perjantai 13. joulukuuta 2019

Jotakin minusta
Tämä blogihaaste oli Tiian Minäkö keski-ikäinen? blogissa jo aikaa sitten. En ole vain muistanut julkaista tätä.  Haastan Kirstin Mummon päivityksetAjatushattaroiden Eevan ja erikoiset asiantuntijat.

Asun
Asun Etelä-Savossa pienessä kylässä metsän keskellä omakotitalossa. Kirkonkylään on parikymmentä kilometriä ja lähimpään kaupunkiin Mikkeliin 70 kilometriä. Huh, aika korvessa tätä nykyä ollaan. Mutta olen asunut aivan tarpeeksi isoissa kaupungeissa, muun muassa Kööpenhaminassa ja Turussa.

Innostun
Olen aika nopea innostuja. Ja niitä innostuksia tulee ja menee. Vakituisesti olen  innostunut esimerkiksi kirjoista, kirjoittamisesta, kuntoilusta, kokkaamisesta, leipomisesta, akvarellimaalauksesta, politiikasta, maailmanparantamisesta, psykologiasta, filosofiasta, blogin pitämisestä, kommenteista ja muiden blogeista, meditaatiosta, patikoinnista ja luonnonkosmetiikasta.

Ohikiitäviä innostuksen kohteita ovat olleet muun muassa rohdokset  pakurikääpä, kurkuma, maccajauhe. Nyt ne pölyyntyvät kaapissa, mutta jonkin aikaa muistin käyttää niitä. Joogasin kolme vuotta säännöllisesti ja sitten se jäi. Samoin harrastin avantouintia. Harrastin kuntonyrkkeilyä. Harrastin pilatesta...Jne.

Ihailen
Niin, niin monia kirjailijoita, filosofeja ja psykologian edustajia. Luen paperikirjoja. Ne antavat oikean lukemisen tunteen. Haluan hypistellä, selata kirjaa ja tuntea sen tuoksun. Pyrin lukemaan niin sanottua laatukirjallisuutta. En osaa lukea kevyitä kirjoja tai dekkareita, koska ne pitkästyttävät minua. Haluan haasteita lukemiseen ja hyvin palkitsevan tunteen kirjan jälkeen ja  myös ajattelun aihetta.
Esimerkiksi 
Kirjailijoita: Zadie Smith, Majgull Axelsson, Margaret Atwood, Siri Hustvedt, Paul Auster, Haruki Murakami, Amy Tan, Orhan Pamuk, Michel Tournier, J.M. Coetzee, Eeva-Liisa Manner, Sofi Oksanen, Katja Kettu, Miki Liukkonen... 

Filosofeja: Platon, Zenon, Martin Heidegger, Sören Kierkegaard, Jacques Derrida, Georg Henrik von Wright, Michel Foucault, Jean-Paul Sartre...

Psykologiaa: Sigmund Freud, C.G Jung, Margaret Mahler, Donald W. Winnicot, Erik H. Erikson...Rentoudun
Lukemalla, kuntoilemalla, ystävien ja perheen kanssa, metsässä, puutarhatöissä, saunassa,  kokkaamalla ja leipomalla, viinillä.

Luonnettani kuvaa
Olen joissakin asioissa hyvin perusteellinen ja tunnollinen, noin yleensä melko impulsiivinen ja nopea, hajamielinen, filosofinen, erityisherkkä, suulas introvertin ja ekstrovertin sekoitus.

Ilostun
Yllätyksistä, ystävistä, kohtaamisista, kauniista maisemista, hyvästä kirjasta,  muiden blogiteksteistä, hyvästä ruuasta, lenkin jälkeen, lemmikeistä.

Haluan ympärilleni
Läheiset, luonnon monimuotoisuuden ja kestävän kehityksen, demokratian.

Haaveilen
Ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä, maailman tasa-arvoisuudesta ja kehittyvien maiden kehittymisestä, kaikenlaisen rasismin vähenemisestä, jatkuvan talouskasvuajattelun loppumisesta kehittyneissä maissa; henkilökohtaisena haaveena, että läheiset ja minä psysyisimme terveinä, voisin aloittaa taas työt, runsaslumisesta talvesta, tulevasta kesästä...

En luopuisi
Kasvisruuasta, kahvista, kunnon yöunista, kirjoista, liikunnasta.
8 kommenttia:

 1. Nämä on kivoja lukea,taas opin tuntemaan sinua hieman lisää. Mukavaa viikonloppua Marja

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Pihakeiju. Näitä on myös kiva kirjoittaa, koska on selkeät kysymykset, ja onhan se aivan paikallaan välillä myös kertoa itsestään.

  VastaaPoista
 3. Lohduttavaa kuulla noista sinun innostuksistasi, jotka tulevat ja menevät. Eipä siitä tosiaan tarvitse huonoa omaatuntoa pitää, jos jättääkin aloittamansa ja aloittaa uuden. Kirjallisuusmaku sinulla on myös täynnä vaihtelua, otan nuo listat talteen, jotta pääsen itse kirjastossa helpommalla :).
  Kiitos, Marja, myös haasteesta, mutta olen nyt lopettelemassa bloggaamista, joten en enää ehdi siihen vastaamaan.
  Lempeää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Eeva kommentistasi. Voi ei! Surullista että olet lopettelemassa blogiasi. Etkö voisi pitää vain tauon? On ollut ilo lukea postauksiasi. Ne ovat olleet taitavasti kirjoitettuja, hersyvän itseironisia ja napakoita. On mukavaa, jos kirjallisuuslista kiinnosti.

  VastaaPoista
 5. Kokeilen taas, pystynkö kommentoimaan:
  Kiitos haasteesta Marja!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi Kirsti. Ja ollos hyvä haasteesta. Oli kiva lukea vastauksiasi.

  VastaaPoista
 7. Hyvänen aika, haasteesi on mennyt meiltä joulutohinoissa ohitse. Nyt otamme sen vastaan ja vastaamme blogissa ennemmin tai myöhemmin, eli mahdollisimman pian :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Erikoiset Asiantuntijat. Hyvä että otatte haasteen vastaan. On kiva lukea, mitä vastailette kysymyksiin.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!