sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Sinä olet tärkeä


Yksi tärkeimmistä ihmissuhteista on suhde itseen. Se on myös pitkäaikaisin ihmissuhteemme.

Seuraavaksi helppoja ja pieniä tapoja parantaa tätä ihmissuhdetta.


Näe itsessäsi joka päivä 3-6 hyvää asiaa. Onko hiukset kauniit? Istuuko vaatteet hyvin? Ou nou, näitä kiitollisuuden aiheita tulee paljon mieleen.

Suhtaudu itseesi armollisesti.   Siinä voi esimerkiksi auttaa joka ilta lausumalla sanat itselleen: "Hyväksyn itseni tällaisena kuin olen."


Sen sijaan että tuhlaat aikaasi sen tutkimiseen, mitä muilla on ja minulla ei ole, et keskity hyvinvointiisi tarpeeksi. Eihän se mitä muilla on ole sinulta pois.

Elämän ei soisi olevan selviytymistä ja suorittamista. Vaan se voi olla ihan mukavaa.


Hemmotteluhoidot ja shoppailu vaikka pienimuotoisena on naiselle hyväksi. Minä rakastan intialaista päänhierontaa ja jalkahoitoa.
Varsinaisesta naaman käsittelystä en tykkää lainkaan. Kosmetologilla käyn kerran kolmessa vuodessa.

Itsensä hoitamista on myös herkutella välillä. Kahvit ja leivos. Hyvä ruokaravintola.

Miten sinä hemmottelet itseäsi?




Lähteet: Voi hyvin 1/2018, kuvat Pexel, Pixabay

14 kommenttia:

  1. Hemmottelen itseäni välillä uusilla vaatteilla. Yritän uusia tyyliäni...siinä tosin useinkaan onnistumatta..mutta kuitenkin vaihtamalla värejä. Ostan välillä jäätelöä...suklaatakin. belgialaista suklaata Ateenan suklaamyymälästä. Vaikka budjettini oli melko pieni kuukauden aikana..hernuttelin silti Ateenassa.Siellä oli tietenkin kaikkea sellaistakin mitä Suomesta ei ollenkaan saa.esim.kokonaan kermavaahdolla täytetty tuutinmuotoinen leivonnainen. Uuh..liian hyvää. Kun tarkemmin ajattelen herkkuhetket taisi jäädä kahteen kertaan...mutta mekkoja ostin hmm..kolme ja yhden ihanan paidan ja sandaaleita kahdet...kullan..sekä hopeanväriset.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Merja. Vaatteiden valitseminen ja ostaminen on tosiaankin hemmottelua, jos sen tekee rauhassa ajan kanssa. Kuulostaa ihanalta nuo Ateenan herkut. Sanotaan, että belgialainen suklaa on maailman parasta.

      Poista
  2. Tuo armollisuus itseä kohtaan on tärkeä,,, ja pienetkin ylellisyydet arjessa kyllä,,, :) suunnittelen shoppailumatkaa juuri,, hotelliyöpymisineen,, :) sitten vasta meen käymään äitini luona. Omaishoitamisessa 4 vapaata ... terv tuula t

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Anonyymi. Sinulla on raskas, vaativa ja varmaankin rakkaudentäyteinen työ. Pienetkin ylellisyydet kyllä kummasti piristää. Hyvää matkaa, sitten kun sen teet. Kuulostaa hyvältä.

      Poista
  3. Itsensä rakastaminen on yksi vaikeimmista taidoista ja varsinkin armollisuus itseään kohtaan. Olen vasta viimeisten vuosien aikana oppinut antamaan armoa itselleni.

    Itseäni olen kai rakastanut aina mutta suorittajaluonteeni ei aina muista hyväksyä asioita sellaisenaan kui ne ovat.

    Hemmottelen itseäni erilaisilla hoidoilla, toisen ihmisen kosketus antaa energiaa. Rakastan matkustamista ja shoppailua sekä kauniita vaatteita&koruja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuulanneli, kommentistasi. Se on jännää, että tarvitaan ikää siihen, että osataan olla armollisempia ja ymmärtäväisempiä itseä kohtaan. Hemmottelutaitosi on monipuolista.

      Poista
  4. Ihan totta, itseään voi oppia rakastamaan. Jopa ihailemaan. Pitää vaan harjoitella. Toiset saavat tämän kyvyn jo lapsuudessa vanhemmiltaan, toiset tekevät itse töitä sen eteen.
    Minä kuulun tuohon jälkimmäiseen ryhmään. Teen niin, että pidän itseni hyvässä kunnossa liikkumalla ja syömällä terveellisesti, niin olen helpommin tyytyväinen olooni. Myös uudet kivat vaatteet auttavat samoin kuin hyvä kampaus. Valitsen myös seurani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Eeva, kommentistasi. Harjoittelua ja ikää se vaatii oppia rakastamaan itseä. Toisilla tosiaan voi olla niin suopea lapsuus, että heiltä se käy luonnostaan. Minulla on vähän samaa tuo liikunta ja terveellinen ruoka. Sehän on itsestä huolehtimista ja tarkoittaa,että pitää itseään tärkeänä.

      Poista
  5. Hienosti kirjoitettu - muihin ei kannata itseään vertailla vaan keskittyä niihin omien hyvin puolien rakastamiseen. Ja itsensä armahtaminen on vapauttavaa; vanhoja taakkoja on turha kantaa. Minä hemmottelen itseäni hyvällä ruualla, hemmotteluhoidoilla ja välillä uudella huulipunapuikolla. Hyvä ruoka kyllä näkyy kropassa, mutta rakastan joka muhkuraa;)

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommentistasi. Voisi vaikka vertailla nykyistä itseä entiseen itseen. Ikä tuo armollisuutta ja kykyä nauttia syvemmin elämästä. Hyvä ruoka näkyy minussakin. Olen kehopositiivinen: hyväksyn ulkomuotoni ja pulskistuneen itseni. Mukavaa lasiaissunnuntaita sinulle.

    VastaaPoista
  7. Itseään pitäisi osata rakastaa, vaikka se on kaikista vaikeinta.

    Anna/Kello neljän aamukahvi
    https://neljanaamukahvi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna kommentistasi. Kyllä sinäkin varmasti opit itseäsi rakastamaan ja hellimään, kun ikää tulee lisää.

      Poista
  8. Hemmottelen itseäni myös käymällä erilaisissa hoidoissa ja nauttimalla siitä, että minua hierotaan, puhdistetaan, kosteutetaan kauneushoitolassa. Nautin myös kampaajalla käynneistä. Joskus ostan vaatteita tai jotain pientä itselleni hemmotteluun.

    Oma itsensä rakastaminen on todella tärkeä juttu. Et voi rakastaa toista ennenkuin rakastat itseäsi juuri sellaisena kuin olet. Kaikista rypyistä tai virheistä ei tarvitse olla huolissaan vaan nehän ovat vain osa elettyä elämää. Pitää olla sinut itsensä kanssa ja hymyillä leveästi aina omalle peilikuvalleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo kommentistasi. Minusta tuntuu, että itseluottamus ja armollisuus itseään kohtaan paranee iän kasvaessa. Niin, ei voi rakastaa ennen kuin rakastaa itseään. Osaat hyvin tuon hemmottelun. Kyllä nainen sitä tarvitsee.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!