maanantai 2. heinäkuuta 2018

Mainio matkailukohde Etelä-Savossa: Kissakosken suojeltu, vanha tehdasalue, kalakauppa ja ravintola.Kissakoski on hyvin kaunis paikka Puulaveden ja koskikanavan äärellä. Jugend-tyyliset tehdasrakennukset valmistuivat vuonna 1910. Koskessa on edelleen toimiva vesivoimala. Kissakosken tehtaassa valmistettiin aikoinaan muun muassa selluloosaa.Kissakoski sijaitsee Mäntyharjun naapurikunnassa 20 kilometrin päässä Hirvensalmella. Eli jos käytte kuvataidekeskus Salmelan näyttelyssä kannattaa samalla piipahtaa Kissakoskella.

Puula-Särvimessä on myytävänä monenmoista kalaa ja kalasäilykkeitä. Sieltä saa muun muassa savustettua lohifileetä monessa muodossa: Perinteistä, aurajuusto- ja chilifileetä ja kylmäsavustettua lohta. Ihanasti suussa pirskahtelevaa muikunmätiä. Myymälän yhteydessä toimii lämmin- ja kylmäsavustamot. Kalat on nimensä mukaisesti Puulan kirkkaista ja puhtaista vesistä. Aina tuoreita ja herkullisia. Itse olen ihastunut Jarin savustettuihin muikkuihin. Aviopari Saara ja Jari pyörittävät yhdessä yritystä.

              Saara Pulkkinen

               Jari Pulkkinen.
Ravintoa Kissakoski on ihanan valoisa, avara paikka ja siellä on joka kesä taidenäyttely. Tänä vuonna Risto Alangon näyttely.  Tauluja yhdistää valo. Taiteilija on ihastunut koivuihin, tupasvilloihin ja kukkiin. Ravintolassa on joka päivä seisova pöytä, jossa on tarjolla etenkin ehtaa savolaista lähiruokaa. Hinta-laatusuhde on kohdallaan.
              Tuija Tanttu pyörittää ravintolaa.

              Savumuikkuja.

              Tomaattimuikkuja.

              Graavilohta.

               Kanapateeta.


  Juurevaa ja kunnollista ruisleipää.

   Makea päätös aterialle.

Oletteko koskaan reissanneet Etelä-Savossa?


5 kommenttia:

 1. Kiitos Marja! Sainpa matkailuvinkin! Ja nälkäkin tuli kun katselin kalalautasia. Hieno paikka ja sydämellä tehtyä särvintä. Matit on pesemättä kyllä täällä. Mutta cittarissa toumii itsepalvelumattopesula. En vaan tuedä millaisia matooja siellä voi pestä..täytyy tutustua asiaan. Minun mattojani ei kaikkia voi polkupyörällä kuskailla. Hmm. Ihanaista kesäpäivää..vielä on kesää paljon jäljellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Merja, kommentistasi.Ole hyvä matkailuvinkistä. Jos Etelä-Savossa reissaa, kannattaa kyllä käydä Kissakoskella Salmelan lisäksi. Voi, teitä onnellisia kaupunkilaisia:mattopesula! Jos täälläkin olisi, hyödyntäisin sitä oitis.Mukavaa kesäviikon alkua sinulle!

   Poista
  2. Hei Marja. Jotenkin vaan epäilen ettei minun mattojani voi siellä pesulassa pestä. Nämä ovat pääosin vain lankamattoja,ja jäykkiä mutta katsotaan.

   Poista
 2. Kiitos Marja tämän kohteen esittelystä + hienoista kuvista. Suomessa, ja vieläpä suhteellisen lähellä, on monta oivaa kohdetta, joista en ole edes tiennyt.
  Hyvää maanantaita ja heinäkuuta sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Minäkin olen hämmästellyt ja ihmetellyt, kuinka paljon Suomessakin olisi nähtävää. Minä en esimerkiksi tunne melkein lainkaan Helsinkiä. Pitäisi/saisi tutustua kunnolla, koska se on niin kaunis kaupunki. Jos olette vielä siellä etelän hedelmien mailla, ihanaa lomaa edelleen ja viikon alkua!

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!