maanantai 24. lokakuuta 2022

Herkulliset mustapapupihvit

 




Tämä on minun oma resepti ja siksi tässä on noita "noin" mittoja. Ostan yleensä pavut keittämättöminä ja keitän koko pussin tai rasian. Liotan papuja yön yli ja seuraavana päivänä kaadan liotusveden pois ja laitan runsaasti uutta tilalle. Papujen keittämisessä pitää olla tarkkana, etteivät ne ylikypsy tai jää raa`aksi. Keittämisen aikana kannattaa tarkistaa useamman kerran papujen tilanne. Keittoaika on noin 45 minuuttia-tunti pavuista riippuen. Tietenkin on aivan hyvä ostaa valmiiksi keitettyjä papuja. Silloin kaikki käy nopeammin.


Panen tästä isosta annoksesta papuja pari pussia pakasteeseen annospusseina, sillä syön paljon papuja proteiinin lähteenä,koska olen kasvissyöjä. Pidän aina vaan palkokasveista esimerkiksi linsseistä ja kaikista pavuista. Tätä ohjetta voi soveltaa muihinkin papuihin kuin mustapapuihin.  Seuraavaksi ohje:


6 dl keitettyjä mustapapuja

2 keskikokoista sipulia

2 valkosipulin kynttä

noin 2 dl korppujauhoja

2dl keitettyä täysjyväriisiä tai rikottuja ohrasuurimoita

noin 3dl porkkanaraastetta

2 munaa

noin 2 tl suolaa

noin  3 tl  timjamia

reilu ripaus mustapippurirouhetta ja jos tykkää tulisesta ruoasta, reilu ripaus cayennepippuria, muussa tapauksessa vain ripaus

2 tl paprikajauhetta

puolen sitruunan mehu

2 rkl rypsiöljyä


Keitä pavut.

Raasta porkkanat.

Kypsennä sipuli ja valkosipuli mikroaaltouunissa ja lisää ne papuihin.

Pane korppujauhot likoamaan kasvisliemeen 10 minuutiksi.

Muussaa pavut sauvasekoittimella. Massa saa jäädä vähän rouheaksi. Siinä voi olla jonkin verran kokonaisia papuja ja pavun kappaleita.

Lisää muut ainekset papumassaan.

Jos korppujauhot on hyvin paakkuisia, sekoita massaa nopeasti vatkaimella.

Massa saa olla vetelää.

Pyöritä massasta noin  noin 8 suurta pyörykkää. Litistä ne melko paksuiksi pihveiksi uunipellille. Jos massaa on vaikea leipoa, kasta kädet veteen tai korppujauhoihin.


Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pihvit ovat saaneet väriä. Voitele ne öljyllä.


10. Herkuttele kasvisruoalla.


Maukkainpia pihvejä saat, jos paistat ne paistinpannulla rypsiöljyssä. Minä menin helpoimman kautta ja paistoin ne uunissa.


Raastan monitoimikoneella porkkanat ja teen raastetta paljon, jotta sitä riittää ruoan kanssa syötäväksi. Meidän monitoimikonetta on hankala koota, joten kun saan sen kootuksi tulee tehtyä myös kaaliraastetta. Porkkanaraasteeseen käytän kastikkeena appelsiinimehua.

   







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!