torstai 27. lokakuuta 2022

Seksibileet

 


Osallistujat saapuvat yksi kerrallaan iltapäivällä, ja kaikkia jännittää. Paikan päälle bileiden järjestäjät on halunnut luoda kodikkaan ja rennon tunnelman. Tarjolla on ruokaa ja teetä. Järjestäjät kannustavat syömään, jotta jaksaa koko yön.


Kun kaikki ovat paikalla, käydään läpi säännöt, joihin kuuluvat muun muassa päihteettömyys, tapahtuman tallennuskielto ja tietynlainen luonnollisuus. Kenenkään ei esimerkiksi odoteta ajavan karvoitustaan,  ja bileisiin saa tulla, vaikka olisi kuukautiset.


Sitten on vuorossa esittelykierros. Jokainen kertoo itsestään, millaista ehkäisyä haluaa käyttää ja milloin on viimeksi testauttanut seksitaudit.


Myös ein sanomista harjoitellaan. Järjestäjien mielestä nyky-yhteiskunnassa ihmisten on ylipäänsä vaikea asettaa rajoja. Tämän vuoksi on hyvä opetella kieltämään toista hyvin selkeästi: Ei, en halua näin.


Meditatiivisista harjoituksista, muun muassa hiljentymisestä ja itsensä kuuntelusta, siirrytään vähitellen vapaan leikin pariin. Vapaa leikki tarkoittaa seksiä. Jokainen osallistuja päättää itse, miten ja kenen kanssa sitä harrastaa.


Näin orgioita kuvailee helsinkiläinen Maija, joka on kolmekymppinen, perheellinen, vakityössä ja osallistunut orgioihin kolmesti. Hän sanoo:"Kun maanantaina menee töihin, kaikki tuntuu vielä viikonlopun orgioiden jäljiltä ihmeelliseltä ja kauniilta." Mutta kun kahvitaolla puhutaan viikonlopun tapahtumista, ei Maija usko melko perinteisen työyhteisön olevan vielä valmis kuulemaan sitä, miten ihanaa on ollut rakastella kellon ympäri monien eri ihmisten kanssa.


Historiallisesti orgiat viittaavat antiikin Kreikkaan, jossa ne olivat palvontamenoja, säädyttömyyttä, viinin juontia.  Länsimaisessa kulttuurissa kenties tunnetuimpia seksibileiden kävijöitä ovat 1960-luvun swingersit eli parinvaihtajat. Yhdysvalloissa swingaukseen on liittynyt ajatus, että omaa parisuhdetta piristetään ja vahvistetaan. Nykyisin seksibileissä on myös naimattomia ihmisiä, jotka haluavat lähinnä piristää itseään.


Suomessa ei ole toistaiseksi tutkittu sitä, kuinka paljon seksibileitä järjesteään ja kuinka moni käy niissä, mutta seksibileitä järjestää useat tahot.


Aihetta on tutkittu asenteiden näkökulmasta: Väestöliiton Finsex-tutkimuksesta käy ilmi, että vuonna 2015 ryhmäseksiä ja parinvaihtoa piti perverssinä lähes puolet naisista ja 33 prosenttia miehistä.


Yksi lempeiden orgioiden järjestäjä 38-vuotias Aura kertoo: "Maailma tarvitsee erilaisia seksuaalisen ilmaisun tapahtumia. Me keskitymme henkisyyteen ja emotionaaliseen yhteyteen ihmisten välillä."


Lempeissä orgioissa on osallistujia 15. Yleensä osallistujat eivät tunne toisiaan, siksi pidetään viittätoista osallistujaa enimmäismääränä ryhmäytymisen kannalta.


Aura kertoo, että ihmiset eivät lähde orgioista vain seksuaalisesti tyydytettyinä vaan myös himpun verran henkisesti kasvaneina.
Lähteet: Referaatti Helsingin Sanomat 8.10.2022, kuvat Pixabay


8 kommenttia:

 1. Jotenkin tuntuu, että joka tuutista tuputetaan nyt näitä seksiasioita, ja varsinkin sekin harrastamista monen ihmisen kanssa, joko samaan aikaan tai erikseen. Jokunen päivä sitten yksi nuori nainen julisti harrastaneensa seksiä 114:n eri ihmisenkanssa, oli joku pariskunta, joka järjestää seksiorgioita ja nyt tämä Hesarin juttu. Näköjään HS mennyt iltapäivälehtien linjoille...
  En oikein tiedä, mitä ajatella, seksi on kivaa, mutta olen kai aivan vanhanaikainen siinä, että en tajua miksi aivan kaikki intiimit asiat pitää jakaa koko maailmalle. Tai sitä, että partnereita pitää olla kymmeniä ellei satoja. Mihin on unohtunut henkinen puoli? En oikein usko, että tuossa Hesarin jutussa haastateltu nainen olisi oikeassa siinä, että seksi tuiki tuntemattomien ihmisten kanssa voisi olla niin kovin voimauttava kokemus kuin hän väittää. Minulle se ei ainakaan olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Anonyymi. Kuten kirjoitit tosiaankin polymeriasta ja avoimesta suhteesta kirjoitetaan nyt paljon. Ja Hesarissa juttu parinvaihdosta tai seksiorgioista. Tämä on vähän puuduttavaa. Mielestäni kukin voi harjoittaa seksiä miten haluaa. Minä en pystyisi menemään seksiorgioihin. Olen samanlaisesti "vanhanaikainen" kuten sinä olet. Luulisi, ettei aitoa tunnesidettä synny esimeksiksi avoimessa suhteessa tai orgioissa.

   Poista
 2. Olen kerran ollut tietämättäni parinvaihtobileissä :D Ihmettelin kovasti kun ehdottelijoita riitti. Luin vasta myöhemmin että kyseisessä baarissa oli järjestetty parinvaihtobileet. Mielenkiintoinen kokemus.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi Jenni. Huvittavaa, että olit tietämättömästi parinvaihtotapahtumassa ja ehdottelijoita riitti. Hih!

  VastaaPoista
 4. Hei. Pidempään jo haaveillut ja hakenut mistä kautta kyseisiin ryhmiin saisi yhteyden ja pääsisi tutustumaan. Olisiko sinulla antaa vinkkiä? M45

  VastaaPoista
 5. Terve! Tässä olisi toinenkin kiinnostunut. Kirkkonummellahan on se Wild Club, mutta mitkä kaikki muut tahot/ýhdistykset järjestävät näitä?

  VastaaPoista
 6. Moikka Keravalainen. Kuten Anonyymille vastasin, en valitettavasti tiedä noita ryhmiä. Voin sanoa, että niitä kyllä on. Kannattaisiko googlettaa?

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!