maanantai 21. joulukuuta 2020

Lempimusiikkiani eri tunnetiloihin

 

Tämä on ollut ehdoton voimabiisi koko aikuisikäni.

Minulla on voimabiisejä, joita soitan silloin, kun kohtaan vaikeuksia ja mieliala on alhaalla. Samoin minulla on rauhaa ja iloa tuovia lauluja.


Musiikilla on valtava vaikutus mieleen. Kun kuuntelee musiikkia satressihormoni kortisolin määrä laskee, läheisyyshormoni okstitosiinin määrä nousee, ja aivoissa erittyy mielialavälittäjäaine dopamiinia.

Tämä laulu upealta Eva Dahlgrenilta tuo rauhaa ja tyytyväisyyttä mieleen. On minun lempilauluni. Video on ihanasti vähän hypnoottinen ja kaunis.


Lumi on jo peittänyt kukat laaksosessa...näin alkaa joululaulu, jonka suomalaiset ovat äänestäneet kaikkein kauneimmaksi. Surumielinen laulu vie lapsuuteen, lapsuuden joulutunnelmaan.Usein meille rakkaimpia lauluja ovat ne, joihin liittyy tunnemuistoja. Musiikki on monille tärkeä voimavara ja lohduttaja.


Tutkimusten mukaan musiikki aivan oikeasti hoitaa meitä. Musiikkiterapia on osittunut hyväksi masennuksen ja ahdistuksen hoidossa.
Leevi And the Levingsin kappaleet ovat toisinaan pikkutuhmia ja myös siksi vähän huvittavia. Ne tuovat hyvää mieltä.


2 kommenttia:

  1. Musiikkiterapia on ilmeisesti käytössä monenlaisissa ongelmissa ja varsinkin lapsilla. Hienoa, että sellainen terapian muoto on keksitty ja osataan sitä hyödyntää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Erikoiset Asiantuntijat. Musiikki- ja kuvataideterapia on ihan potilastyössäkin ja sen on huomattu vaikuttavan parantavasti. Luulisi tosiaan, että sillä olisi suuri vaikutus etenkin lapsiin.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!