maanantai 19. helmikuuta 2018

Meissä on voimaa naiset


Kannattaisi silloin tällöin pysähtyä pohtimaan, mikä on itselle tärkeää. Eikä vain suorittaa elämää. Olla muille mieliksi. Vaan kerätä rohkeutta olla oma ainutlaatuinen itsensä. Minulle lukeminen, kirjoittaminen, liikkuminen, tämän blogin pitäminen on minun ominta itseäni.


Nainen voisi ottaa omaa tilaa ja käyttää valtaa. Naiset joutuvat usein kantamaan vastuuta - etenkin kotielämässä. Silti he eivät uskalla ottaa valtaa, joka kuuluisi vastuun kantamiseen.


Voisi vaalia mielenrauhaa. Ei hermoilla oikeastaan ja loppujen lopuksi turhista asioista. Kiireen keskellä on välillä hyvä hengähtää.


Voisi yrittää olla ystävällinen. Kotonakin.

Perheen kanssa pitäisi olla  kohtelias. Kenelläkään ei ole oikeutta kaataa huonoa oloaan toisen niskaan. Jos jollakin perheenjäsenellä on paha olla. Hän voisi puhua koko perheen kanssa.

Onko sinulla tarppeeksi omaa aikaa?
Lähteet: Voi hyvin 1/2018, kuvat omat

14 kommenttia:

 1. Tämä oli hyvä ja itse asiassa olen nähnyt enemmän puolisolleen ikävästi puhuvia naisia, kuin miehiä. Naiset jos saavat liikaa valtaa ja mies ei sano vastaan, naisesta voi tulla aika ilkeä määrääjää ja nalkuttaja. Pois se meistä ja energiat omaan hyvinvointiin ja kaikkeen positiiviseen.

  Kivaa iltaa Marja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia, kommentistasi. Niin perheenjäsenille ei minun mielestäni kannattaisi puhua rumasti. Vaikka olisikin helppo siirtää heihin omat päivän pettymykset. Nalkuttava nainen on minustakin kauhistus. Puhutaan asiat kerralla suoraan ja tehdään sovinto. Se on siinä.

   Poista
 2. Onko sinulla tarppeeksi omaa aikaa?

  On, sillä otan sen ajan. Ei sitä kukaan minulle tarjoa. Kahden teinipojan ja yhden sairaseläkkeellä olevan miehen kanssa saa olla tarkkana, että myös omat tarpeet ja oma tila on olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Juu, kyllä se aika on otettava ihan itse. Sinulla on paljon vastuuta. Niin kuin monilla naisilla on.

   Poista
 3. Hyvin sanottu! :) Ja ei mulla ei tunnu olevan yhtään omaa aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Milla. Ikävää jos sinulla ei ole omaa aikaa. Ota se itse.

   Poista
 4. Pyrin ottamaan omaa aikaa vain olemalla, toinen keino on käydä treenaamassa - aivan parasta omaa aikaa.

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi kommentista. Toimit viisaasti. Minullekin liikunta on melkein arjen luksusta.

   Poista
 5. Jaa'a ... On varmaan monia syitä, miksi naiset ottavat liikaa vastuuta. Luulen kuitenkin, että yleisin syy on se, että mies ei ota vastuuta, oma-aloitteisesti, vaan naisen täytyy kantaa vastuu siitäkin, että se mies ottaa vastuuta. Se jos mikä väsyttää innokkaimmankin äitivaimouurastajan.

  Minä olen siitä onnellisessa asemassa nykyisin, että minulla ei muuta olekaan kuin omaa aikaa. Joskus se vaan on lopulta ohi, perheen huolen ja vastuun kantajan osa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeva, positiivisesta kommentista. Ne miehet!Vapauttavaa ja ihanaa, että tietää. Että joskus tulee olemaan rutkasti omaa aikaa.

   Poista
  2. Meillä vähän poikkeuksellinen tilanne.. siis kun hoidan kotona miestäni,joka syöpäpotilas,, ei enää kävele ja on siis täysin autettava... Mutta; vaikka en ole pystynyt pitämään omaishoidon vapaitani (lakisääteiset; 3pv kuussa) kuin viimeksi joulukuun alussa,niin silti yritän ottaa omaakin aikaa... käyn kävelemässä,kuntosalilla,, luen ja vetäydyn omaan huoneeseeni muutenkin hetkittäin...... pienen lapsenlapsen hoitokin tuo sitä omaa aikaa kun seikkailemme ulkona,retkeilemme tai vaan höpöttelemme.... lomaa tiedossa kahden viikon päästä, matka silloin... Olen samaa mieltä siitä,että oma aika on vain otettava-aina kun mahdollista. :) ja rentouduttava ,aina kuin voi...odotan kesää ja uintia läheisessä järvessä (joka päivä).. Hyvää kevättä,, terv.Tuula T

   Poista
  3. Kiitos kommentistasi. Sinulla on raskas elämäntilanne, koska joudut olemaan miehesi maishoitaja. Tietysti miehesi sairaus surettaa ja ahdistaa sinua. Olen lukenut lehdistä omaishoitajana olemisen vaativuudesta. Kaikki kunnia sinun työllesi.Ihana että sinulla on lomareissu, mitä odottaa. Voimia sinulle.

   Poista
 6. Ajatuksia herättävä postaus, kiitos tästä :) Nämä asiat olisi hyvä pitää mielessä.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!