maanantai 16. joulukuuta 2019

Luonnonkosmetiikkaa Ruohonjuurelta


   Teejoulukalenteri

Testasin yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa luonnonkosmetiikkaa ja vähän muutakin. Ruohonjuuri myy luonnonkosmetiikkaa ja paljon muitakin luonnontuotteita. Vielä ehtii tehdä ekologisia jouluostoksia vaikkapa Ruohonjuurelta.

En malta olla laittamatta tähän taas Ruohonjuuren yritysfilosofiaa, koska se on erittäin ajankohtainen nykyäänkin.

Ruohonjuuri perustettiin jo vuonna 1982. Samalla sen yritysfilosofiaksi muotoutui seuraava: "Ruohonjuuren toiminta nojautuu kestävän kehityksen periaatteisiin, joiden mukaan meillä ei ole oikeutta evätä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta tehdä niitä asioita, joita meillä on oikeus ja mahdollisuus tehdä tänään."



Kahviöljy (Arabica Coffee Oil), 20 ml, balmyou, 24,95 €
100% kahviöljy on vahva tiiviste, minkä vuoksi sitä tarvitaan vain hyvin pieni määrä iholle. Kahviöljy laskee tehokkaasti silmänympärysihon turvotusta ja kiinteyttää kasvojen ihoa. Minulla on usein turvotusta silmien ympärillä, jota kahviöljy loivensi. Kahviöljy uudistaa ja kosteuttaa ihoa.

Runsaan kofeiinipitoisuutensa vuoksi kahviöljy stimuloi ihon toimintaa. Voit sekoittaa kahviöljyä myös kosteusvoiteeseen tuomaan siihen lisätehoa. Kahviöljy on liian vahvaa sisäiseen käyttöön. Sen tuoksu on ihanan vahvasti kahvin ja kahvin ystävänä pidän siitä niin paljon.

Kahviöljyä voi hyödyntää hieromalla öljyä päänahkaan, mikä aktivoi hiustenkasvua. Kahviöljy sisältää muun muassa palmitoleiinihappoa, jota on ihossa luonnostaan, mutta joka vähenee ikääntyessä, vahvistaa ihon pintaa ja säilyttää kosteutta ihossa.

Kahviöljy sopii erityisesti yövoiteen alle tai sinällään. Jos aamulla meikkaa, se on liian rasvaista ja vaikeuttaa meikkaamista. Kaikkinensa hyvä tuote.





Nilotica-sheavoi (karitevoi), 100 ml, 19.95 €, balmyou
Vitamiinirikas shea kosteuttaa, uudistaa ihosoluja, korjaa vaurioita sekä suojaa pakkaselta ja viimalta. Se on erinomainen valinta kuivalle, ikääntyvälle, ärtyneelle ja allergiselle iholle.

Nilotica-karitevoi on sheavoiteiden kuningatar. Se sisältää paljon vitamiineja (A, E, F) ja fytosteroleita. Afrikkalaiset naiset ovat käyttäneet karitevoidetta kauneudenhoidossa vuosisatoja.

Karitevoita kannattaa suositella henkilöille, jotka ovat allergisia ja herkkiä kasviöljyille, eteerisille öljyille ja säilöntäaineille. Voide on ekologinen, suojelee luontoa ja ihoa. Sosiaalisesti vastuullisesti tuotettu balmyou:n voide ei sisällä synteettisiä hajusteita, mineraaliöljyjä eikä säilöntäainetta.

Laitoin sheavoidetta välillä jalkapohjiin ja kasvojen iholle iltaisin ikään kuin yönaamioksi ja runsas rasva helli ihoani. Aamulla iho näytti kuulaalta ja virkistyneeltä. Erittäin hyvä tuote ikääntyvälle iholle.



Moringaöljy, 20 ml, 19.95 €, balmyou
Moringaöljy sopii mainiosti aikuiselle iholle. Se on korjaava ja uudistava, hellii ihoa ja vähentää ryppyjen muodostumista. Moringaöljy sisältää 10X enemmän A-vitamiinia kuin porkkana. Öljyn A-, B-, C-, ja E-vitamiinit lisäävät kollageenin tuotantoa. Öljy suojaa ihoa vapailta happiradikaaleilta. Sen sisältämät sinkki, rauta, kupari ja magnesium antavat terveen hehkun ja vahvistavat ihoa.

Moringaöljy kuten kahviöljy sopii yövoiteen alle tai sinällään. Minun ihollani öljy lisäsi ihon hehkua ja kosteutta.



Kurkumasuihke, 25 ml, 19,99
Suosittu kurkumasuihke on valittu Euroopan parhaaksi terveystuotteeksi ja Ruohonjuuren parhaaksi tuotteeksi lokakuussa 2017. Kurkumasuihkeesta kurkumiini imeytyy tehokkaasti suun limakalvojen kautta.

Kurkuma on yksi tehokkaimmista kasvirohdoista. Se on mauste- ja lääkekasvi, jota on käytetty intialaisessa ayurveda-lääkintäperinteessä tuhansia vuosia hoitamaan muun muassa tulehdusta, parantamaan ruuansulatusta ja laskemaan kuumetta.



Kurkuman terveysvaikutuksia on tutkittu myös tieteellisesti. The Journal of American Society-tiedelehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kurkumalla on antioksidanttisia, antibakteerisia ja tulehdusta torjuvia ominaisuuksia.

Kurkuma torjuu ja heikentää syöpää, alentaa kolesterolia, ehkäisee matala-asteista tulehdusta. Se voi vaikuttaa jopa Alzheimeriin ja masennukseen. Kaikkia näitä ominaisuuksia ei ole tutkittu tieteellisesti.



Joulukalenteritee 10.95 €
Pukka-sarjan teekalenterin teet ovat 100% eettisesti valitut ja luomut. Jokaiselle 24 päivälle on oma herkullinen, terveysvaikutteinen tee. Nams!



Super Fudgio toffeet
Nämä toffeet ovat vegaanisia, lisäaineettomia ja maidottomia. Täyteläisyys tulee kookosmaidosta ja -sokerista. Toffeissa on jopa kuituja. Oiva,  vähän terveellisempi herkku jouluksi.

4 kommenttia:

  1. Pukka, Yogi ja Sleepy Time tee on omia lemppareita. Tuota kahviöljyä on suitsutettu älyttömän paljon.

    Kivaa uutta viikkoa Marja. <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Tiia. Minä nautin eniten minttu-, inkivääri- ja kamomillateestä. Hyvää alkanutta viikkoa myös sinulle!

    VastaaPoista
  3. Toffeet kiinnostavat. Taidan tilata ainakin niitä.
    Kahviöljyn tehoon hiusten kasvua lisäävänä uskon. Itse huuhdon hiukseni kahvilla pesun jälkeen. Laimeanakin se virkistää.
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentistasi Kirsti. Toffeet ovat herkullisia. Ei uskoisi, ettei niissä ole tavallista sokeria ja kermaa vaan molemmat ovat kookoksesta. Kiitos hyvästä vinkistä, että hiukset voi huuhdella aivan tavallisella kahvilla pesun jälkeen.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!