perjantai 6. marraskuuta 2020

Sokeriton ja jauhoton suklaakakku




Tässä reseptissä taateli on makuttajana kakun pohjassa. Kuorrutukseen antaa makeutta kookoskerma. Valkeat vehnäjauhot korvataan mantelijauhoilla ja tummalla kaakaolla tai raakasuklaakaakaolla. Resepti on muunneltu Helsingin Sanomissa olleesta reseptistä. Kakun teko oli melko työlästä, mutta maku palkitsi.


Kun on tottunut umpimakeisiin leivonnaisiin, kaipasi ehkä kakkuun vähän lisää makeutta. Kuorrutusta oli liikaa, enkä sekoittanut sitä tarpeeksi, niinpä kakun ulkonäkö oli erilainen kuin Hesarissa. Niin, hyvinkin paljon erilainen (Hih). Koristelin kakun aluksi pelkästään kaakaonibseillä, jotka ovat kaakaopavun palasia, mutta lisäsin kakkuun vielä kookoshiutaleita.









Tarvitset

15 pehmeää kivetöntä taatelia

4 kananmunaa

1 banaani

1 dl mantelijauhoa

1 dl tummaa kaakaojauhetta tai raakakaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta


Kuorrutus

150 g sokeroimatonta suklaata

1 prk kookoskermaa


Koristeeksi

Kaakaonibsejä, kookoshiutaleita tai pakaste- tai tuoreita marjoja


  • Liota taateleita vedessä noin 4 tuntia.
  • Soseuta kulhossa banaani ja taatelit. Lisää kananmunat. Sekoita mantelijauho, tumma kaakao ja leivinjauhe keskenään ja lisää kananmunaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.



  • Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Voitele reunat öljyllä.
  • Kaada taikina vuokaan.
  • Kypsennä 200-asteissa uunissa noin 20 minuttia.
  • Annan jäähtyä hetki ja irrota reunat kakun ympäriltä. Nosta tarjoiluvadille.
  • Sulata kuorrutuksen suklaa. Vatkaa suklaasula ja kookoskerma tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele kakku, kaakaonibseillä, kookoshiutaleilla tai marjoilla.





Lähteet: Helsingin Sanomat 22.10.2020

4 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää. Äkkimakeat eivät ole minun mieleeni, joten tämä saattaa olla passeli.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Kirsti. Minulle kelpaa nyt kaamoksessa mikä makea tahansa. Syötätyttää kovin. Kakku ei ollut tosiaankaan liian makea.

      Poista
  2. Aivan mahtava, kiitos tästä reseptistä Marja ja mukavaa uutta viikkoa. <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tiia, oli kiva leipoa ja syödä kakku ilman sokeria ja valkoisia jauhoja. Etenkin taatelit antavat paljon makeutta, ovathan ne huippumakeita ja jotenkin suklaisia. Nam!

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!