torstai 19. maaliskuuta 2020

Haaste, kysymyksiä minustaTörmäsin tähän haasteeseen Outi´s life blogissa. Kysymykset olivat kepeitä ja vähän huvittaviakin. Eipä siinä mitään vikaa. Vastataan kysymyksiin keskiviikon ratoksi.

1) Millainen oli lapsuudenkotisi?
Koti oli maalla. Se oli suuri talo joen rannalla.Meillä oli lehmiä ja  lampaita. Lapsuuteni oli hyvin onnellinen 10-vuotiaaksi asti. Sitten jouduin tekemään kotitöitä ja ulkotöitäkin. Se oli oikeastaan lapsuuden loppu.


2) Mitä harrastit lapsena?
Harrastin lukemista. Kaikki kävi. Aikakauslehdet, tietosanakirjat ja romaanit. Kotona oli vain tietosanakirjasarja ja lehtiä. Kävin naapurissa lukemassa kirjoja siihen asti, kunnes tuli kirjastoauto. Kirjastoauto oli kuin taivas maan päällä.

Leikin lapsena vain lähinnä isoveljeni ja hänen kaverinsa kanssa. Vasta teini-ikäisenä aloin liikkua tyttöjen kanssa. Se oli hyvin erilaista, ja minun piti melkein opetella sitä.


Poikien kanssa oli raisu meno. Leikittiin rosvoa ja poliisia, vuorenvalloitusta, painittiin, ammuskeltiin ritsoilla ja yhdessä vaiheessa ilmakiväärilläkin. Me liikuttiin paljon metsässä. Kiipeiltiin puissa. Rakennettiin majoja ja talvella tehtiin lumilinnoja ja onkaloita kinoksiin. Raivattiin metsään sahoilla ja vesureilla lentopallokenttä. Metsän omistaja ei siitä pitänyt eikä vanhemmat, kun jäätiin kiinni. Ja jäätiin kiinni muistakin tihutöistä, esimerkiksi rikottiin kivillä tai lumipalloilla ulkovaloja, purettiin heinäladosta seinä. Oi voi, niitä onnen päiviä!


3)Kaunein kukka?
Syreeni. Pidän kyllä hyvin paljon kukasta kuin kukasta. Kesäisin kasvatan ja hoidan niitä pihalla ja puutarhassa. Tuoksuherne on ihana. Samoin klassisesti ruusut.  Tämän jutun kuvatkin ovat kukkia.

4)Mikä on elementtisi?
Heh, vähän hassu kysymys. Ja monitulkintainen. Joskus sanotaan, että "hän on elementissään". Tarkoittaisiko tämä maata, vettä, tulta ja ilmaa niin kuin horoskooppimerkit on ryhmitelty? En usko horoskooppeihin. Tai otan ne 12 erilaisena luonnetyyppinä. En usko, että  syntymäpäivän tähtiasento vaikuttaa mitenkään ihmiseen. No, minä olen skorpioni ja veden merkki. Kallistuisin  kuitenkin maahan elementtinä. Niin kaunis on maa...


5)Oletko optimisti vai pessimisti?
Olen siltä väliltä.

6)Oletko aamun- vai illanvirkku?
Enemmän aamunvirkku. Välillä on mentävä jo kymmeneltä nukkumaan. Tarvitsen unta vähintään 8 tuntia, ihanne on 9-10 tuntia. Monesti tämän saankin.


7)Unelmamatka?
Vaikea kysymys. Sanon tähän mikä vain matka, jos saan matkustaa miehen kanssa kahden. Olemme viimeksi matkustanut pidemmälle kahden, kun odotin ensimmäistä lastani, 21 vuotta sitten. Tallinnassa ja Tukholmassa olemme käyneet yhdessä. Mutta ne olivat niin lyhyitä matkoja. Hei, tuli mieleen, että Balille kahden. Sinne lämpöön kun pääsisi.

8)Milloin ostit jotakin itsellesi ja mitä se oli?
Noin viikko sitten tilasin lionnonkosmetiikkayrityksestä huulipunan,  retinoli Bakuchiol-seerumin, shampoon, hoitoaineen ja saksanpähkinöitä.


9)Lempikaupunkisi kotimaassa?
Turku. Rakastin asua siellä kymmenen vuotta. Oijoi, keväinen Aurajoen ranta!

10)Kolme elämäsi kauneinta asiaa?
Vaikea tiivistää arvoja kolmeen. Kauniita, tärkeitä asioita olisi niin paljon. Sanotaan nyt sitten: läheiset (perhe ja ystävät), terveys ja samanarvoisuus.9 kommenttia:

 1. Nämä tämmöiset, ei niin vakavat kysymykset ovat niin mukavaa luettavaa. Minäkin tykkään Turusta,en ole mikään kaupunki-ihminen, mutta jos pitäisi asua jossain kaupungissa niin se olisi Turku. Tunnen sympatiaa kun olet elänyt maatalossa,meikäläinenkin maalta,mutta se hurja työmäärä nuorena,silloin lapsityövoiman käyttö oli tavallista. Mukavaa päivää sinulle Marja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Pihakeiju. Turku vaan on niin ihana kaupunki. Haikailen sinne, vaikka tykkään asua nyt maalla. Jaahas, sinäkin olet maatalosta ja aikanaan tosiaan lapsityövoimaa käytettiin, eikä työntekoa kuitenkaan sen kummemmin arvostettu. Minulle jopa sanottiin, että työni ei ole tuottavaa työtä, ei kunnon työtä laisinkaan.

   Poista
 2. Löysin tästä paljon yhteisiä piirteitä kanssasi. Kiva postaus!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista Erikoiset Asiantuntijat. Tämän haasteen voi ottaa vastaan. Olisi mielenkiintoista lukea sinun vastauksesi. Kiva, että meissä on samaa!

  VastaaPoista
 4. Tämän tyyppisiä postauksia on aina mukava lukea. Oppii tuntemaan kiinnostavaa ihmistä aina hieman paremmin.
  Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Kirsti kommentistasi. Onhan näitä toistenkin blogeissa viihdyttävää lukea. Hyvää viikonlopun alkua sinulle ja toivottavsti olette parantuneet flunssasta.

  VastaaPoista
 6. Hätkähdytti ylpeän positiiviesti kohta, kun kerrot haluavasi matkalle kahden miehesi kanssa. Oikein korostuu se halu ja tarve päästä kahdestaan matkalle ja tässä kohtaa voin oikein sulkea silmäni ja samaistua! Kokonaisuudessaan siis hyvin positiivinen asia! Ihana haaste! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentistasi Mentaalimatkaaja. Niin, kahden kesken rakkaan siipan kanssa. Siellä myös sama unelma. Unelmia tarvitaan,etenkin nyt tässä poikkeustilassa.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!