. En tätä haluaisi, koska olen tarpeeksi repaleinen paniikkikohtausten takia, jotka ovat onneksi vähentyneet.Olen elänyt tyystin hiljaiseloa. Tavannut vain muutamaa kaveriani ja ystävää, käynyt kuntosalilla. Leivontakausi on ohi. Hyvä niin. Lihoin sairaalassa noin kuusi kiloa. Niitä ei tässä iässä saa helposti karistettua. Olen hyväksynyt uuden ulkonäköni. Se on ongelmista oikeastaan turhanpäiväisin.

   Käyttövettä.

  Juomavettä

Ajankohtaisin ongelma on se, että vesi loppui kaivosta. Haetaan käyttövettä järvestä, ja mies tuo juoma- ja ruoanlaittovettä töistä. Astiat ja muut pitää pestä käsin. Samoin peseydytään saunassa, järvessä tai lämmitetään vettä. Kaikki käytännön jutut tuntuu nyt  vähän työläiltä. Tarvitaan agraarielämän henkeä!


Olemme reipashenkisesti tehneet miehen kanssa halkoja talven varalle. Mies käyttää sirkkeliä ja moottorisahaa, ja minä kipitän halot suojaan. Nyt ne ovat vallanneet jo pienen terassimme.


En tykkää käydä kampaamossa, mutta etenkin lyhythiuksisen on pakko käydä välillä siellä.  Luonnonkosmetiikan käyttäjänä tunnen huonoa omatuntoa siitä, että värjäytän hiukset synteettisillä väreillä, mutta täällä yksikään kampaamo ei käytä luonnonvärejä. Hiuksista tuli aivan liian tummat, ja kampaaja teki oudon kampauksen. Milloinkahan tämä nainen on aivan tyystin tyytyväinen lopputulokseen?

  Alkuruoka.

Tytär lähti taas opiskelemaan. Ikävä ja haikea mieli. Käytiin yhdessä Amarillossa. Minun annokseni näyttää oudolta, mutta siinä on iso falafelpihvi.

Lukutoukan kirjapino.


Jihuu,  sataa! Kaivo täyttyy vähitellen.

Hyvää viikonloppua kaikille!
8 kommenttia:

 1. Voimia kovasti Marja ❤ Väri sopii sinulle hyvin. Hyvää viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Unknown ja kiitos voimien toivottamisesta. Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 2. Hienoja kuvia kukista.
  Nuo ämpäri- ja saavikuvat kertovat paremmin kuin tuhat sanaa käyttövesi tilanteestanne.
  Toivottavasti kaivo täyttyy pian.
  Tuo on niin totta. Jos aikoo pitää lyhyttä tukkaa, on käytävä kampaajalla tiuhaan. Minusta väri on sinulla nätti.
  Houkutteleva kirjapino. Luin Pirkko Saision tuotannon, kun tytär ja vävy ostivat Pirkon ja kumppaninsa entisen paikan.
  Oikein hyvää viikonloppua Marja <3


  VastaaPoista
 3. Kiitos Kirsti kommentistasi. Juu, tämä vesijuttu vaikuttaa niin moneen asiaan. Toisaalta kun pesee astioita käsin, tulee nostalginen olo. Mutta ei totisesti aina... Joinakin kesinä kaivo on tyhjentynyt myös, ja syskuun alussa siihen on tullut tarpeeksi vettä. Minä tykkään Saisiosta. Luen nyt hänen teoksiaan toista kertaa ja miten intensiivinen kirjailija hän onkaan! Lyhyttä tukka pitää tosiaan leikata melko usein. Mutta minulla se on reilun kahden kuukauden välein.Pidän taas muuten somettoman viikonlopun, paitsi vastaan näihin kommentteihin Olen ollut jo monta kuukautta viikonloput someton.Hyvää lauantai päivää sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ah John Irving. <3

  Miten kampaaja teki tuollaisen kampauksen, sinulla on hiukset aina ylhäällä.

  Hyvä, että paniikkikohtaukset ovat helpottaneet ja toivottavasti masennus ei tule voimalla tai oireet. Sinulla on rankkaa, mutta jaksat olla aina niin ystävällinen, kiitos Marja siitä. <3

  Lämpimiä ajatuksia täältä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia kommentistasi. Irving on vaan niin hauska. Paniikkikohtauksia ei tule enää kuin vain muutama viikossa. Toivon tosiaan, ettei olo menisi masennuksen puolelle. Hyvää sunnuntaita sinulle!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Eeva. Höpsis köpsis, kampaus on kamala. Pidän aivan erilailla hiuksiani, eikä kampaajan kampaus saanut minussa aikaan riemuhuutoja.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!