perjantai 5. heinäkuuta 2019

Täytetyt paprikat




Olen vähän kyllästynyt syömään uusia perunoita ties minkä kanssa. Joten päätin tehdä ei niin kesäistä ruokaa.

Ruoka on täysin kasvisruoka. Ehkä vähän 1980-lukua. Toisaalta nyt on suosittuja kaikenlaiset täytetyt nyytit. Tämä on omalla tavallaan sinne päin. Resepti on täysin itse keksitty. Mutta maukas. Teen ruokaa näppituntumalla, joten osa aineksista on "noin". Ohje on suuri - viidelle hengelle -, mutta paprikoita voi vallan hyvin lämmittää mikrossa annos kerrallaan. Ruoka ei ole niin monimutkainen kuin luulisi. Idea on vain tehdä täyte ja täyttää sillä paprikat.



Tarvitset
Viisi punaista paprikaa
Noin 3 dl kasvisliemessä keitettyä tummaa riisiä
Noin 2 dl kasvisliemessä turvotettua tummaa soijarouhetta
4 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 tl mustapippuria
Noin1 rkl kuivattua timjamia
Noin1 rkl paprikajauhetta
Noin noin 6 rkl soijakastiketta
2 dl kermaa
1 dl juustoraastetta

Tee näin
1. Tee täyte. Keitä riisit. Turvota soijarouhe. Paista paistinpannulla sipulien kanssa.  Mausta. Lisää kerma. Maistele. Lisää mausteita tarvittaessa.



2. Leikkaa paprikoista yläosa pois ja lisää se täytteeseen.  Täytä tiiviisti. Jos joku paprika ei pysy pystyssä, leikkaa viilto alaosasta. Varo, että et tee pohjasta aukinaista.



3. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Lisää juusto ja
 paista 10 minuuttia.
4. Nauti pastan ja salaatin kanssa.



6 kommenttia:

  1. Vesi herahti kielelle kuvia katsoessa.
    Meillä taas tämän tyyppiset ruuat ovat juuri kesäruokaa. Johtuu siitä, että täytettävää (kesäkurpitsoita, paprikoita, tomaatteja jne.) löytyy omasta puutarhasta runsain mitoin. Tähän kelpaavat yhtähyvin vihreät paprikat.
    Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Kirsti.Täytetyt paprikat on herkullisia. Teidän puutarha on ilmiömäinen. Kasvatatte paprikaakin. Kaikenväriset paprikat sopii täytettäväksi. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
  3. Niin niin hyvää ja nautin aina paprikaa, kun mies on reissussa eli parasta aikaa. Kun oman miehen massu ei paprikaa kestä ja minä taas rakastan paprikaa ruoassa. :) Ihanaa viikonloppua Marja. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia kommentistasi. Sinä nautit kesäleskenä paprikasta. Minä tykkään paprikasta etenkin ruisleivän päällä.

      Poista
  4. Nam ja nam! Mä tein joskus 90- luvulla viimeksi täytettyjä paprikoita. Nyt täytyy kokeilla.Mukavaa viikkoa sinulle☀️☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina kommentistasi.Sinulla on kokemusta täytetyistä paprikoista. Eihän ne aivan sesonkiruokaa ole, mutta niin hyviä.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!