maanantai 3. lokakuuta 2022

Jossakin kulkee kaksoisolentomme


Minä kohtasin kaksoisolentoni Pohjois-Savossa, jossa olimme vuokramökillä lomailemassa. Itse asumme Etelä-Savossa. Olin täysin ällistynyt. Olo tuntui epätodelliselta.  Myös kaksoisolentoni huomasi minut. Ja oli hänkin aivan hämmästynyt. Rupesimme juttelemaan ja ihmettelemään samannäköisyyttä. Emme ole sukulaisia. Juotiin kahvit. Painamme myös saman verran ja olemme melkein yhtä pitkiä. Molemmilla on korkeakoulututkinto. Pidämme edelleen yhteyttä Messengerissä. Todellakin syystä.


Melko moni on joskus nähnyt ihmisen, vieraan, mutta hätkähdyttävän tutun.Vieras ihminen saatetaan kohdata vaikkapa kadulla tai vieraassa maassa. Hän näyttää täysin naapurin Matilta tai koulukaveri Hannalta tai muistuttaa jopa omaa peilikuvaa.Tuntemattoman henkilön kasvonpiirteet ovat niin samanlaiset, että häntä voisi erehtyä luulemaan identtiseksi kaksoseksi. 


Kaksoisolentoihin ovat selvästi vaikuttaneet samat geneettiset pistemutaatiot, jotka muovaavat ihmisen nenän, suun, huulten, silmien ja kallon luiden rakenteen muotoa.Tiedetään, että tälläiset piirteet monesti periytyvät suvussa, mutta joskus on kyse sattumasta.Näyttää siltä, ettei "keinotekoinen kaksoisolento"  vain näytä samanlaiselta. Heidän muistakin geeneistä ja niiden varianteista osa on samoja.


Ulkoisesti samannäköiset  myös painoivat suunnilleen saman verran. He olivat melkein yhtä pitkiä.


Jos toinen oli vastannut kyselyssä tupakoivansa, oli suuri todennäköisyys sille, että myös kaksoisolento saattoi tupakoida. Kaksoisolennon koulutukset olivat usein myös samoja.


Tämä viittaa siihen, että ihmisiin vaikuttaa muitakin samoja geenejä kuin vain kasvojen piirteisiin. Maailmassa on niin paljon ihmisiä, että pelkästään sattuma voi tuottaa ihmiselle monia samojen geenien variantteja.


Jos ulkonäköä muovaavat geenit ovat samankaltaisia, voi ajatella, että myös muissa geeneissä on yhtäläisyyksiä.
Lähteet: Referaatti Helsingin Sanomat 6.9.2022, kuvat Pexels

7 kommenttia:

 1. En ole itse nähnyt kaksoisolentoani, mutta sellainen kuuleman mukaan liikkui aikanaan Espoon seudulla, jossa tuolloin asuin. Sain jatkuvasti kuulla olleeni jossain, missä en todellakaan ollut käynyt. Olisi ollut mielenkiintoista tavata tuo kaksoisolento.

  VastaaPoista
 2. Voi, kunpa olisit tavannut kaksoisolentosi. Se on järisyttävää ja aivan ihmeellistä.

  VastaaPoista
 3. Mieheni työkaveri (he ovat tunteneet toisensa vuosia) oli lomalla Lapissa ja oli törmännyt siellä mieheni kaksoisolentoon. Oli kuulema hämmästynyt kovasti, että eihän se nyt voi täällä olla. Ja oli ollut vähällä tervehtiä, muttei ollut uskaltanut, kun toinen ei näyttänyt mitään tunnistamisen merkkejä. Hassuja juttuja kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi NK. On hurjaa nuo kaksoisolennot! Mitenpä sitä moikata, kun kaksoisolento ei näytä mitään tunnistamisen merkkejä. Miestäsi varmaankin mietitytti.

   Poista
 4. Eräs vanhempi rouva kysyi multa useamman kerran että työskenteleekö siskoni pankissa, johon vastasin ettei mulla edes ole siskoa. Hän ei millään tahtonut uskoa sitä, sillä niin paljon tuo pankkineiti kuulemma minua muistutti. Harmi etten koskaan tullut kysyneeni mihin pankkiin voisin mennä tuota kaksoisolentoani katsomaan.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentistasi Kristiina. Usein muut ihmiset kuin itse törmäävät kaksoisolentoon. Hassu juttu, kun sinulla ei ole siskoa, mutta olihan tuo pankissa työskennellyt nainen sinun kaksoisolentosi. Sinulle olisi ollut varmasti upea tavata kaksoisolentoosi.

  VastaaPoista
 6. Kerron tämän todistuksen kumppaneiden kanssa, jotka kärsivät suhteestaan, koska on olemassa kestävä ratkaisu. Mieheni jätti minut ja kaksi lastamme toisen naisen takia 3 vuodeksi. Yritin olla vahva vain lapsilleni, mutta en pystynyt hallitsemaan sydäntäni piinaavia kipuja. Olin loukkaantunut ja hämmentynyt. Tarvitsin apua, joten tein tutkimusta Internetistä ja törmäsin sivustoon, jossa huomasin, että tohtori Ediomo, loitsunpyörä, voi auttaa rakastavien toipumisessa. Otin häneen yhteyttä ja hän teki erityisen rukouksen ja loitsuja puolestani. Yllätyksekseni mieheni palasi kotiin kahden päivän kuluttua. Näin me yhdistyimme ja perheessä oli paljon rakkautta, iloa ja rauhaa. Voit myös ottaa yhteyttä Dr. Ediomoon, tehokkaaseen ratkaisujen ohjaajaan
  1) hanki entinen poikaystäväsi takaisin
  2) Tuo aviomies tai vaimo yhteen
  3) Jos sinulla on yötammoja
  4) Lääke HIV:lle ja syövälle
  5) Tehokas taikasormus
  6) Onnen viehätys
  7) pakkomielteen murtaminen
  8) Syntymä- ja raskausasiat Ota yhteyttä EMAIL:drediomo77@gmail.com Voit myös Whatsapp +2349132180420

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!