maanantai 16. maaliskuuta 2020

Nettihuijarifirma vainosi minua!


Läppärini on nyt puhdistettu  samassa kaupassa, mistä olen ostanut sen. Myyjä asensi siihen jonkin - digiblondina en pysynyt kärryillä -  virus- tai muun sellaisen puhdistusohjelman. Haittaohjelma katosi.

Huijarifirman haittaohjelma läppärissä bloggersivustolla sai minut raivoon! Aina, kun aloin kirjoittaa postausta, sivulle ilmestyi teksti What do you want to du? New Mail. Copy. Aina vain poistin sen. Tätä jatkui viikkoja, enkä minä digiblondina osannut tehdä mitään, kone  myös hidastui merkittävästi.

Sitten  sain puhelinsoiton, jossa huonosti englantia puhuva nainen puhui selvästi suoraan jostakin paperista. Hän sanoi tietävänsä, että minulla on haittaohjelma koneessa ja minä bloggaan. Hän myös tiesi, miten haittaohjelman voi poistaa.


Hän käski minun mennä koneelle ja seurata ohjeitaan. Tässä vaiheessa hermostuin ja lopetin puhelun.  Sanoin vain, että jättäkää minut rauhaan. En vastannut enää ulkomaanpuheluihin.Mistä tämä firma voisi muka tietää haittaohjelmasta ilman, että on sen itse tehnyt? Ei mistään. Puhelun jälkeen pelkäsin niin helvetisti (anteeksi kirosana, mutta mikään ei kuvaa tunnettani paremmin), että koneeni bloggerohjelma tai koko kovalevy ja kone tuhotaan.

Olin lukenut Hesarista  jutun näistä nettihuijareista. Ne ovat järkyttävän tehokkaita ja vaativat suuria summia rahaa ja lopulta tyhjentävät koko tilin. Järjestelmällinen ja valtava huijaus on suuri bisnes ja vieläpä maailmanlaajuinen.


Hesarin jutun huijarifirman puhelinmyyjät väittivät olevansa sijoitusneuvojia ja lupasivat uhreilleen muka suuria voittoja. Firma toimi Ukrainassa hulppeassa kiinteistössä kuin mikä tahansa normaali firma. Eräältä suomalaiselta naiselta huijattiin yli 60 000. Puhelinmyyjät tietävät valehtelevansa ja heitä on useamman kielisiä.

Nainen, joka soitti, olisi varmasti kiristänyt minulta rahaa, jotta mukamas haittaohjelma lopetetaan. Hän olisi ottanut koneeni etähallintaan, päässyt verkkopankkiinkin ja tyhjentänyt tilini.


Huijaus on järkyttävän julmaa, ahnetta ja raadollista. Maailmassa voi olla läpeensä pahoja ihmisiä. Miten nämä ihmiset voivat nukkua omatuntonsa kanssa? Voivat kyllä. Kavalat ihmiset viettävät kekkereitään toisten rahoilla. Iljettävä, saastunut, lemuava tunkio koko firma. Oksettaa. 

Onko sinua yritetty huijata tällä tavoin tai yleensä netissä?

  12 kommenttia:

 1. Apua! Kuullostipa hurjalle! Toivottavasti koneesi nyt on puhdas kuin pulmunen ja saat mielen- ja bloggausrauhan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Mentaalimatkaaja.Onneksi nyt näyttää siltä, että huijarifirma on jättänyt minut rauhaan. Miten voi ollakin niin pahaa maailmassa.

   Poista
 2. No johan on. Onneksi sait koneesi puhdistettua.
  En ole törmännyt tällaiseen huijausyritykseen. Usein on käynyt niin, että puhelinmyyjä soittaessaan väittää soittavansa minulle, koska olen heidän "entinen asiakkaansa". Sekin valkoinen vale pännii.
  Hyvää illan jatkoa Marja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Kirsti. Oli iso helpotus, kun nämä minua tsiljoona tietävämmät ihmiset kaupassa ymmärsivät tilanteen. Ja on tämäntapaista kuulema nähty. Nuo puhelinmyyjät ovat oma lukunsa. Häikäilemättömät.

   Poista
 3. Aivan järkyttävää ja varovainen tulee olla. Hyvä, että jaoit tämän oman tarinan esimerkkinä. Niin hullu juttu tapahtui ystävällekin, että joku laittoi sähköpostia, meillä sinusta alastonkuvia, maksa. No ystävä toki tiesi ettei sellaisia kuvia ole kenellekään, mutta silti hänelle tuli todella ällöttävä olo ylipäänsä tapauksesta.

  Sydämellistä maanantaita Marja ja blogi löytyy nyt täältä, toivottavasti pysyt matkassa mukana ja yritän kyhätä sinne lukulistan tällä viikolla, jotta saan blogisi sinne. <3 https://tiiakoivusalo.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia kommentistasi. Kauikenlaista yrittäjää sitä on täällä Netin laajassa maailmassa. Se toisaalta raivostuttaa ja toisaalta säälittää. Että pitää yrittää niin epätoivoisin keinoin saada jotakin. Varmaankin minäkin digiblondi löydän uuden osoitteesi. Kivaa iltaa sinulle!

   Poista
  2. Aivan varmasti löydät ja blogi on uudelleen ohjattu eli lötyy vanhalla nimellä lukulistastasi, mutta päätyy uuteen. <3 Pahoittelen, jos tämä kommentti tuli tuplasti, nyt en jostain syystä pysty kommentoimaan Wordpressillä blogeihin. Tää on niin tätä. <3

   Poista
  3. Kiitos Tiia. Todella kiva lukea, että blogisi löytyy edelleenkin. Nämä digiasiat ovat välillä vaikeita.

   Poista
 4. Voi hurja! Meillä kävi vastikään Netflix-tilin ja siihen liittyvän sähköpostitilin kaappaus tai jotain. Olin juuri maksanut kuukausimaksun, kun Netflix-lakkasi toimimasta. Tilin asetuksissa pyydettiin vaihtamaan salasana, jonka hyväuskoisena tein ja salasana lähti johonkin vieraaseen sähköpostiin. Oli ilta-aika ja otimme yhteyttä Netflixin chatin kautta. Asiakaspalvelija oli Intiassa ja hetken päästä alkoi herätä epäilykset, kun olisi pitänyt antaa luottokortin numero. Ehkä kyseessä oli ihan oikea toimintatapa, mutta en antanut, vaan laitoin luottokortille nettimaksueston ja soitin seuraavana päivänä suomenkieliseen palveluun. "Jotain outoa täällä on tapahtunut", sanoi asiakaspalvelija.... No, homma saatiin kuntoon, mutta sähköpostiosoite piti vaihtaa ja tietysti salasana ja kielto olla reagoimatta, jos tulisi salasananvaihtopyyntöjä.
  Suomalainen, ainakin itse olen, on niin luottavainen näissäkin, pitäisi hieman kyynistyä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentista Erikoiset Asantuntijat. Melkoinen nettiyllätys sinullakin. Hyvä, että pidit pääsi. Pitäisi osata näiden pienempien ja isompien huijareitten kanssa toimia oikein.On minusta iso työ vaihtaa salasanat. Ja puhumattakoon liottokortin numerosta ja muusta. Onneksi juttu selkisi.

  VastaaPoista
 6. Hurja ja kurja juttu. Minulle on tullut joskus outoja puheluita ja jopa Whatsapp-viestejäkin, mutta estän nämä oitis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi riitta k. Hurjaa on tämä digimaailma välillä. Tosi outoa tuo, että sinun Whatsappiin on tullut viestejä.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!