perjantai 26. kesäkuuta 2020

Sinusta pidetään enemmän kuin uskotkaan
Minulla meinaa mennä hermot tämän bloggerin kanssa. Kuvia saa siirrettyä vain yksitellen , ja kuvan laatu on uskomattoman huono, kun haluaisi käyttää suurta kuvaa. Joten kuvat ovat vastaisuudessa tätä keskikokoa, jos bloggeri ei toimi paremmin. Kuvat ikään kuin menevät rikki. Yritän myös opetella  uuden bloggerin käyttöä. Digiblondina häslään, enkä saa oikein selkoa tästä uudesta bloggeristakaan. Tuntuu siltä, ettei tämäkään toimi nyt hyvin. Mitä kokemuksia sinulla on bloggerista?

Nyt asiaan:
Hyvin usein ihmiset eivät keskity tarkkailemaan keskustelukumppaninsa mokia vaan omiaan.

Uusien ihmisten kohtaaminen voi jännittää. Omaa suoritusta tarkkaillaan: Mitä tuli sanotuksi? Mitä se minusta ajattelee? Mutta kuitenkin toinen osapuoli suhtautuu meihin myönteisemmin kuin uskomme. Harvardin ja Cornellin yliopistojen tutkijat havaitsivat ihmisten arvioivan alakanttiin sen, kuinka paljon keskustelukumppanit pitävät heistä.


Yleensä ihmisillä on taipumus pikemmin yli- kuin aliarvioida kykyjään, mutta keskustelutaidot on tästä poikkeus. Tutkijoiden mukaan ihmiset syyttävät kiusallisista hetkistä - kuten pitkistä tauoista - yleensä itseään. Jos on tuntenut menevänsä jäihin tai lipsautelleensa tyhmiä, keskustelukumppani saattaa ajatella samaa itsestään. Hän suhtautuu armollisesti sinun mokiisi ja keskittyy omiinsa.8 kommenttia:

 1. Olipa lohdullinen kirjoitus, näin varmaan on. Turha itsekriittisyys pois.
  Uutta bloggeria en ole vielä rohkaistunut kokeilemaan, täytynee motivoitua.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Vintagentti. Olisi parasta aina luottaa itseensä, ja kohdella muita kunnioittavasti.

   Poista
 2. En ole vielä kokeillut uutta Bloggeria, monella tuntuu olevan huonoja kokemuksia...

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi Arkeilija. Todella huonosti toimii minulla myös uusi Bloggeri. Ja minä digiblondina säädän sen kanssa. Ehkäpä ne palautteen takia saavat sen toimivaksi.

  VastaaPoista
 4. Juuri eilen juttelin kuopukseni kanssa tuosta kiusallisesta hiljaisuudesta kesken keskustelun. Että mistä se johtuu ja miksi se ilmaantuu joidenkin ihmisten kanssa ja toisten ei. Se ei välttämättä johdu uudesta tuttavuudesta, vaikka niin voisi ajatella. Tai tähän me päädyimme.
  Totesimme myös, että meillä keskenämme hiljaisuus ei ole kiusallista (huh!) 😉

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentista Erikoiset Asiantuntijat.Tuntemattoman kanssa hiljaisuus varmasti on kiusallista, mutta läheisten, perheen ja ystävien, kanssa se ei tunnu ikävältä. Ainakin näin itse koen.

  VastaaPoista
 6. Hm.... kyllä minä saan lisättyä vaikka monta kymmentä kuvaa kerrallaan. Ja mun kuvat on isointa mahdollista, ovatko sitten huonolaatuisia - taitaa lähtökuva olla yhtä huono?

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentistasi Pellavasydämen Mervi.Minäkin sain aiemmin lisättyä mielin määrin kuvia. Nyt en enää. Hyvä että bloggeri toimii sinulla. Minä olen melkoinen häslääjä digiasioissa, mutta tämä on nyt "oikea asia ja huoli". Mukavaa elokuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!