torstai 10. joulukuuta 2020

Hemmotteluani

 



Hemmottelen itseäni ihanilla tuotteilla yhdessä Ruohonjuuren kanssa. Kaikki käyttämäni tuotteet ovat nyt alennuksessa. Ruohonjuuri on jo vuonna 1982 perustettu eettinen ja ekologinen luonnontuotteiden kauppa, jolla on verkkokaupassa hyvin nopea toimitus. Tuotteet ovat myös hyvä joululahoja jollekin tai aivan itselle. Minä olen käyttänyt vain luonnonkosmetiikkaa ja luomutuotteita kolme vuotta.


Nyt testasin Frantsilan tuotteita. Frantsila on Suomen suurin  vuonna  1982 perustettu yrttien luomuviljelijä. Se jalostaa yrtit itse tuotteiksi ja sen valikoimiin kuuluu 200 korkealaatuista yrttivalmistetta.




Appelsiini, eteerinen öljy, 10 ml, 7,50 €, Frantsila

Appelsiinin kuoresta uutettu eteerinen öljy rentouttaa, nostattaa mielialaa ja vähentää stressiä ja hermostuneisuutta. Se voi lievittää myös kuukautiskipuja ja kuumia aaltoja. Eteeriset öljyt ovat hyvin monikäyttöisiä.


Miten eteerisiä öljyjä käytetään?

Tuoksulyhty tai ilmanraikastaja:

Käytä eteerisiä öljyjä huoneilman raikastajaksi tai hyvän ilmapiirin luomiseksi. Lisää vedellä täytettyyn tuoksulyhtyyn muutama tippa eteeristä öljyä ja nauti. Voit lisätä myös muutaman tipan suihkepulloon veteen ja sumuttaa tuoksua huoneeseen. Eteeristä öljyä voi pirskotella muutaman tipan vaikka lakanoille tai matolle.




Miten eteerisiä öljyjä käytetään?

Suihku ja kylpy:

Lisää 5-10 tippaa eteeristä öljyä 1 rkl neutraaliin saippuaan. Käytä sekoitusta suihkussa, kylvyssä tai jalkakylvyssä.


Vartaloöljy:

Lisää mieltymyksesi mukaan muutama tippa eteeristä öljyä ihonhoitotuotteeseen ja helli kehoasi ja mieltäsi.


Sauna:

Lisää 1-3 tippaa löylykauhalliseen vettä.


Kasvojen kauneushöyrytys ja höyryhengitys:

Lisää 2-3 tippaa eteeristä öljyä 1-2 l kuumaa vettä ja pidä kasvot pyyhkeen alla 2-3 minuuttia. Varo silmiä.


Eteeristä öljyä voi käyttää myös pyyhehautesiiin, öljyparfyymiin, siivoussuihkeeseen, vaatteiden pesuveteen.


Appelsiiniöljy todellakin piristää hämäränä ja harmaana syksynä. Poltan sitä tuoksulyhdyssä päiväsaikaan ja käytän parfyymina pienen määrän ranteissa. Öljy tosin haihtuu nopeasti. Nuuhkin sitä silloin tällöin  suoraan pullosta kohottamaan mielialaa.


Appelsiiniöljy on minun lemppari piristävistä öljyistä. Patsuli on taasen paras unettava öljy. Minulle aukesi vasta tänä syksynä eteeristen öljyjen aromaterapeuttinen maailma ja ulottuvuus.




Paras ystävä hoitopakkaus kauratyyny, 18,90 €, Frantsila

Kauratyyny on hoitava ja hemmotteleva niska-hartia alueen jännitykseen tai kipuun. Sitä voidaan käyttää niin lämpimänä kuin kylmänä. Kylmänä se sopii pääkipuun. Pakkauksessa on tarkat ohjeet sen käyttöön.


Minulla ei ole niska-hartiavaivoja tai taipumusta pääkipuun, joten pyysin miestä testaamaan tyynyn lämpimänä hartavaivoihin. Hän ihastui oitis. Toisella kerralla hän päivällä nukahti tyynyn lämpöön.  Siis suositukset tälle hoitotyynylle.




Ruusu-kasvoöljy, 18,90, Frantsila

Suomalainen aromaterapeuttinen suloisen tuoksuinen ruusu luomuöljy tekee ihosta pehmeän. Öljyssä on muun muassa juhannusruusun uutosta. Se ennalta ehkäisee ja hoitaa ryppyjä ja couperosa alueiden kehittymistä. Aidot aromaterapeuttiset eteeriset öljyt ovat kasveista höyrytislaamalla saatuja tuoksuöljyjä, jotka elvyttävät ihokudoksen toimintaa.


Minä käytän kuuriluontoisesti  erilaisia öljyjä ja seerumia, noin kuukauden kutakin. Olen käyttänyt Ruohonjuurelta B-Bybin Bakuchiol Booster-seerumia, joka on luonnon retinoli. Tämän jälkeen käytin Alteyan ruusuvettä, seerumia ja kosteusvoidetta. Nyt olen testannut tätä ihanan vienosti ruusulle tuoksuvaa kasvoöljyä ja pidän siitä kovasti.



Lohikäärmesalva, 19g, 10,95 €, Frantsila

Lohikäärmesalva on aromaterapeuttinen, verenkiertoa elvyttävä ja lihasjännityksiä laukaiseva linimenttisalva.


Monipuolista lohikäärmesalvaa voidaan käyttää myös pääkipuun ja flunssaan. Valmistuksessa on käytetty perinteisiä suomalaisia kansanlääkinnän yrttiperinteitä, kiinalaista yrttitietoutta ja kukkaterapian hoitokokemuksia.


Minulla oli viimeviikolla flunssa ja käytin tätä käärmesalvaa. Se helpotti tukkoista oloa ja stressiä siitä, onko tämä nyt koronaa. Onneksi ei ollut ja kuumettakin oli vähän.








6 kommenttia:

  1. Ihania tuotteita suomesta,tuttuja juttuja paljon.Olen itse käyttänyt paljon Frantsilan tuotteita,tehnyt muille niillä hoitoja ja myynyt. Tuo ruususarja on mieluinen mulle. Huomasin juuri että yhdessä kaapissa on hyllyllinen Frantsilan tököttejä,tinktuuroja ja vaikka mitä,olleet omassa käytössä ja osa unohtunutkin sinne. Yrtit jotka on uutettu alkoholiin niin nehän säilyy kauan. Tyttäreni on myös kiinnostunut Frantttsilasta ja teimmekin listaa yhdessä hänen putiikkiinsa. Kyllä on hyvä kun luonnonmukaisuus valtaa alaa,ihmiset alkavat heräilemään. Aikanaan kun opiskelin alaa niin tunsin takaraivossani kuinka lähipiiri naureskeli asialle. Mukavaa päivää Marja:-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Pihakeiju. Niin, nyt ymmärretään ja tavoitellaankin luonnnonmukaisuutta. Uskon todellakin, että sinulle ehkä naureskeltiin, kun jo paljon aikaisemmin opiskelit luontaishoitajaksi. Minullekin naureskeltiin, kun aloin kasvissyöjäksi 37 vuotta sitten. Pidettiin kummajaisena, eikä silloin ollut kaupoissa mitään nyhtökauraa, tofua tai yleensäkin kasvistuotteita. Nyt kasvissyönti on jo valtavirtaa, melkein trendikästä.

    On upeaa, että meillä on Suomessa tällainen yritys kuin Frantsila, jolla on hyvin pitkä kokemus luonnonmukaisesta yrttien viljelystä. Ja upeaa, että käytät työssäsi Frantsilan tuotteita ja tyttäresi myös omassa yrityksessään. Minä tilaan kaikki luontaistuotteet Ruohonjuurelta, koska sillä on laajin valikoima Suomessa. Osastoja on niin kodintuotteista terveyteen ja kosmetiikkaan. Ja paljon muuhun.

    VastaaPoista
  3. Onneksi yhä useammat ovat alkaneet käyttämään luonnonmukaisia tuotteita.
    Tästä postauksestasi löysin yhden joululahjan itselleni. Nimittäin kauratyynyn. Kiitos!
    Mukavaa torstai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Kirsti. Todella kiva, että löysit kauratyynyn itsellesi lahjaksi. On - ilmastosyistäkin - hieno asia, että nykyisin luonnonmukaisuus kiiinnostaa. Minun mielestäni etenkin nuoret ovat siitä kiinnostuneita. Onneksi meillä on nykyisin fiksu nuoriso ja nuoret aikuiset.

      Poista
  4. Aivan ihania juttuja kaikki. Noita öljyjä on meilläkin, mm. laventeli hyvään uneen eli rauhoittumiseen. Ihanaa viikon jatkoa Marja. <3

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommentistasi Tiia. Eteeriset öljyt ovat niin uskomattoman monikäyttöisiä. Toiset piristää, toiset rauhoittaa tai muuten vaan tuoksuvat ihanasti.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!