torstai 22. helmikuuta 2018

Stressissä voi olla ihme kyllä hyvääkin - ei uskoisi

Stressin alkuperäinen tehtävä on ollut saada meidät toimimaan esimerkiksi vaaran uhatessa. Yhteiskunnan kehittymisestä ei tulisi mitään ilman stressiä.


Pitkäaikainen stressi on pahasta. Se heikentää vastustuskykyä, unen laatua, ihmissuhteita, terveyttä kokonaisuudessaan. Uuvuttaa toimintakyvyttömäksi.


Mutta tärkeää olisi lievän stressin ja levon vuorottelu. Stressiä ei pidä täysin välttää. Vaan sitä voi käyttää taidolla kuin polttoainetta. Ihminen voi parhaiten aktiivisuuden ja levon tasapainossa. Mieli kaipaa haasteita.


Jatkuva toimettomuus ei ole mielelle hyväksi. Paradoksaalisesti tavoiteettomat ja liian vähän vaativat olosuhteet voivat luoda stressiä. Tämän varmaan tietää moni pitkäaikaistyötön.


Tieto stressin vaarallisuudesta on erittäin yleistä. Vinkit stressin poistamiseen mediassa ovat hyvin yleisiä. Stressillä pelottelemisesta on tehty myös paljon rahaa ja bisnestä.


Mutta suloinen tasapaino vauhdin voimassa ja rauhallisten hetkien vaihtelussa olisi parasta.

Oletko koskaan tuntenut, että siedettävä sressi on sinulle hyväksi?


Lähteet: Helsingin Sanomat 9.11.2017, kuvat Pexel, Pixabay

4 kommenttia:

 1. Hei! Olipas kiva kun näin blogipostauksesi! Minua jäi kovasti harmittamaan kun lähdit lifestyle bloggaajien ryhmästä pois. Ja tapa miten toinen ryhmäläinen sinua kohteli. Toivottavasti tulet takaisin <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos Joanna kommentistasi. En minä itse lähtenyt ryhmästä. Vaan sen yksi parikymppinen perustajajäsen ehkä halusi minut pois. Hän ei pidä minusta. Sen vaistoaa hyvin helposti. Mutta hän on niin nuori. Että elämä tulee opettamaan hänelle nöyryyttä.Jo silloin, kun Insta kommenttini ei ollut myöhässä. Hän esti minun pääsyn hänen Instaan (jotten voisi kommentoida ja tulisin siten kätevästi erotetuksi). On surullista Aristoteleen filosofian mukaisesti: Ajatuksemme muuttuvat teoiksi. Teot tavaksi. Tavasta tulee luonne. Olisin mielelläni jatkanut ryhmässä. Liityin siihen aikanaan - 11 kuukautta sitten - siksi, että vasta aloittelevana bloggaajana halusin oppia lukemalla muita blogeja. Kun muuten en saa aikaiseksi. En varmaankaan voi enää tulla takaisin. Sinun eksoottisia postauksiasi oli piristävä ja suuri ilo lukea. Niin toinen maailma. Kaikkea hyvää ja siunausta sinulle jatkossa.

  VastaaPoista
 3. Todella mielenkiintoinen aihealue jälleen! :) Olen huomannut, että pieni stressi tekee tehokkaammaksi ja liika toimettomuus passivoi, siksi nautin töissäkin pienestä kiireestä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi Piia. Pieni stressi on ok. Saa jotakin aikaiseksikin.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!