keskiviikko 29. elokuuta 2018

Olen innostunut luonnonkosmetiikastaOlen siirtymässä kokonaan luonnonkosmetiikkaan ekologisista syistä. Kuten en ole syönyt eettisistä syistä lihaakaan kohta 36 vuoteen. Olen lapsenomaisesti innostunut - miltei hihkunut - tästä uudenlaisesta ihonhoidosta ja meikkauksesta. Esittelen seuraavaksi joitakin tuotteita, jotka olen havainnut hyviksi.


Mossa Vitamin Oil Coktail
Latvialaisen Mossan raaka-aineet saadaan pohjoisen marjojen aktiiviaineista. Öljyä voi käyttää seerumina kosteusvoiteen alla, mutta minusta se on niin kiiltävän rasvainen, ettei oikein sovi siihen. Parhain tapa on levittää sitä yöksi kasvoille, jolloin se voi rauhassa imeytyä ihoon ja hoitaa sitä. 
Hinta 16,95€ Hyvinvoinnin.fi verkkokaupassa.


Dermosil Organic Body Butter Mint
Dermosil on suomalainen merkki. Ihonoitovoide on ihanan paksua, mutta levittäytyy silti helposti. Sen kasviöljy ja mehiläisvaha huolehtii ihon hyvinvoinnista. Olen käyttänyt tätä voidetta myös huulirasvana. Ja niin raikas mintun tuoksu.
Hinta 9,70€ Dermosil verkkokaupassa.

Raskin käyttää seuraavien tuotteiden kuvissa chilin oksia, koska chilit ovat jo kypsyneet.


beaty&planet shampoo ja hoitoaine
Nämä ovat uusia markettituotteita. Joten niitä voi helposti napata ostoskärryynsä. Pakkaukset on valmistettu kierrätysmuovista. Sopivat ainakin minun hiuksille mainiosti.
Hinnan olen unohtanut, mutta se ehkä oli 7€:n hujakoilla.


Pai Back To Life Hydration Serum-Kosteuttava Seerumi
Pain tuotteet valmistetaan Englannissa. Seerumi imeytyy nopeasti ja todella ravitsee kuivaa ja vanhenevaa ihoa. Säännöllinen käyttö saa ihon hehkumaan.
Hinta 55,00€ Jolie luonnonkosmetiikka verkkokaupassa.

Sitten pariin ihomeikkiin.Kjaer Weis Foundation-Meikkipohja Lightness
Kjaer Weis on luonnonkosmetiikan luksusmeikkisarja ja hinnat on sen mukaiset. Erittäin laadukkaat aineosat levittäytyvät helposti ja pysyvät hyvinä pitkään iholla. Merkki on monien ammattimeikkaajien suosiossa. Pakkaukset ovat häkellyttävän tyylikkäitä. Itse meikki on metallirasiassa, joka on tarkoitettu kestämään vuosia. Jokainen tuote on uudelleen täytettävä. Tuotteen loppuessa voi tilata täyttöpakkauksen.

Tämä meikkivoide sopii iholleni. Se on tarpeeksi peittävä, mutta samalla kuulas ja kevyt. Uutta oli, että voide ei ollut nestemäinen vaan voidemainen. Oli vähän opettelua sen levityksen kanssa. Voi käyttää ehkä meikkisutia tai tymäkkää meikkisivellintä, mutta minä opin levittämään sen käsin. Lämpimät kädet saavat voiteen sulavammaksi ja se levittyy hyvin. Hyvä meikkivoide ja vaalein sävy on iholleni sopivin.
Hinta 61,00€  Jolie luonnonkosmetiikka verkkokauppa.Kjaer Weis Radiance Highlighter-Kuultovoide
Kuvassa kuultovoide näyttää hyvin violetilta, vaikka luonnossa se on vain vähän siihen vivahtava helmenvärinen. Tämä kuultovoide todellakin kuultaa aivan pienen pienellä määrällä. Voide riittää varmasti ainakin vuodeksi. Poskipäille, kulmaluille ja amorinkaarelle levitettynä saa kasvot kuultamaan kauniisti.
Hinta 49,00€ Jolie luonnonkosmetiikka verkkokauppa.

Käytätkö sinä luonnonkosmetiikkaa?
9 kommenttia:

 1. Hieno tuote-esittely.
  Nyt liikutaan minulle täysin oudoilla vesillä. Monet nuoristamme vannovat eettisistä syistä luonnonkosmetiikan nimiin.
  Hienoa keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi.Nuoret on nykyään ihmeen tiedostavia, kriittisiä ja ekologisista ja eettisistä asioista kiinnostuneita. Paljon fiksumpia kuin minä aikanaan. Mukavaa ja varmasti puuhakasta keskiviikkoa sinulle!

   Poista
 2. Olen jo kauan käyttänyt luonnonkosmetiikkaa eikä paluuta ole synteettisiin. Minulla on ollut kauan jo tämä yksi merkki josta on ollutkin maininta täällä sinun blogissasi,ei siitä sen enempää. Olet tutustunut jo useampiin merkkeihin, miten upeaa.Tuo peltirasia juttu onkin mainio, täytyis ruveta kokeilemaan muitakin merkkejä minunkin. Meikkivoiteita en arkena käytä enkä yöksi laita mitään kasvoihin vaan annan ihon hengittää. Aikanaan aloin käyttämään luonnon aineita iholleni kun huomasin olevani allerginen synteettiselle tuoksuille. Aineet mitkä laitat ihollesi,ainakin osa päätyy verenkiertoon ja meillähän jokaisella on jo verenkierrossa vaikka mitä moskaa. Nuoret tytöt eivät useinkaan ajattele mitä iholleen laittavat ja pilaavat pintansa joillain halpismeikeillä. Eivät nuo omatkaan tyttäreni (yli 30v) ole omaksuneet näitä juttuja vielä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi. Yhden aikaisemman kommenttisi muistavana tiedän, että olet jo konkari luonnonkosmetiikassa.Tuotteiden uudelleen täyttöpakkaukset on minunkin mielestä oiva idea.Sinulla on varmaan hyvä iho, kun et tarvitse meikkivoiteita.Paljon järkeä tuossa ettet laita yöksi mitään voidetta kasvoille. Kiihdyttää omien ihon rasvojen tuotantoa ja iho tosiaan saa hengittää. Minulla on nämä rutiinit lätkäistä seerumit tai öljyt yöksi naamalle. Voisi kokeilla miten ihoni reagoisi tuohon voiteettomuuteen yöllä. Kiitos ideasta.Kivaa keskiviikkoa sinulle!

   Poista
 3. Hyvältä näyttää valikoima. Tämä on kosmetiikan hyvä suuntaus. Mutta minä ainaisena epäilijänä epäilen, ovatko kaikki luonnonmukaiset kosmetikkatuotteet silti kokonaan luomua. Kuinka paljon niitä marjoja tosissaan noissa voiteissa on, esimerkiksi. Ja mitä muuta niissä on sellaista, mitä ei kerrota. Ainahan tarvitaan kaikenlaisia apuaineita, jotta tuote pysyy kasassa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Eeva, kommentistasi. Aivan hyvä osata olla kriittinen ja epäileväinen. Minulla vain sattuu olemaan niin, että kun innostun jostakin rationaalinen ja looginen ajattelu loppuu siihen paikkaan. Hui, hai! On sitten vaan niin ihanaa.Mukavaa torstaita sinulle.

  VastaaPoista
 5. Hieno esittely! Mä olen kosmetiikan suhteen hyvin maltillinen, ellen vaatimaton, kuluttaja. Useimpina päivinä pelkkä kosteusvoide aurinkokertoimilla riittää. Mun intoni kosmetiikkaa ”pilasi” aikoinaan biologian opettaja, joka selvitti että osmoosin kautta on turha yrittää ihoon mitään, läpi ei mene kuin kosteus :) Mutta onhan tästä aikaa jo yli 30 vuotta, joten eiköhän kehitystä ole tapahtunut.

  Mitkä ovat mietteesi Lumenen tuotteista? Kokeilin taannoin jotain suihkutettavaa kirkastajaa ja naama helähti kirkkaan punaiseksi. Meiltä Lumenea löytyy joistakin kaupoista ja siirtyi mielestäni Wahlgreensilta Targetille. Tässä suihkutettavassa kirkastajassa taisi olla tyrniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen joskus saanut Lumenen voiteista ihottumaa enkä koskaa käytä niitä.

   Poista
  2. Kiitos, Johanna ja Eeva, kommenteista. Ikävää että olette saaneet ihottumaa Lumenen ihonhoitotuotteista. Olen ennen tähän luonnonkosmetiikkaan siirtymistä käyttänyt joskus lähinnä Lumenen huulipunaa ja primeriä. Sinulla Johanna on varmasti hyväkuntoinen iho, kun kosteusvoide on riitävä meikkivoiteen sijasta. Minulla on vähän tunteellinen suhde Lumeneen, koska se oli nuoruudessa ensimmäinen kauneudenhoitomerkkini. Lumenehan yrittää siirtyä koko ajan enemmän luonnonkosmeettiseksi. Mutta tällä hetkellä se on kyllä edelleen synteettinen merkki. Minusta se on kuin kahdella hevosella ratsastamista. Mainostetaan, että tuote sisältää pohjoisen luonnon sitä ja tätä ainesta. Usein siemenöljyjä. Mutta samalla tuotteisiin laitetaan paljonkin synteettisiä ainesosia. Lumene on - kaupallisista syistä - tarttunut tähän luonnonmukaisuuteen ja ekologisuus trendiin. Tai sitten ajattelen liian mustavalkoisesti. Minä olen joko tai ei-ihminen, en sekä että. Rentouttavaa perjantai iltaa teille!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!