torstai 6. syyskuuta 2018

Järeämmät keinot silmänympärysihon hoitoonEi kannata sanoa "ei koskaan". Vaikka olen siirtymässä tällä hetkellä kokonaan luonnonkosmetiikkaan. En voi tietää, mitä esimerkiksi kuusikymppisenä ajattelen. Olen mieleltäni ailahtelevainen, impulsiivinen, spontaani.  Joten voin odottaa tulevaisuudeltakin yllättäviä asioita. Saatan turvautua näihinkin keinoihin, joita tässä esittelen. Eikä  luonnonkosmetiikasta tarvitse  silti luopua. 

On tutkittu. Että eniten kauneusleikkauksia tekevät esiintyvät taiteilija ja opettajat. Kyllähän me oikeastaan esiinnymme työksemme. Kasvoni näyttävät tällä hetkellä tältä. Kuvaa ei ole käsitelty. Kasvoilla on meikkivoidetta, kulmat laitettu ja rakas huulipuna huulilla. Silmämeikkiä en käytä. Silmälasit estävät silmäpussien näkymistä.
En ole ollut koskaan järeämpiä ihonhoitomuotoja vastaan. Se on jokaisen oma valinta. Monet eivät turvaudu kosmeettisiin hoitoihin muiden ihmisten vuoksi. Vaan siksi että se tuo iloa ja hyvän mielen itselle. On vähän kivempi katsoa aamulla naamaansa peilistä. Mihinkään kosmeettisen kirurgian riippuvuuteen tuskin sorrun. En edes halua olla ikuisesti nuori. Nykyiseenkin ikään olen oikein tyytyväinen. Seuraavaksi näitä järeämpiä keinoja silmänympärysihonhoitoon.1) Rypyt< Rasvansiirto
Silmänympärysiholle tehdään rasvansiirto. Omaa rasvaa siirretään muualta kehosta ryppyiselle silmänympärysiholle. Elävät kantasolut saavat aikaan paranemisprosessin. Ihosta tulee täyteläisempi. Toinen synteettinen täyteaine hyaluronihappo poistuu vähitellen ihosta. Mutta oma rasva ei poistu samalla tavalla. Ja tulos on melko pysyvä.2)Tummuus<Plasmahoito
Silmänalusten tummuus on usein perinnöllistä ja rakenteellista. Laskimosuonet voivat näkyä ihon alta. Tämä kuulostaa aika hurjalta: Plasmahoidossa käytetään hoidettavan omaa verta. Veren erotteluprosessin jälkeen verihiutaleilla rikastettua veriplasmaa ruiskutetaan sitten ongelma-alueelle. Hoito on tehokas, ja iho alkaa korjata itseään.

3)Pigmenttimuutokset< Ihon kuorinta
Pigmenttimuutokset on usein seurausta auringosta ja hormonitoiminnasta. Iholle voidaan tehdä mieto happokuorinta. Se vaalentaa ihon pigmenttiä. Silmänympärysihon hoitoaineetkin imeytyvät paremmin.4)Veltostuminen< Interferenssi- ja stimulaatiovirta
Silmänympärysiho muodostuu pienistä lihaksista, jotka voivat alkaa iän mukana veltostua. Lihastoimintaa aktivoidaan pienillä lihassupistuksilla. Ihon kiinteys paranee. Hoito tehostaa myös aineenvaihduntaa, solujen ravinnonsaantia ja kuona-aineiden poistumista.

5)Silmäpussit<Lymfahieronta
Minun selkeä ongelma on nämä silmäpussit. Onneksi silmälasit peittävät ne.Suolainen ruoka ja liian vähäinen veden juominen voivat olla aiheuttamassa niitä. Tämä liittyy imuneste- eli lymfakiertoon, joka ei kaikilla toimi samalla tavalla. Hoitona käytetään kosmetologin tekemää lymfahierontaa. Kotona voi kiinnittää huomiota silmänympärysvoiteen levitystapaan. Voide pitäisi levittää lymfakierron mukaisesti nenästä korvaan päin. Eikä voidetta pitäisi käyttää liikaa, koska se sitten taasen turvottaa silmänympärysihoa. En itse käytä silmänympärysihon hoitovoidetta.6)Riippuvat luomet<Silmäluomileikkaus
Luomille voi kerääntyä ylimääräistä rasvaa, jota on vaikea saada pois ilman leikkausta. Tämä ongelma on alkanut vaivata yläluomiani vasta viimeaikoina. Luomet veltostuvat jossakin määrin jokaisella iän myötä. Leikkauksen voi teetättää sekä ylä- että alaluomille. Leikkaushaavat paranevat noin kahdessa viikossa.

Onko sinulla näitä silmänympärysihon ongelmia?
Lähteet: Kauneus&terveys 10/2018, kuvat Pixabay, yksi oma

6 kommenttia:

 1. Jokainen tehköön naamalleen mitä haluaa ja suunta näyttää olevan että yhä nuoremmat turvautuvat näihin järeämpiin konsteihin. Itselläni on suhtkoht hyvä iho, en ole noita konsteja käyttänyt, en edes silmänympärysvoiteita mutta tuota lymfaattista käsittelyä tulee tehtyä ja akupistehierontaa päivittäin.Kyllähän niitä muutoksia tulee nassuun iän myötä mutta se asia katsotaan sitten kun peilikuva alkaa etomaan. Päivänjatkoja Marja :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi. Olen täysin samaa mieltä, että jokainen voi tehdä kasvoilleen, mitä haluaa. Ei se mitenkään minulle kuulu.Osaat itse varmasti luontaishoitajana tehdä tuota lymfaattista käsittelyä. Akupunktio on minulle tuttu juttu, mutta en tiennyt, että sitä voidaan käyttää kauneudenhoidossakin. Mukavaa torstai iltaa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Siis en tarkoita nyt neulojen kanssa tehtävää hoitoa vaan hierotaan ja painellaan kasvojen alueella olevia akupisteitä. Ajattelin vaan tarkentaa ettei tule väärinkäsitystä illan jatkoja :-)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Pihakeiju, selventävästä kommentista.Upeaa että sinä tiedät kasvojen alueen akupisteet. Minä tiedän vain muutaman pääkipua helpottavan akupisteen, joiden painelu tosiaan auttaa. leppoisaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 5. Itsellä on vuosia ollut ihonhoitorutiinina lähinnä saippua ja kosteusvoide. Nyt kun ikää on alkanut karttua niin myös ihoon on alkanut kiinnittää enemmän huomiota. Erityisesti juuri silmänympärysihoon. Noista plasmahoidoista olenkin joskus kuullut, mutta tuo rasvansiirto on uusi tuttavuus. Kiitos mielenkiintoisesta tekstistä!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Sari kommentistasi. Kyllähän se on niin, että kun ikää tulee, tulee kiinnitettyä huomiota ihon muutoksiin. Rypyt ovat vääjäämättömiä. On kuitenkin keinoja vähentää niitä, jos niin haluaa.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!