lauantai 3. helmikuuta 2018

Las Palmasin loman alkuvaikeuksiaOstin äkkilähdön, koska Intian matka peruuntui puuttuvan viisumin takia. Kohde oli Gran Kanaria. Mutta äkkiähdön takia tarkempi paikka ja hotelli oli määrittelemätön.

Ja minne päädyinkään? Las Palmasiin. Josta en tiedä kuin Irwinin laulun: Oo Las Palmas, oo Las Palmas sinun luoksesi aina jään... tai jotakin muuta sellaista. Ja Irwinillä on nahkainen lierihattu päässä. Kun hän kuherteli silloisen tyttöystävän kanssa. Matkan varmaankin maksoi tuolloin - ennen Seiskaa - Hymy-lehti.Tähän väliin marmatan kännykkäni toiminnan loppumisesta. Siis ihan kokonaan. Ruutu (vai sanotaanko nykyisin näyttö) pysyi mustana. Ei sitten ollut kelloa, enkä voinut ottaa lomakuvia.

Suomeen palatessa selvisi. Että Sim-kortti oli käyttökelvoton. Piti hankkia PUK-koodi. Eikä sekään riittänyt. Pitää vielä jostakin kaappieni sokkeloista etsiä se koodi, minkä sain, kun ostin kännykän. Huh, siinä on digiblondille flunssaisena  hommaa. Jos viimeistä koodia ei löydy, myyjän mukaan kännykkä pitää avata ja samalla menee kaikki tiedostot. Menköön! Olen niin saakelin kyllästynyt tuon kännykän kanssa hösläämiseen. Että flunssan pääkipu yltyy huippuunsa. Sitten kun saan tämän värkin toimimaan, postaan niitä muutamia kuvia. Ennen kuin kännykkä oli kaputt.Hotelli kolme tähteä. Ihan ok. Siisti ja mukava huone. Kahden hengen. Mutta sain olla koko loman  yksin huoneessani. Hotelli oli meren rannalla. Ihana rantabulevardi ja ranta itse kävellä. Meren tuoksu ja kohina. Las Palmasin sanotaan olevan Kanarian paras shoppailupaikka. Se näkyikin katukuvassa runsaiden merkkivaatteiden putiikkien ansiosta. Las Palmasin sanotaan olevan myös Kanarian viilein paikka. Minua ei kyllä paleltanut kertaakaan.

Lentomatka meni kännisen ölisevän miehen vieressä.Hän oli eläkeläinen ja entinen Suomen Akatemian tutkija. Oppineisuutta rutkasti. Ehkä käytöstapoja ei. Humalassa aivan hillitön. Hän viihdytti minua ölinän vastapainoksi parilla laulullakin. Lentoemäntä käski hänen kaksi kertaa pitää pienempää ääntä. Ei ollut vaikutusta. Sinnikäs  tyyppi. Toisaalta ihan mielenkiintoinen tyyppi. Mielenkiintoinen lentokoneessa tyhjän panttina ja väsyneenä istuessa.Matkan aikana oli todella ihanaa kuljeksia ilman päällystakkia. Vapaasti sinne tänne ympäri kaupunkia huonon suuntavaistoni ansiosta. Ehkä siitä on hyötyäkin; voi osua mielenkiintoisiin paikkoihin. Tavata kiinnostavia ihmisiä. Ja jos hätä hotelliin tuli hämärän laskeuduttua, taksit oli todella halpoja.

Varsinaiset pikkuongelmat alkoivat heti perillä. Kun avasin matkalaukkuni. Huomasin oitis, ettei se ollut minun. Ulkonaisesti täysin identtinen omani kanssa. Sitten soittamaan oppaalle. Hän käski minun toimittaa matkalaukun tiettyyn hotelliin ja tietylle ihmiselle taksilla ja maksaa etukäteen taksimaksun. Minä jouduin odottamaan omaani seuraavaan myöhäiseen iltapäivään asti.Se ei ollut kivaa.  Olisin halunnut saada matkalaukun jo samana iltana. Mutta tutkimattomia on Herran tiet. Ei ollut oikein mukavaa olla matkan ryydyttämissä vaatteissa. Ilman hammastahnaa ja -harjaa. Kosteusvoiteita ynnä muita sellaisia naisen elämään kuuluvia juttuja.

Sitten tuli tämä kännykkä vastoinkäyminen. Tai hermoihin käyminen. Miten vaan. Juuri kun olen päässyt - vaikkakin kuinka huonojen kuvien kanssa - harrasteen alkuun. Ehkäpä sillä oli joku korkeampi merkitys. Tai ei merkitystä lainkaan. Sain muutaman kuva otetuksi. Ajattelin, että olen lomalla. Otan lungisti. Ei mitään oikeaa ja suurta hätää. Thats it. Ja anyway.Seuraavana päivänä huono tuuri jatkui. Tietokone ei saanut nettiyhteyttä. Vaikka hotellissa kerrottiin sellaisen olevan. Taas tutkimattomia ovat...Talsin sitten välillä internetkahviloihin. Sokkona. Las Palmasissa oli todella paljon kahviloita. Eipä auttanut loogisesti (tai siis naisen suuntavaistottamalla logiikalla) muu kun kierrellä kahviloita. Jos sattuisi internetkahvila kohdalle. Onneksi sattuikin. Mutta seuraavana päivänä en enää löytänyt kyseiseen paikkaan. Oli minulla karttakin. Mutta en osaa sitä lukea. En ole koskaan osannut. Niin erilaisia me ihmiset olemme.
Hotellin huoneen lukko meni myös samaan syssyyn rikki. Ja jouduin tuolloin odottamaan vastaanotossa kaksi ja puoli tuntia, että lukkoseppä saapuisi. Ilman kirjaa tai jotakin lukemista. Siinä sitten vastaanottajavirkailjan kanssa höpöteltiin ja kerrottin jopa elämäntarinat toisillemme. Onneksi sekin oli aivan mielenkiintoista.

Anteeksi tämä  naisen luksusruikutus. Mutta kun minulla asiat pitäisi tapahtua nyt ja heti.

Mikä on sinun mielenkiintoisin lomamuisto?
Lähteet:omat, kuvat Pexel, Pixabay


22 kommenttia:

 1. Onpas sinulla ollut kommelluksia kerrakseen, ainakin on mitä muistella. Jos kaikki menisi aina niinkuin on suunnitellut, niin saattaisi olla välillä vähän tylsääkin.
  Viime kesänä eksyttiin Kööpenhaminassa, kun oltiin menossa hotellille. Lähdettiin yksinkertaisesti väärään suuntaan bussilla, mutta ei se mitään. Lopulta vähän mutkan ja bussin vaihdon jälkeen pääsimme perille. Hauska kokemus sekin! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Marjaana kommentistasi. Vain elämää ja lomalla pystyy suhtautumaan asioihin suurpiirteisemmin. Kööpenhamina on ihana kaupunki. Asuin aikoinaan siellä kaksi vuotta.

  VastaaPoista
 3. Jotenkin tämä "ruikutus" piristi tapahtumien vyöryllä. Huumorin kanssa selviää monesta. Vastoinkäymiset auttavat laittamaan asioita tärkeysjärjestykeen. Ehkä oudoin lomamuisto on, kun mies pidätettiin viime heinäkuussa Shanghain lentokentällä. Leppoisaa lauantaita sinulle <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Lomalla sattuu ja tapahtuu, eikä kaikkea pidä ottaa turhan vakavasti. Hui, tuo sinun miehesi pidätys. Pelottavaa.

  VastaaPoista
 5. Onpas sinulla ollut tapahtumarikas loma! Jotenkin se aina menee niin, että yksi asia menee pieleen ja siitä alkaa epäonnisten sattumusten ketju.

  VastaaPoista
 6. Kiitos neea kommentistasi. Sitä välillä sattuu ja tapahtuu. Menee niin ja näin. Mutta ei se lomaa pilaa.

  VastaaPoista
 7. Eipä puuttunut kommelluksia ja vastoinkäymisiä sun lomamatkalla. Kaikesta huolimatta oli ilmeisesti kuitenkin ihan mukavaakin?
  Harmi että puhelin on sekaisin ja matka kuvat siellä jumissa, toivottavasti nyt vielä saat ne sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Välisuon prinsessa. Tapahtui kyllä näitä vastoinkäymisiä, mutta otin ne lomafiiliksellä. Yritän maanantaina taas hoitaa tuota kännykkäasiaa. Olen jo niin tottunut, että se on myös kelloni. Nyt pitää olla muilta kyselemässä kellonaikaa.

   Poista
 8. Oho, olipa yllättävä ja pikainen piipahdus. Muistan kyllä että jokin aika sitten kerroit tilanneesi matkan, mutta nytkö se sitten onkin jo ohi. Harmi, ettei ole kuvia, mitä katsella. Pienistä puutteista huolimatta varmastikin oli mukava olla hetki lämpimässä. Kiva, että olet päässyt kotiin takaisin ja toivottavasti kännykkä tulee kuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeva kommentista. Vain viikon se reissu oli. Ja oli tosiaan ihanaa olla lämpimässä. Suomen talvessa pimeys ei haittaa. Mutta kylmyys sitäkin enemmän. Maanantaina jatkan kännykkäasian kanssa.

   Poista
 9. Uijui mitä kaikkea, onhan tuossa jo kerrassaan ihan narisemisen aihetta, eli saa narista. <3 Ihanasti kuvaat ja kirjoitat, miten teksti soljuu, luin mielenkiinnolla. <3 Toivottavasti kuvat reissusta saat vielä ulos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia, kommentistasi. Maanantaina hoidan tuota raivostuttavaa kännykkäasiaa eteen päin. Toivottavasti flunssa ja ihottuma olisi jo siinä vaiheessa, että jaksan.

   Poista
 10. Kylläpä sinulle sattui monta vastoinkäymistä samalle matkalle! Onneksi kuitenkin oli lämmintä ja kaunistakin!

  Oma mieleenpainuvin lomamuisto on varmaankin Australia ja sen luonnonpuistot!

  VastaaPoista
 11. Kiitos, Minnea, kommentistasi. Sitä sattuu ja tapahtuu, mutta vastoinkäymisetkin ottaa lomalla aika rennosti. Ei mikään varsinaisesti maailmaa kaada. Vau, olet käynyt Australiassa!

  VastaaPoista
 12. Onpas ollut sattumuksia lomalla, toivottavasti mieleen jäi myös mukavia ja rentouttavia muistoja matkalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Tapahtui sitä sun tätä, mutta ei se lomatunnelmaa pahemmin häirinnyt.Mukavia muistoja jäi.

   Poista
 13. Moi Ateenan matkastani laittelinkin faceen monia juttuja. Sen tein viime vuoden syyskuussa. Odoteltuani n. 8 tuntia päästäkseni vuokraamaani Airbnbn asuntoon pääsin viimein illalla 8.30 sisään. Siivoojatyttö...joka oikeasti puolalainen opettaja otti minut iloisena vastaan. Meni vuorokausi kun havaitsin että asunto..varsinki keittiö..kuhisi torakoita. Kun uskalsin katsoa allaskaappiin..siellä oli 5 cm pituisia ötököitä..onneksi kuolleita. Muistan kun näin ensimmäisen ötökän..luulin sen lennähtäneen ikkunasta. Vasta yöllä sytyttäessäni valot keittiöön näin miten paha tilanne oli...keittiön pesualtaat kuhisi torakoita...tarina jatkuu..mutta on ihan liian pitkä...matkaani ..joka kesti kuukauden..mahtuu paljon muutakin.. pahempaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Merja. Huh, kuulosti oikeasti pahalta. Tulin melkein pahoinvoivaksi. Minun matkaongelmani olivat tuohon verrattuna pikkuruisen pieniä.Hyvää viikon alkua sinulle.

   Poista
  2. Kiitos myötätunnosta Marja...kyn lähtee yksin ilman matkanjärjestäjä..on aika eri juttu..ja Ateenassa on muutenkin aika erilaista kuin leppoisilla Kreikan saarilla.ateenassa turisti on saalis..tulin huomaamaan. Tulin myös uhatuksi...ja siitäkin selviydyin. Ehkä kuitenkin seuraavan kerran matkustan seuralaisen kanssa.

   Poista
 14. Ole hyvä vain Merja. Ateenassa on todellakin vilinää ja kaikenlaista verrattuna Kreikan saariin. Olen siellä joskus nuoruudessani ollut. Apua, uhatuksi tuleminen ei helposti unohdu. Hyvä että selvisit tilanteesta. Pakettimatkat ovat vaan niin helppoja. Siksi usein valitsen sellaisen.

  VastaaPoista
 15. Me otetaan yleensä aina omatoimimatka ja silloin ei voi toilailuista syyttää kuin itseään... Aina sattuu ja tapahtuu, joskus enemmän, joskus vähemmän. Pelottavimpia ovat olleet ryöstöt ja niiden yritykset Afrikassa, käärmeet ja liskot puussa olevan majan seinissä (aina kun taskulamppu syttyi, ne vilistivät piiloon). Minä saan hepulin joskus asemilla, kun pelkään että me myöhästytään tms. Valmiissa maailmassa! Miten sitä on niin tollo... Korkeanpaikan kammoisena eksyn usein myös sellaisille paikoille, jossa hermostun... Matkat kuitenkin kiehtoo aina ja ai että, olet saanut nauttia lomasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeviregina kommentistasi. Minä olen vain liian laiska ja välillä työn uuvuttama omatoimimatkalle. Nuorena en muita tehnytkään kuin niitä. Reppu selkään ja menoksi. Hurjia olet kokenut. Uh...käärmeet ja liskot ja ryöstöt. Te olette totisesti kokeneet reissaamienne maiden hyvät ja huonot puolet. Ihanaa, että koet suurta nautintoa reissuistanne.Upea tunne.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!