tiistai 16. kesäkuuta 2020

Sokeriähky
Kyllähän minulla on ollut sokeriähkyä monesti, niin monesti. Etenkin irtokarkkipussin tyhjennyttyä. Olo on vetänyt veltoksi sohvan pohjalle. Nyt kun laihdutin viitisen kuukautta 13 kiloa ja saavutin tavoitepainon,  minulla on yksi herkkupäivä viikossa, enkä silloinkaan vedä kaksin käsin herkkuja vaan nautiskelen hitaasti. Nautinto kuuluu elämään. Tähän meidän yhteen ja ainokaiseen.

Monilla pienten lasten vanhemmilla on vahva käsitys, että suuri annos sokeria aiheuttaa lapselle sokerihumalan - riehuntaa ja melskettä. Toisaalta usea aikuinen on kokenut, että pussillinen irtokarkkeja tai suklaaöverit vetää veltoksi ja juurruttaa sohvaan loppupäiväksi. Nämä kaksi kokemusta käyvät harvinaisen huonosti yhteen.

Väitettyä sokerihumalaa on myös selvitetty monissa tutkimuksissa. Niiden mukaan suurikaan annos sokeria ei aiheuta vilkkautta enemmän kuin keinomakeutettu herkku.Aikuisille tehtyjen tutkimusten mukaan tiedetään, että verensokerin nopea nousu suuren hiilihydraattiannoksen jälkeen väsyttää. Tämä vaikutus on vahva lounaan jälkeen. Vastaava kalorimäärä ei väsytä samalla tavoin, kun annos koostuu suositusten mukaisesti tasaisesti proteiinista, kasviksista ja terveellisistä rasvoista.

Suuren hiilihydraattimäärän pöpperöittävä vaikutus ehkä perustuu siihen, että se lisää välittäjäaine serotoniinin määrää aivoissa, mikä raukaisee ja väsyttää.Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikaisen mukaan jotkin karkkien lisäaineet, kuten arabikumi, rasva ja laktoosi, kiusaavat herkimpiä ja aiheuttavat myös tukalaa ja velttoa oloa suklaan tai karkin syönnin jälkeen.Lähteet: Apu Terveys 3/2020, kuvat Pixabay

4 kommenttia:

 1. Minä napostelen karkkeja illalla ja se herättää minut aamuyöstä. Jos en napostele, en tavallisesti herää. Verensokeri ilmeisesti laskee ja herättää. Ja herättyäni, tekee ihan sairaasti mieli karkkia...siis silloin aamuyöllä. Onneksi en jaksa nousta hakemaan. Nuorempana kyllä. Kerran söin poikaystävän joululahjaksi saamat suklaat yöllä - vieläkin nolottaa. Kuulen siitä vieläkin kettuilua joskus. Tuo poikaystävä on nykyinen puolisoni!

  VastaaPoista
 2. Jännä tuo ilmiö, että heräät mahdollisesti verensokerin laskuun. En ole aiemmin kuullut tällaisesta. Ihana tuo tarina poikaystävän suklaista, poikaystävän, josta tuli puolisosi.

  VastaaPoista
 3. Olen täällä todistamassa siitä, mitä tohtori James teki minulle. Olen kärsinyt (GENITAL HERPES VIRUS) -taudista viimeisten 4 vuoden ajan ja minulla on ollut jatkuvasti kipua ja kutinaa, etenkin yksityisessä osassani. Ensimmäisen vuoden aikana minulla oli usko Jumalaan, että parannan jonain päivänä.Tämä tauti alkoi kiertää koko ruumiini ja olen käyttänyt oreganoöljyä, kookosöljyä, asikloviiria, valasykloviiria, famcikloviiria ja joitain muita tuotteita, ja se todella auttoi taudinpurkaukseni, mutta olen täysin parantunut! HSV: ltäni voimakkaalla ja aktiivisella rohdosvalmisteella, joka tilattiin tohtori Jamesin yrttiseokselta, ja se taisteli kokonaan hermostani virusta vastaan, ja minulla oli negatiivinen tulos 15 päivän käytön jälkeen. Olen täällä ilmoittaakseni kaikille, että herpesviruksella on täydellinen parannuskeino, pääsin eroon minusta tohtori Jamesin rohdosvalmisteen avulla. Löysin Internetissä todistuksen Kashasta, joka todisti tohtori Jamesista, kuinka hän paransi häntä 7 vuoden HSV 2: sta. Ja hän antoi myös tämän miehen sähköpostiosoitteen ... [drjamesherbalmix@gmail.com] ... , neuvoen ketään ottamaan yhteyttä häneen kaikenlaisten sairauksien suhteen, joista hänellä olisi apua, joten lähetin hänelle sähköpostia kertomalla minulle (HSV 2), hän kertoi minulle, ettei minun tarvitse huolehtia siitä, että olen parantunut !! No, en koskaan epäillyt häntä. Uskon, että hän pystyy parantamaan minutkin. Tohtori James valmisti ja lähetti minulle juurista ja yrtteistä valmistetun rohdosvalmisteen, jonka otin. Ensimmäisen viikon aikana aloin kokea muutoksia kaikkialla minussa, 15 päivän kuluttua join hänen kasviperäistä lääkettä, olin täysin parantunut. ei enää kutinaa, kipua minussa, kuten tohtori James vakuutti minulle. Jonkin ajan kuluttua menin lääkäriini tekemään toinen testi. tulos tuli negatiivinen. Joten ystäväni, neuvoni on, jos sinulla on tällainen sairaus tai tunnet kenenkään, joka kärsii siitä tai jokin muu sairaus, kuten vyöruusu, HPV, HBV, HIV / AIDS, ALS, HBP, syöpä, nefroottinen oireyhtymä HIV / AIDS, herpes syöpä, munasarjasyöpä, Haimasyövät, virtsarakon syöpä, virtsarakon syöpä, eturauhassyöpä, glaukooma., Kaihi, makulaarinen rappeuma, sydän- ja verisuonisairaudet, autismi, keuhkosairaus, laajentunut eturauhanen, osteoporoosi, Alzheimerin tauti, psoriaasi, taksi-taudit, lupus, selkäkipu, dementia. Munuaissyöpä, keuhkosyöpä, ihosyöpä, ihosyöpä ja ihosyöpä. kivesten syöpä,, LEUKEMIA, VIRUS, HEPATIITTI, INFERTILITY NAISET. jne. voit ottaa yhteyttä tohtori Jamesiin suoraan hänen .... [drjamesherbalmix@gamil.com] ... Hän on hyvä ihminen ja auttaa sinua.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi. Olet kokeillut todella kaikenlaista herpekseesi. Hienoa ja onnellista, että olet nyt parantunut. Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!