torstai 26. heinäkuuta 2018

Raivostuttaa: Miten muka toisten paino kuuluu kenellekään?Minua raivostuttaa se, että arvostellaan jonkun lihavuutta jopa kepeässä kahvipöytäkeskustelussa. Ja kuvitellaan. Että lihavat ovat laiskoja ja saamattomia. Vaikka tämä harhaluulo on ajat sitten tutkimuksissa kumottu.Minä olen kehopositiivinen: Ihminen voi olla rauhassa lihava, jos hän viihtyy kehossaan. Eikä tarvitse noudattaa nykyisiä - sairaalloisiakin - laihuus - tai fitness kauneusihanteita.Voi nauttia hyvästä ruoasta ja elämästä monista sressaavista ulkonäkötrendeistä piittaamatta. Se on rohkeutta ja itsensä hyväksymistä. Ja ai jai, miten se helpottaa tätä ainokaista elämää.Monet saattavat valittaa, miten lihavuudesta aiheutuvat sairaudet vie heidän verorahojaan. Lihavuusko yksin? Tuleeko mieleen tupakoitsijat, alkoholipersot; yksinäisyydestä sairastuneet, monet mielenterveysongelmista kärsivät?Nämä kolme viimeistä - alkoholismi, yksinäisyys ja mielenterveysongelmat - ei ole tahdon asioita.Minun lapsuudessani lapsille opetettiin, että minkä tahansa näköistä ihmistä ei saa kommentoida tai osoitella sormella. Muistan kun äitini teroitti tätä mieleeni. Hän sanoi, että todella lihavat ihmiset kärsivät elefanttitaudista. Joskus myöhemmin mieleeni on tullut, onko se elefanttitauti totta. Nyt viimein googlasin ja sellainen tosiaan on olemassa.Monissa maissa runsasta naista pidetään kauniina. Esimerkiksi Afrikan ja joissakin Lähi-Idän maissa. Nigeriassa tulevaa morsianta jopa lihotetaan.  Voi, kun voisimme ottaa oppia tästä. Eikä länsimaisen naisen tarvitsisi elää kituuttaa jatkuvan nälkäkuurin kourissa.

Ja miten paljon ylipainoisia on varmasti rasittaneet kouluajan painokommentit. Ne voivat repiä riekaleiksi itsetuntoa: olen vääränlainen, omituinen, en kelpaa.Voi käydä näinkin: Nuori syö toisten mielestä liikaa ja on lihava. Toisten käsityksistä ja ryhmäpaineesta vielä riippuvainen nuori saattaa tästä syystä aloittaa rankan laihdutuskuurin. Joka voi johtaa bulimiaan tai anoreksiaan. Etenkin anoreksia - vaikka siitä olisikin parantunut - saattaa puhjeta uudestaan vaikeissa elämäntilanteissa läpi elämän.Paino on aina yksityisasia. Se ei kuulu kenellekään muulle. Joten laihat - omasta mielestänne jotenkin elämässä onnistuneet ja lihavia kommentoivat - pitäkää suunne kiinni. Huh, tuli sanottua aika  rankasti.

Mitä mieltä sinä olet toisen ihmisen painon kommentoinnista?
Lähteet: omat, kuvat omat
4 kommenttia:

 1. Niin asia, jokaisen paino on jokaisen oma henkilökohtainen asia. Niin puuttuuko moni vaikka kuinka moniin erilaisiin asioihin, jotka vielä enemmän saattavat kuluttaa niitä yhteiskunnan verorahoja, harvemmin. Merkillinen on maailma, että kaikkein tulisi istua johonkin tiettyyn muottiin. Onneksi tästä asiasta puhutaan paljon, ehkä tämä helpottaa vielä jonain päivänä.

  Aurinkoista torstaita Marja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia, kommentistasi. Kaikkien ei todellakaan tarvitse kuulua siihen yhteen muottiin. Kehopositiivisuus on sitä, että hyväksyy painonsa ja että viihtyy omassa kehossaan. Ja on ylipainosta huolimatta suht terve. Helteistä perjantaita sinulle!

   Poista
 2. Taas puhut asiaa Marja.
  Painon kommentointia, voi verrata minkä tahansa ihmisen ulkonäköön liittyvän ominaisuuden kommentointiin.
  Ellei voi kehua toisen ulkonäköä, on tahditonta sanoa mitään. Kehunkin on oltava aitoa, sillä teennäisyyden vaistoaa.
  Hyvää iltapäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi.Kaikenlaisten ulkoisten seikkojen kommentointi on vain niin väärin. Annetaan muiden olla sellaisia kuin he ovat. Elämän rikkautta vain! Teennäiset lirkutukset toisen ulkonäöstä karmii ja kiusaannuttaa todella paljon. Ihanaista perjantaita ja viikonloppua sinulle!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!