tiistai 8. toukokuuta 2018

Puolison pettäminen ja hylkääminenTämä kirjoitus on Annan tarina Hesarista. Juttu järkytti minua kovasti. Kuin joku olisi heittänyt sanoja kuin hiekkaa kasvoilleni. Annalle hylkääminen tuli täysin yllätyksenä. Miehen kuvatus lähetti  vain tekstiviestin, että haluaa avioeron.

Vasta viestin tulon jälkeen Anna huomasi. Että mies oli vienyt kotoa kaikki henkilökohtaiset tavaransa.


Anna ja hänen miehensä olivat olleet pitkään yhdessä. Yli kymmenen vuotta. Ja nyt perheessä oli vielä pikkulapsivaihe. Anna oli tottunut luottamaan iloiseen puolisoonsa. Siksi tekstiviesti oli kuin potku palleaan.

Anna ei osannut epäillä mitään. Mies teki keikkatöitä Pohjois-Suomessa viikot ja tuli viikonlopuiksi kotiin. Tekstiviestin jäkeen asiat alkoivat seljetä. Mies ei ollutkaan ollut keikkatöissä Pohjois-Suomessa vaan Etelä-Suomessa vuosien ajan. Hän oli elänyt kaksoiselämää. Hänellä oli toinen nainen etelässä. Jonka luona hän asui viikon työkeikkansa.


Annan ensimmäiset kuukaudet menivät shokkitilassa. Hän siivosi perheen omakotitaloa, ja hävitti kaikki miehensä kotiin jääneet tavarat. Onneksi perhe ja ystävät oli hänen tukenaan. Ja kuuntelivat, kun Anna kävi läpi asiaa uudestaan ja uudestaan. Hänen mielestään parasta tukea oli se, että läheiset jaksoivat kuunnella.


Miehen lähdöstä on kulunut nyt vuosi. Annan ja kolmen lapsen elämä on pikkuhiljaa tasoittunut. Anna kokee eroprosessin aikana oppineensa paljon itsestään.

Hän on huomannut, että ihmisen voimavarat ja vahvuus ovat yllättävän suuria. Nykyään - melkoisen myllerryksen läpi käytyään - hän osaa ottaa rennommin. Ei stressaa pikkuasioista. On enemmän armollinen itselleen.


Hän on myös antanut anteeksi miehelleen. Mutta anteeksiantaminen ei vapauta pettäjää vastuusta, mutta vapauttaa petettyä.

Jatkan huomenna samasta aiheesta, pettämisestä, oman kokemukseni kirjoittamalla.


Mitä mieltä olet Annan tarinasta?
Lähteet: Helsingin Sanomat 3.5.2018, kuvat Pexel, Pixsabay


13 kommenttia:

 1. Melkoinen tarina. Annan luottamus puolisoon on ollut valtavan luja, koska hän ei ole nähnyt merkkejä miehen uskottomuudesta. Maailman pelkurimaisin tapa päättää suhde. Jos on miestä/naista pettää, pitäisi olla munaa tehdä bänät kasvotusten. Onneksi Anna on löytänyt voimavaransa.
  Hyvää tiistaita sinulle Marja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Tuokin kertomuksessa miltei raivostutti, että mies ilmoitti hylkäämisestään tekstiviestillä.Kuten sanoit "Maailman pelkurimaisin tapa päättää suhde." Mukavaa ja puuhakasta tiistai päivää sinulle.

   Poista
 2. Ikävää on huomata ettei ole monia uskollisia ihmisiä enää maailmassa. Tai jos onkin uskollinen ei silti pysty rakastamaan ja huomioimaan puolisoaan. Mutta tuollainen täydellinen huijaus pitemmän aukaa on julmaa. Todella julmaa. Yhdessä oleminen on vapaa ehtoista. Silti pitäisi olla reilu ja puhua asioista suoraan ja aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Merja, kommentistasi. Maailma on julma paikka. Tuon tositarinan mies melkein kuvottaa minua. Vihastuttaa. Oikea peto. Silti uskon rakkauteen. Vielä. Kivaa tiistai päivää sinulle!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Minulla osui katse erityisesti tähän lauseeseen, jonka allekirjoitan itse:
  "anteeksiantaminen ei vapauta pettäjää vastuusta, mutta vapauttaa petettyä"

  Anteeksiantaminen siis yleisesti ottaen. Ihmiset usein ajattelevat, että anteeksianto on ikäänkuin vain pettäjälle tai muulle väärin tehneelle suotu, mutta oikeasti ainakin itse käsitän anteeksiannon nimenomaan lahjana itselle. Ja nimenomaan anteeksianto, jonka oikeasti tuntee ja tietää antavansa - sen kyllä tuntee sisimmässään. Se, että osaa antaa anteeksi on ikään kuin lahja itselle siitä, että pystyy elämään kevyemmin, koska mukana kulkeva katkeruus tai vihan ovat todella syövyttäviä vielä vuosienkin jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marihantee kommentistasi. Anteeksianto on tosiaan tärkeintä itselle. Lahja kuten sanoit. Pysyvä katkeruuden tunne syö ihmistä. Se on kuin upottava suo tai pohjaton kaivo.

   Poista
 4. En vaan voi hyväksyä pettämistä missään muodossa. En pystyisi antamaan tekoa anteeksi, vaikka se auttaisikin ehkä minua.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Outi, kommentistasi. Minä olen tullut peteyksi opiskeluajan avoliitossani. Siitä seurasi heti ero. En minäkään hyväksy edes yhtä hairahtumista. Vaikka se olisi esimerkiksi firman pikkujouluissa änkyräkännissä tehty.

  VastaaPoista
 6. Aikamoinen tarina. Tuttavapiirissäni on joskus tapahtunut likipitäen samanmoinen juttu. Aloin oikein miettiä sitä vanhaa tapahtumaa. Petetylle sattui siihen samaan saumaan vielä muitakin ikäviä asioita. Tuntui silloin, että tuo tuttavani katkeaa kaikkien tapahtumien alle. Mutta hän jaksoi eteenpäin. Ja aika on parantanut niitä haavoja. Pettäminen on julmaa. En hyväksy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula kommentistasi. Kiva että tuttavasi on toipunut rankoista tapahtumista. Minäkään en hyväksy edes pientä rahtustakaan pettämistä. Siksi opiskeluaikojen avoliitto päätyi eroon. Hyvää päivän jatkoa sinulle!

   Poista
 7. Tunnen olevani jälleen niin siunattu avioliittoani, kun tohtori osagiede toi takaisin mieheni, joka erotti minut kanssani hyviä 3 vuorokautta. Olen nimeltä Anneli Jäätteenmäki. Vaikka minulla on suu koko kehossani, ei riitä, että kiitämme tohtori Osagiedea hänen avusta elämässäni. Mieheni oli eronnut kanssani 3 kuukautta ja joutunut olemaan tuskissa ja tuskalla ilman häntä. Joten etsin apua kaikkialta, mutta mikään ei onnistunut, ennen kuin tarkoitin tohtori Osagiedea, jonka kanssa otin yhteyttä verkossa. Selitin tilannetta hänelle ja hän lupasi, että aviomieheni tulee takaisin minuun 24–48 tunnin sisällä, sikäli kuin sydämeni silti lyö hänen puolestaan. Uskoin häneen ja hän valmisti loitsun minulle ja mieheni soitti minulle juuri kun tohtori Osagiede sanoi. Hän vetoaa ja sanoi, että hän tarvitsee minut takaisin ja elämme nyt jälleen onnellisina viimeiset 9 kuukautta. Kaikkien siellä lukevien artikkelini, jotka tarvitsevat apua, tulee ottaa yhteyttä häneen ... Sähköposti: doctorosagiede75@gmail.com tai whatsapp and viber puhelinnumeroon +2349014523836

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentistasi Anneli Jäätteenmäki. Toivottavasti voit nyt hyvin. Tässä minun blogissani ei saisi mainostaa kommenteissa. Mutta jätin kuitenkin Osagiedan yhteistiedot. En kyllä kehoita ketään ottamaan yhteyttä häneen, kun en usko tällaisiin auttajiin. Hyvä, että olette miehenne kanssa taas löytäneet toisenne - tavalla tai toisella. Toivotan teille rakkautta ja rauhaa!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!