tiistai 23. toukokuuta 2017

Kirpparilöytöjä ja vintage-tunika päällä


Pidän vanhoista tavaroista ja siitä - lähinnä itse unelmoimastani - vanhasta hyvästä ajasta. Retro ja vintage jakaa helposti ihmisiä. Siitä joko tykkää tai sitten ei. Joku ei suostuisi ottamaan kotiinsa melkein maalit menettänyttä, kulunutta ja vähän kulahtanutta kaappia. Yksi ystäväni kammoaa vanhoja esineitä mahdottoman rumina ja käyttää sisustuksessaan - hän osaa muuten sisustaa kauniisti - moderneja esineitä ja huonekaluja. Kukin tavallaan. Taidamme olla kaksi eri heimoa. Minä vain yrittelen sisustamista -nimenomaan yrittelen -,koska en osaa hahmottaa kokonaisuuksia.

Seuraavaksi itse ottamiani "valokuvia" näistä kirpparikaunokaisista.


Iskin silmäni oitis tähän vanhaan sairaalakaappiin kirpparilla. Kille-kissakin näyttää taas olevan touhussa mukana. Halusin talosta pois toisen 1980-luvun kaapin ja tilalle tuli tämä. Tuunasin sitä vain rapsuttamalla irtoilevaa maalia pois.                                  Tämä on se kauhea 1980-
                                  luvun kaappi, jonka hei-
                                  vasin pois. Ja tilalle tuo
                                  ahaalla oleva kaappi.


Tähän väliin videoklippi you tube:sta. Sophia Lorenin Americano sopii hyvin näiden vanhojen tavaroiden joukkoon: viatonta 1950-lukua. Videossa myös sen ajan miestähtiä Marlon Brandosta John Wayneen. 


Seuraavaksi vanha geologin työlaukku, joka ulkoa päin näyttää vanhalta, mustalta, kuluneelta laukulta, mutta kun sen avaa sisältä paljastuu solkien ja nahkaremmien maailma. Se sopi hyvin tyttäreni kahvikapseli laatikoille.Löysin myös kirpparilta vintage-tunikan 1970-luvulta. Koko on nykyisiä kokomerkintöjä suurempi. Vaatteet tehtiin ennen kestämään ja tämäkin tunika on melkein uuden veroinen. Kuosi on aika hurja, mutta voin tätä silti joskus käyttää.

              Miehen erikoinen autotalli taustana.


Voi taivas, näyttääpä tuo tunika melkoiselta kuvissa. Aivan kuin vanhan ajan kotitakki. Ehkä se on siihen käyttöön tarkoitettu? Ja minä näytän oikealta tädiltä se päällä. No, täti-ihminenhän minä olenkin jo. Mutta olenko jo niin sanottu kukkahattutäti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!