lauantai 29. syyskuuta 2018

Jaettu ilo on hyvä iloMinä jaan iloni vähän turhankin innokkaasti. Hihkun ilosta. Toivon, että ilo tarttuisi muihinkin. Että heillä olisi kiva olla. Mutta ei se taida aina onnistua.


Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. Tutkimusten mukaan ilon aiheistaan läheisille kertovat ihmiset ovat tyytyväisempiä ja elivoimaisempia kuin ne jotka pimittävät ilonsa.

Sillä, että kenelle ilonsa välittää, on merkitystä. Parhaiten suhtautuvat läheiset ihmiset. Joku voi taas jopa ärsyyntyä iloisesta hihkujasta. Tai kuitata koko jutun ilmeettömällä olankohautuksella.


Ilo voi hiipua, jos ihanan elämyksen on kokenut yksin, eikä sitä pysty jakamaan muiden kanssa.


Vastakohtaisesti vaikeiden ja raskaiden kokemusten jakaminen muiden kanssa on niin sanottua sosiaalista liimaa. Saman tuskan läpikäyminen lisää yhteenkuuluvuutta ja yhteistyöhaluja.

Jaatko ilosi helposti?Lähteet: Helsingin Sanomat 30.11.2017, kuvat Pexel, Pixabay

8 kommenttia:

 1. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.
  Ajattelen, että vain kateellista toisen ilo voi ärsyttää
  Minun on vaikea pitää asioita sisälläni.
  Ilot ja surut purkautuvat estoitta.
  Kaikille se ei ole mieleen.
  Riemuntäyteistä viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Jaettu ilo on tosiaan kaksinkertainen ilo. On ihana loistaa iloa ympäristöön, vaikka jotkut eivät siitä pidäkkään. Mutta kaikkia ei voi miellyttää.Sehän on tervettä, että ilot ja surut purkautuvat sinulla helposti. Huomenna pidän digittömän päivän. Jos ilmat sallii, niin metsäsässä. Hyvää viikonvaihdetta sinulle!

   Poista
 2. Kyllä, jaan iloni heti ja spontaanisti. Joskus käy niin että toinen ei olekaan samalla aaltopituudella, jolloin tunnen itseni noloksi. Itse olen kuuntelija ja on helppo mennä mukaan toisen iloon.
  Raskaiden asioiden jakamista täyttyy harkita tarkemmin kenelle kertoo. Kuunteleeko toinen oikeasti vai alkaako heitellä omia kokemuksiaan kuuntelematta toista. Se on raskasta ja seuraavalla kerralla onkin varovaisempi.
  Leppoisaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuulikki, kommentistasi. Hienoa että jaat ilosi spontaanisti. Ja niinhän se meidän suomalaisten keskuudessa on, että mitään itsekehua ei oikein suvaita. Harmi. Se tekisi elämästä myönteisempää. Kehuttaisiin muita ja itseä. Tuo raskaiden asioiden kertominen saa monenlaisia reaktioita aikaan. Epäempaattinen ihminen ei edes kunnolla kuuntele ja alkaa kertoa omista huolistaan. Se tuntuu pahalta. Siksi nykyään kerron raskaat asiat vain läheisille. Rentouttavaa viikonvaihdetta sinulle!

   Poista
 3. Tottahan toki jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. Eilen illalla olin tosi iloinen kun odotin tälle päivälle tyttären perheen tuloa kylään, olin siivoillut ja laittanut kodin nätiksi ja kynttilät palamaan mutta kumppanillani oli ollut tosi tressaava työviikko ja autostakin meni laturi remonttiin, enkä saanut iloani tarttumaan häneen. Tulihan siitä illasta hieman lattea mutta hyvin nukutun yön jälkeen elämä taas antoi parastaan kun tyttären iloinen perhe valloitti talon ja murusellani oli hymynaama aamulla. Hyvää lauantain jatkoa Marja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi. Näinhän nämä meidän ukkelit vähän ärsyilee. Työ voi viedä voimia ja kun autokin vielä menee rikki. Ihanaa että sait tyttären perheen vieraaksesi. Voi, kuinka minä odotan, että minusta tulisi joskus mummi. Huomenna on digitön päivä. Menen metsään, jos ilma suo sen. Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 4. Ja minähän jaan iloni, hihkun oikein ilosta-kyllähän sitä voi joku katsoakin naama pitkällä tai pitkällä naamalla; mitäpä siitä. :) :) jos sydän pulppuaa ilosta niin mihinkäs sitä piilottaa voi Ihanaa lokakuuta sinulle Marja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula, kommentista. Sinäkin olet ilosi näyttävää sorttia. Se on jännä, että jotkut ei kestä toisen ihmisen iloa. Hyvää viikonalkua sinulle ja ensimmäistä lokakuun päivää!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!