sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Las Palmas, Palmas


Suoraan sanoen lempipuuhani lomalla oli käveleksiminen, kaikenlainen lorviminen, ihmisten katseleminen, mukavat keskustelut ja syöminen. Viiniä unohtamatta. Ihmiset rannalla värjöttivät 19 asteen lämmössä. Niin tärkeää rusketus on joille kuille.

Yritän laittaa tähän tuon Irwinin renkutuksen tai kauniimmin sanottuna laulun. Irwin oli ihana renttu taiteilija. Tulee lapsuus mieleen monista hänen lauluistaan. Tämä laulu on alkanut soida päässäni. Korvamato. Las Palmas, Palmas....
Tulipa kaksi kuvaa. Ehkäpä se on niin vakuuttavampi. En osaa poistaa toista.

Harmitti kovasti kun kamera ei toiminut. Eikä hotellin nettiyhteys. 

Laitan siis tähän postaukseen muita kuin Las Palmas kuvia.

Oli ihana kävellä kepeissä vaatteissa. Merituuli oli leppeä. Satoi vain yhtenä päivänä. Pientä tihkua.


Ja minähän söin. Kanarialainen ruoka oli kohtuu hyvää. Rypistetyt perunat, tuoretta kalaa, tapaksia. Italialainen ravintolaruoka oli kallista mutta herkullista. Yhtään pizzaa en syönyt. Joku roti pitää ulkomailla olla. Eli syödä eri ruokaa kuin kotona. Mieltymykseni  mukaan thai-ruoka oli parasta. Vielä puffetpöydistä. Alkupalat, lämmin ruoka ja jälkkäri. Friteraatua mustekalaa, katkarapuja, marinoitua tofua, paljon maustettuja salaatteja ja vihanneksia, kalaa monessa muodossa...Se oli taivas maan päällä. Siis jos taivaassa mässäillään.


Kahviloita oli paljon. Ja ihania leivonnaisia. Koska en kauheasti tykkää makeasta. En tilannut kuin vaan yhdessä kahvilassa oikean leivoslajitelman. Siinä olikin viikon tarpeiksi ja ylikin.


Kahvitarjonta oli yhtä runsasta kuin nykyisin Suomessa. Join yleensä espressoa ja vettä. Tapasin monia ruotsalaisia ja suomalaisia, jotka oli eläkkeellään asettuneet Las Palmasiin. Ei hullumpi paikka perustaa uusi koti.

Minne sinä mieluiten reissaat?

Lähteet: omat, kuvat Pixabay, Pexel

14 kommenttia:

 1. Ne ryppyperunat niiden kastikkeiden kanssa on vaan niin hyvää. Ehkä nyt on fiilis, että mihin tahansa lämpöön. Mutta ykkösenä listalla olisi Norjan vuonot, Islanti ja Uusi-Seelanti, haluaisin päästä hiljaisiin, mutta jylhiin maisemiin. <3

  Kaunista sunnuntaita Marja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia, kommentistasi.Minulla oli Intian matkan peruuntumisen jälkeen aivan sama fiilis: heti liput jonnekin lämpimään.Tykkään myös kauheasti noista kohteista, joita luettelit. Mukavaa sunnuntaita sinulle.

   Poista
 2. Oo - Las Palmas! Leppoisalta sinun lomasi vaikuttaa. Tykkään (myös) espanjalaisesta ruuasta. Tuo kävely, katselu, keskustelut paikallisten kanssa ovat minunkin juttuni.

  Matkustan ympäri maailmaa,
  Repussa ei leipää eikä piimää vaan
  utelias mieli kuin lapsella
  tänään Etelä-Afrikkaan!

  Oikein hyvää helmikuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Ihana tuo loru. Kivaa sunnuntaita sinulle.

   Poista
 3. Oi että pääsisipä itekin lomalle tekisi kyllä hyvää lapsiperheen arkeen ✌️😁

  Ja toi Las Palmas biisi 😍

  VastaaPoista
 4. Kiitos Milla kommentista. Aikoinaan me matkustettiin lasten ollessa aivan pieniä vähemmän. Rahasta tiukkaa ja olisi ollut hirveä määrä matkatavaraa.

  VastaaPoista
 5. Meikäläisellä on kova matkakuume, polttaa niin, että hirvittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melissa kommentista. Matkakuume yleensä talttuu vain yksinkertaisesti matkustamalla. Alahan vain etsiä sopivaa matkaa vai oletko jo löytänyt? Älä jätä viime tippaan niin kuin minä tein.

   Poista
 6. Matkustaminen on kyllä ihanaa! Itse olen melko kaikkiruokainen matkakohteiden suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Heidi. Minäkin olen aika kaikkiruokainen - kuten em. postaus kertoo, retromatka Las Palmas.

   Poista
 7. Ihanaa on lukea näitä toisten matkakertomuksia ja katsella kauniita kuvia. Itse en ole vielä tähän päivään mennessä matkustamisesta innostunut. En tykkää lentämisestä, ja laivalla ja junalla päsee niin hitaasti. Eikähä minulla ole rahaakaan, mikä lienee rehellisesti sanottuna yksi suurimmista matkaesteistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeva, kommentistasi. Tunnen monia muitakin, joita matkustaminen ei kiehdo. Miksi pitäisi? Jos on tyytyväinen Suomessa. Meillä on lapset siinä iässä, että kuluttavat eniten perheessämme. Toinen on juuri nyt neljän kuukauden harjoittelussa Briteissä. Mamma och pappa betalar. Vai onko se kova P? Ei siis meilläkään ole paljon ylimääräistä rahaa. Veronpalautuksilla matkustellaan.

   Poista
 8. Huh, matkabloggaajana tilanne, että kamera ei toimisi on aika kamala. Tosin puhelin toimisi silloin kyllä varakamerana. Ja puolison kamera ja puhelin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko kommentista. Varmasti mielenkiintoista olla matkabloggaaja. Minulle tuo kännykän tilttaaminen ei ollut suuri juttu, kun muutenkin vasta harjoittelen "valokuvaamista". Eli kuvat ei olisi ollut hääppösiä.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!