lauantai 7. heinäkuuta 2018

Voiko iän tuomista ihon pikkuvirheistä päästä eroon?Käytän tässä postauksessa kukkien kuvia. Sillä jokainen nainen on kaunis kuin kukka. Noin viidenkymmenen iässä naisille saattaa ilmaantua  kasvoihin maksaläiskiä,couperosaa, karvanukkaa, viiksikarvoja. Ja niin edelleen. Minulle on aivan viimeaikoina alkanut tulla maksaläiskiä.


Maksaläiskät ovat pigmenttikasaantumia. Ne voivat johtua hormonaalisista muutoksista, auringon UV-säteilystä. Jos maksaläiskät todella häiritsee. Lääkäri voi kirjoittaa reseptin A-vitamiinijohdannaista sisältävää voidetta.


Mitä voi tehdä maksaläiskille?En mainitse tässä tuotteiden merkkejä. Jotta ei syntyisi ajatusta, että tietyt merkit ovat ylitse muiden.
 • C-vitamiinia sisältävä seerumi kirkastaa, heleyttää ja tasoittaa ihon väriä.
 • Fytiinihaoppoa sisältävät tuotteet.
 • Aurinkosuoja.
 • Valohoito. Mikrovärähtelyä, ioniterapiaa, vihreää valoa tuottava laite häivyttää maksaläiskiä.
 • Mikroneulaushoito. Niin sanottu rullaaminen voi vaalentaa maksaläiskiä ja uudistaa ihoa. Tästä minulla on kokemusta. Toimii kyllä. Tein hoidosta tämän postauksen.

Couperosa tarkoittaa pysyvästi ihon laajenneita pintaverisuonia, jotka punoittavat ihon läpi. Niiden syntymiseen vaikuttaa perinnölliset tekijät, ihon vanheneminen ja UV-säteily.

Kaulan roikkuvat näpyt ovat varsiluomia. Niitä kutsutaan myös rasvaluomiksi, -syyliksi tai ikäluomiksi. Niiden syntyä ei voi estää. Jos ne kenkuttavat tosi kovasti. Luomet voi jäähdyttää tai laseroida pois.

Onko sinulle ilmaantunut näitä vanhenemiseen liittyviä juttuja?

Lähteet: Hyväterveys 11/2017. Kuvat omat.

11 kommenttia:

 1. Maksaläiskä poskessa ollut jo kymmenisen vuotta, ei ole menoa haitannut. Jos noita ilmestyy lisää niin täytyy kai ruveta jonkunnäköisiin toimiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi. Sinulla vain yksi maksaläiskä! Minulle tuli yhtäkkiä kolme. Olkoon. Jos tulee tooooosi paljon lisää, ehkäpä täälläkin on ruvettava toimiin. Mukavaa lauantai iltaa sinulle!

   Poista
 2. Kukkakuvat käyvät minulle aina <3
  Ikä ei tule yksin.
  On noita maksaläiskiä jokunen. Olen aika tummaihoinen, joten ne eivät juuri erotu.
  Mahtavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Juu, ikä ei tule yksin vaan aika monin muutoksin. Olen alkanut jo varautua. Henkisesti. Ruumiillisesti ehkä tuskin teen mitään. Odotan rauhaa ja tasapainoa. Kivaa viikonloppua teille!

   Poista
 3. Moi Marja! Kyllä poskien yläreunoihin ha käsivarsiin on tullut maksaläiskiä. Käytän jo aikaisin keväällä 30 suojakertoimista kasvovoidetta. Sillä saan vähän estettyä maksaläiskiä. Käsivarsista ja kämmenselistä en niin välitä. Saattaa olla myös vähän couperosaa kasvoilla kun ulkoilen kuitenkin aika paljon. Me muutumme muutenkin vanhemmiten että toisaalta ihokin voi muuttua. Hauskaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Merja, kommentistasi.Kyllä me naiset muututaan ruumiillisesti ja henkisesti. Sitä henkistä muutosta odotan. Että olisin vähemmän suhaava tollo. Mielenrauhaa! Itsekin käytän ulkotöissä ja päivälenkeillä suojakerrointa 30 vähintään. Minun mielestä maksaläiskät käsissä on söpöjä. Vähän kuin pisamia. Kivaa lauantai iltaa sinulle!

   Poista
 4. Voi onhan näit jos jonkinlaisia,kun ikää yli kuudenkymmenen, en häivyttele näit, olkoot... joskus kyllä laitan meikkivoidetta ja puuteria,jos viitsin,,,
  Meidän lapsenlapsi,nuorimpia, sanoi,kun kysyin ,et mistä tiedät että oon vanha,No: "Patteja naamassa, vähän vanha suu,katkenneita luita ja mörön jalat." ... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula, kommentistasi. Ihana tuo lapsenlapsi. Näkee niin omasta vinkkelistään rikkaalla mielikuvituksella. Nauratti tuo "katkenneita luita" ja muut tarkat "huomiot". Minä olen myös aikeissa armollisesti hyväksyä iän muutokset kehossa. Niinhän se menee. Ihminen vanhenee. Odotan vaan innoissani niitä viisautta ja mielenrauhaa, joita totisesti tarvitsen. Kivaa lauantai iltaa sinulle!

   Poista
 5. Jotenkin tuntuu että iho paranee iän karttuessa, aurinkoihottumakin on melkein kokonaan hävinnyt minulta, mikä nuorempana oli ongelma. En kyllä tietoisesti ota aurinkoa ja tälle kesälle ostettu aurinkovoidekin on velä avaamatta. Maksaläiskiäkään ei ole vielä ilmaantunut mihinkään iholle mutta eiköhän niitäkin ehdi vielä ilmaantua. Joten ihan hyvin menee. Sanotaan että veden juominen parantaa ihoa, mutta olen aika huono juomaan nesteitä, mutta kun ei janota niin juominen unohtuu.
  Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
 6. Kaikkea löytyy, myös se parta, mutta maksaläiskiä ei ole. :) Mutta kummasti kaulaan oikein sikiää niitä ikäviä luomia ja muutenkin leuan noidannuoli sen kun kasvaa, pitäisi jaksaa mennä poistattamaan.

  Ihanaa viikonloppua Marja <3

  VastaaPoista
 7. Haa, onpa hauskoja juttuja. En voi kuin vain todeta, että luonto on hoitanut niin näppärästi ettei sitä omaa pärstäänsä näe kovin selkeästi jos ei pistä kakkuloita nenälle. Mun ajatus on aina ollut, että nillä eväillä mennään mitä on. Tosin jos silmäkulmat kovin estävät laskeutumisellaan näkemisen, niin ehkä sitten pitää kiristää... Siis luomia, ei rouvaa.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!