keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Siirtymäni luonnonkosmetiikkaan

Yritän elää mahdollisimman ekologisesti. Viime aikoina lehdistä ja netistä on saanut lukea, että monet ihmiset tuntevat ekologista ahdistusta esimerkiksi ilmastonmuutoksen takia. Paras hoitokeino siihen olisi se, että alkaisi itse elää niin ekologisesti kuin pystyy. Esimerkiksi lajitella jätteet; välttää muovia; lopettaa tai ainakin vähentää lihansyöntiä; käyttää luonnonkosmetiikkaa. Ihminen voi vaikuttaa omilla valinnoillaan. Ja ahdistus voisi ehkä vähentyä.

Siirtymäni luonnonkosmetiikkaan on sujunut mainiosti. Mukavasti. Mielenkiintoisesti. Jolie luonnonkosmetiikan verkkokaupan  kanssa yhteistyössä. Olen kuin lapsi innoissani uudesta lelusta.Jolielta voi tilata tuotteita kukkaronsa mukaan. Kaikkia hintaluokkia on saatavilla. Kaikille ihotyypeille löytyy sopivaa luonnonkosmetiikkaa. Myös vanhenevalle iholle.

Meikkipussistani puuttuu enää luonnonkosmeettinen huulten- ja kulmien rajauskynä, irtopuuteri ja poskipuna.

On ilo esitellä nyt testaamiani tuotteita. Ensimmäiseksi kuukausiboxin kauneutta.Oilixia Australian Kakadu Plum Gummy Facial Cleancer
Tämä puhdistustuote syväpuhdistaa ihon hellävaroen ja jättää ihon pehmeäksi. Lisäksi se on nopeakäyttöinen. Ihastuin oitis. Putsarissa on käytetty kakadumarjaa, jossa on paljon C-vitamiinia ja fenolihappoa. Tuotteessa on myös makadami- ja eukalyptusöljyä.EKOPHARMA Helsinki Vadelma Marjabalmi
Tätä paksua ja jännästi rakeista voidetta käytän nyt huulivoiteena. Toki sitä voi levittää muuallekin ihon kuiviin osiin. Mutta rakeet jotenkin kuorivat huulia, kun niitä hankaa vastakkain heti voiteen levittämisen jälkeen. Ja huulet on selvästi kuin sileytyneet.  Ei ne tosin mitenkään ryppyiset vielä ole.Huulipunakin näyttää huulissa paremmalta. Jonkin ajan kuluttua rakeet sulavat muun voiteen joukkoon.EKOPHARMAN marjabalmit on pakattu ensimmäisinä suomalaisina kosmetiikkatuotteina Sulapac-purkkiin, joka on 100% biohajoava.Centifolia No-Rinse Detangling Lotion
En yleensä käytä hiuksiini mitään suihkeita muotovaahdon lisäksi. Mutta kun ensimmäisen kerran kokeilin tätä suihketta, se jätti hiukset tavallista kiiltävimmiksi. Käytän sitä nyt pyyhekuiviin hiuksiin pesun jälkeen.Tilk! Love Me Hand Cream-käsivoide
Olen kova rasvaamaan käsiäni. Tämä käsivoide on paksua ja riittoisaa. Siinä on vaikuttavina luonnonaineksina metsäkortetta, mangovoita ja tyrnisiemenöljyä.

Lisäksi boxissa oli Madara by Noora Shingler Pihlaja Drops Glow Booster-ampulli
Olen ollut jo muutaman vuoden kiinnostunut seerumeista. Tämä öljyseerumi kirkastaa ja pehmentää ihoa hyvin. Se sisältää E- ja A-vitamiineja, purasruohoa ja helokkia.

Lisäksi testasin:

Alima Pure Radiant Finishing Powder-Hehkuva Viimeistelypuuteri Augusta
Ensimmäisellä kokeilukerralla tupsuttelin tätä tuotetta huolettomasti ja hajamielisenä ihmisenä koko kasvoille. Ja ihmettelin lopputulosta: ihoni oli kuin vähän ruskettunut. Minulla on hyvin vaalea iho. Sitten muistin, että puuterihan on nimenomaan viimeistely, korostus ja aurinkopuuterimainen tuote. Opettelin sitten varjostamaan sillä vain poskipäiden alaosaa.
Hinta 29,90 € Jolielta
Alima Pure Smooth+Prime-Meikinpohjustaja
Tämä meikinpohjustaja tasoittaa ihoa ja häivyttää ihohuokosia. Meikki pysyy kasvoilla koko päivän. Pohjustajassa Pii vähentää ihon kiiltoa ja salvia punoitusta. Olen ottanut tämän primerin päivittäiseen käyttöön.
Hinta 49,00 € Jolielta


Estelle&Thild Biomineral Cream Lipstick-Huulipuna Coral Kiss
Tämä huulipuna jättää huulet pehmeiksi ja hoidetuiksi. Valitettavasti sävy oli liian nude minulle huulipunaihmiselle. Harmi. Mielestäni vanhenevalle daamille sopii aika voimakkaat punat (mutta ei liian tummat), koska ne heleyttävät ihoa. Huulipunassa on muun muassa manteliöljyä, kandelillavahaa, avokadoöljyä.
Hinta 25,00 € JolieltaLähteet: kuvat omat

4 kommenttia:

 1. Onnittelut siirtymisestäsi luonnonkosmetiikkaan. Tulipa aikamoinen pläjäys tuotteista, tuo on myöskin hyvä jutska kun on biohajoava pakkaus. Pitänee kokeilla mainitsemisia merkkejä kun omat niin rakkaat purkit tyhjenevät. Olen ollut merkkiuskollinen jo kauan eräälle luonnonkosmetiikka sarjalle mutta voisihan tuota kokeilla muitakin. Tuo ilmastonmuutos on kyllä niin pelottava asia että jotenkin täytyis itsekkin miettiä noita valintojaan, jos vaikka tuo omantunnon ääni vähemmän kolkuttelisi vastaisuudessa. Kaunista päivänjatkoa sateesta huolimatta Marja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi. Ja kiitos onnitteluista. Iho voi muuten nyt paremmin ennen kuin käytin synteettisiä ihonhoitotuotteita. Sopivat siis minulle. Ei ole tullut mitään allergisia oireita. Minulla on taipumus kirjoittaa liian pitkiä tekstejä. Tai esitellä jonkin yhteistyökumppanin tuotteita perusteellisesti. Biohajoavat pakkaukset pitäisi saada kaikkeen luonnonkosmetiikkaan. Siihen päin ollaan onneksi menossa. Samoin puisien purkkien käyttöön. Omatuntoa kyllä hellii edes vähän ekologisempi elämäntapa kenellä tahansa. Tuskinpa sinä elät mitenkään kovin epäekologisesti. Mukavaa syyssateista päivää sinulle!

   Poista
 2. Kiitos tästä esittelystä. Itse en kuulu kohderyhmään, mutta vinkkaan nuorillemme, jotka suosivat luonnonkosmetiikkaa. Pinnat pakkauksen biohajoavuudelle.
  Itse käytän niukasti kosmetiikkaa, koska joistakin kokeiluista olen saanut allergisen reaktion.
  Oikein hyvää keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Kiva jos ehdottelet nuoremmille teidän isossa perheessä luonnonkosmetiikkaa. Hyvää keskiviikko päivää myös sinulle!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!