perjantai 13. marraskuuta 2020

Testissä Ruohonjuuren luonnonpesuaineita




Tällä kertaa testasin Ruohonjuuren peseytymiseen liittyviä  upeita monitoimituotteita. Ruohonjuuri on ollut ekologinen luonnonkosmetiikan ja luontaistuotteiden kauppa  jo vuodesta 1982 lähtien. On uskomatonta ajatella, että minä olin vasta teini, kun Ruohonjuuri oli jo!


Ruohonjuuri on kattavin ja laajin luontaistuotteiden kauppa Suomessa.  Sillä on myynnissä ruoka-, terveys-, kauneus-, koti- sekä elämäntyylituotteita.


     Ruohonjuuren teejoulukalenteri.


"Ruohon juuressa on:

Vain hyviä tuotteita

Jokainen Ruohonjuuren tuote on parempi valinta ihmisen ja ympäristön kannalta. Tunnemme tuotteidemme taustat ja osaamme auttaa asiakkaitamme aktiivisesti palvellen.


Pienten puolella

Teemme läheistä yhteistyötä tuotteitamme valmistavien ja maahantuovien pienyritysten kanssa. Me emme halpuuta hengiltä kumppaneitamme vaan panostamme kauaskantoiseen yhteistyöhön.


Hyvä olo heijastuu

Kun ihminen voi hyvin, hän levittää hyvää myös ympärilleen. Tahdomme, että Ruohonjuuren henkilökunta ja asiakkaat ovat onnellisia arjessaan.


Hyvä kiertämään

Ruohonjuuren omistavat yksityiset ihmiset ja kotimaiset kansalaisjärjestöt. Joka ikinen kuukausi lahjoitamme hyväntekeväisyyteen sekä rahaa että tuotteita."



 



Emäksinen  mineraalisuola (MeineBase) 75 g, 9,99€

Tämä oli kokeilupakkaus klassikkomaineen omaavaa MeineBase mineraalisuolaa. MeineBase valittiin Ruohonjuuren parhaaksi tuotteeksi vuonna 2017. Se on verraton monitoimisuola, joka sopii muun muassa ihonhoitoon, hampaiden pesuun ja deodorantiksi. Emäksistä MeineBase mineraalisuolaa käyttämällä ihosta tulee terveempi, elinvoimaisempi ja kauniimpi.


MeineBase mineraalisuolan moninainen käyttö:

  • iltaisin kasvojen pesuun
  • aamuiseen kasvojen pesuun, jos tarvitset freesauksen
  • teinien finneille
  • kuivan ihon hoitoon, elvyttää pintakuivaa ihoa
  • päänahan kutinaan ja hoitoon
  • voi käyttää joko kuorivana (hierotaan kostealle iholle sellaisenaan) tai liuottaa suolan jo kädessä. Tämä on yleensä parempi vaihtoehto herkälle iholle 
  • sopii kokovartalo-, käsi- ja jalkakylpyihin
  • hampaiden pesuun
  • hiusten pesuun
  • aktivoi tehokkaasti ihon omaa kosteudensitomiskykyä ja tekee näin ihosta pehmeämmmän ja kuulakkaamman
  • ehkäisee tehokkaasti kuona-aineiden syntymistä
MeineBase mineraali suola on mahtituote. Käytin sitä hammastahnana, hiustenpesuun ja kasvokuorintaan kaksi kertaa viikossa. Iho oli todellakin sen kuorinnan jälkeen kuin vauvanpylly, niin sileä ja pehmeä. Kun kuollut ihosolukko saadaan pois, ihon hoitoaineet imeytyvät paremmin. Suolalla kannattaa kuoria lempeästi turhaa hankaamista välttäen, ja tuloksena on kaunis iho.

Molemmissa seuraavissa tuotteissa on rasulasavea.



Rasulasavi- ja suolasaippua hiuksille, vartalolle ja kasvoille, 120g,  13,95€, Flow Kosmetiikka
Ruohonjuuren henkilökunta äänesti Flow Kosmetikkan vuoden 2020 parhaaksi kotimaiseksi luonnonkosmetiikkasarjaksi. Sen tuotteet tehdään käsityönä Riihimäellä vankkumattomalla ammattitaidolla ja suurella sydämellä. Rohkeasti uudistunut, kokonaisvaltaisesti hoitava sarja tarjoaa kattavan valikoiman ihoa  ja mieltä hemmottelevia tuotteita. Erityismaininnan Flow Kosmetiikka ansaitsee läpinäkyvyydestä niin raaka-aineiden kuin muunkin toiminnan saralla.

Rasulasavi- ja suolasaippuapala on suunniteltu erityisesti herkälle iholle ja erilaisten iho-ongelmien hoitoon. Se sopii hellävaraiseksi, tuoksuttomaksi pesuaineeksi esimerkiksi atooppiselle iholle, psoriakseen ja hilseilevälle hiuspohjalle. 

Rasulasavi on niittänyt paljon mainetta spa-käytössäkin. Se sisältää paljon erilaisia mineraaleja ja syväpuhdistaa ihoa. Rasulasaven lisäksi saippua sisältää Himalajan mineraalisuolaa, joka yhdessä rasulasaven kanssa on täydellinen yhdistelmä ihon ja hiuspohjan ongelmien hoitoon.

Minulle ei tämä saippua sopinut. Pesun jälkeen kasvot tuntuivat kireiltä ja natisevan puhtailta. Minun piti laittaa pesun jälkeen kaksi kerrosta kosteusvoidetta. Vartalonpesussa saippua oli oivallinen ja hyvä. Joten siihen suosittelen.

Käyttöohje:
Vartalo ja kasvot
Vaahdota palaa käsissä tai vaahdota suoraan iholle. Huuhtele runsaalla vedellä.

Hiukset
Hiero palaa märkiin hiuksiin niin kauan, että vaahtoa on todella runsaasti ja pese.



Shampoo, Rasulasavi, 250 ml, 5,99€, Urtekram
Erityisesti hentojen hiusten pesuun kehitetty, aitoa rasulasavea sisältävä luonnonshampoo tuuheuttaa hiuksia ja puhdistaa ylimääräisen rasvan ja epäpuhtaudet, ja jättää hiukset pehmeiksi ja sileiksi.

Ruohonjuuressa on kattava valikoima erilaisia Urtekramin shampoita eri tarpeisiin esimerkiksi kamomillaa vaaleille hiuksille, nokkosta hilseilevälle päänahalle, rosmariinia hennoille hiuksille ja ruusua kaikille hiustyypeille.

Huippusuositut Urtekram-sarjan luonnonshampoot ovat mietoja ja hellävaraisia valintoja. Ne eivät sisällä kovia tensidejä vaan ainoastaan yrttiuutteita, kasviöljyjä tai savea.

Tämä shampoo vaahtoutui ylellisesti. Hiukset tuntuivat niin pehmeiltä ja ravituilta, etten käyttänyt turhaan hoitoainetta. Toimi todella mahtavasti minulla. Suositukset.

4 kommenttia:

  1. Minulla on uusi shampoo etsinnässä, kun kiilto hiuksista on hiipunut.
    Taidanpa kokeilla tuota Rasulasavi-shampoota.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Kirsti. Rasulasavishampoo tekee hyvää hiuksille. Vielä enemmän suosittelen Khadin hiusöljyä ennen saunaa. Saa ainakin minun hiukseni todella kiiltäviksi. Khadin shampookin on todella hyvää, mutta uskomattoman kallista. Hyviä hiuspäiviä sinulle!

      Poista
  2. Niin ihana tuo joulukalenteri! Urtekram on todella kiva brändi. Ihanaa sunnuntaita Marja. <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommentistasi Tiia. Pukkateekalenteri on kiva. Ja minä varmasti juon jokaisen teen samana päivänä kuten tein viime vuonnakin.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!