keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Seksi on terveellistä

Seksi vähentää kipuja
Seksin aikana syntyy endorfiineja, jotka toimivat kehon luonnollisina kivunlievittäjinä. Orgasmi voi vähentää naisen kuukautiskipuja. Amerikkalaisista 60 prosentilla myös migreenipotilaan kipu lieveni. Luku tuntuu hurjalta.

Seksi lisää aivovoimaa
Säännöllinen seksi voi parantaa muistia. Asia saattaa olla myös toisinpäin: hyvä aivoterveys ja muisti voivat tuoda elämään lisää seksiä. Seksi stimuloi uusien hermosolujen syntymistä hippokampuksessa, jossa oppiminen ja muisti tapahtuu.

Jos edellisenä iltana harrastettiin seksiä, seuraava päivä sujui työssä paremmin riippumatta siitä, olivatko kumppanit tyytyväisiä parisuhteeseensa. Toisaalta ongelmat työpaikalla vähensivät seuraavan illan seksin todennäköisyyttä.

Seksi lisää parisuhteen onnellisuutta
Parisuhteen onnellisuus ja tyydyttävä seksielämä liittyvät yhteen. Seksuaalinen vuorovaikutus on suomalaisissa tutkimuksissa suurin mittari sille, kuinka onnelliseksi parisuhde koetaan. Positiivinen palaute kumppanilta lisää tunnetta siitä, että on haluttava. Tämä on tärkeää erityisesti naisille.Seksi pienentää sairastumisriskiä
Seksi on aerobista liikuntaa ja voi vähentää sydänsairauden riskiä. Säännöllisesti - noin pari kertaa viikossa - seksiä harrastavien miesten sydänsairauden riski on jopa 45 prosenttia pienempi kuin muilla.

Erityisesti naisten elimistö erittää orgasmin aikana runsaasti oksitosiinia, joka laskee verenpainetta. Orgasmi lisää myös prolaktiinihormonin tuotantoa, mikä auttaa rentoutumaan ja nukahtamaan. Seksi parantaa estrogeenin eritystä ja  limakalvojen kuntoa.

Lähteet:https://docplayer.fi/28134844-Osmo-kontula-lemmen-paula.html , Yhteishyvä 6/2019, kuvat Pixabay

1 kommentti:

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!