perjantai 20. maaliskuuta 2020

Laihdutukseni ja aineenvaihdunnan kiihdyttäminen
Taas on viikko vierähtänyt. Olen laihtunut kahden viikon aikana 1kg. Kokonaisuudessaan olen laihtunut 9kg 2 kuukaudessa ja kolmessa viikossa. Ennen laihdutusta painoin 81kg ja nyt painan 72kg. Paino junnasi kahden viikon ajan, mutta lopulta laihduin kuitenkin kilon. Luulen, että mitä  lähemmäksi tullaan niin sanottua normaalipainoa, sitä vaikeammaksi ja hitaammaksi käy laihdutus. Minulla on nyt 1 kg matkaa normaalipainooni.


Kalapullia ja kasviksia.

Olen syönyt samalla tavalla koko laihduttamisen ajan, monipuolista kasvisruokaa, mikä on minulle tuttua jo 36 vuoden ajan, mutta nyt korvaan perunan ja valkeat höttöhiilarit erilaisilla kaaleilla tai vihreillä pavuilla. Puolukkaa syön nyt muiden marjojen kanssa. Kyllästyin syömään sitä siltään, vaikka se vaikuttaa painonhallintaan.

Proteiinina annoksessa soijasuikaleet. En syö yleensä pitkälle prosessoitua ruokaa, vaan syön pavut papuina, mutta nyt en jaksa keskittyä ruokaan sitä monimutkaisesti valmistamalla. Se on myös poissa syömishaluista.

Viime perjantaina yritin lisätä aineenvaihduntaa herkuttelemalla. Se oli huono kokemus - hetken ilo - , koska söin aivan liikaa. Heltymättömästi. Kyltymättömästi. Ahnaasti. Himokkaasti. Voi luoja, maha oli ratketa. Ensiksi pussi luomukookostoffeeta, sitten viinikumia ja salmiakkia. Illalla herkkuani juustoruisleipää. Paahtoleipää veriappelsiinimarmeladilla. Röyhtäys. Varmasti. Ja tulin hyvin väsyneeksi, koska verensokeri pomppi huipusti pilviin ja avaruuksiin.Kaksi seuraavaa päivää olin kuin kipeä, kuin flunssaoireissa ilman flunssaa. Ruoka suorastaan kuvotti. Ensimmäisen päivän aikana pakotin itseni illalla syömään marjoja. Toisena päivänä söin tavallista ruokaani, silloinkin pakolla. Söin, koska ajattelin, että elimistö tarvitsee ravintonsa. En syö lisäravinteena muuta kuin C-piimax-kalkkia. Enkä sentään ole kokopaastolla vaan pätkäpaastolla.

 Kille-kissa  munavoileivän laadun tarkastajana.

No, nopeutuiko aineenvaihdunta mässäilyllä? Kolmantena päivänä vakitavasta poiketen - punnitsen itseni yleensä vain kerran viikossa -  kävin puntarilla, ja paino oli tippunut lähes kilon. Enpä tiedä. Ehkä paino olisi pudonnut ilman herkutteluakin.

En enää yritä nopeuttaa aineenvaihduntaa mässäilemällä, koska vaikka syöminen ei menisikään överiksi, se sekoittaa jotenkin elimistön. Siis ei enää mässäilyä tämän laihdutuskuurin aikana.


Koronavirus tuntuu painavasti elämässä. Pelottaa. Työt on nyt etätyötä, pitää pysyä kotona, tytär tuli kotiin, mies on kotona. Ei tämä toisaalta kauheasti vaikuta elämään, koska asumme maalla, on pitkät välimatkat, ja aina olemme olleet  paljon kotona. Kävin esimerkiksi kirjastossa maanantaina, ja lainasin aimo kasan kirjoja. Ja hyvä niin, kun kirjastot on nyt suljettu. Ymmärrän kaikki nämä hallituksen asettamat keinot, ettei tilanne tulisi yhtä pahaksi kuin esimerkiksi Italiassa.Käyn ruokakaupassa ja apteekissa. Toivon, toivon paljon hyvää ja voimia erityisryhmille kuten vanhuksille. Juttelin kaupassa yhden vanhemman ihmisen kanssa, ja hän sanoi, että joka tapauksessa lopulta kuollaan, oli se sitten korona tai jokin muu. Rohkea vanhus.  Ja vaikka  pitäisi olla karanteenissa.

Toivon myös paljon tsemppiä pienyrityksille! Tämä on todella pokkeuksellinen kevät. Kauheaa lukea, että suuretkin yritykset lomauttavat ihmisiä. Koronavirus voi aiheuttaa etenkin pienille yrityksille konkursseja. Ja valtio tarjoaa vain mahdollisuutta lainan ottoon.


Siiri-kissa on ollut meillä nyt kaksi viikkoa.  Hän on edelleen kauhean arka. Ja Kille-leskimies on alkanut vahtia häntä. Monenlaiset tappelut on käyty sängyn alla. Kille toisaalta ymmätää sen, kun sanon pontevasti hänelle ei.

Tajusin vastikään, että pakastepussit saa pysymään jämptisti  kiinni kuminauhalla, jotta ne ei  leviä pitkin poikin pakasteessa. Kerrankin minulla oli konkreettinen ajatuksenjuoksu, kun olen niin ilmoissa leijuva.

Muutama yö sitten heräsin paineen tunteeseen vatsalla. Kun aukaisin silmäni, Siiri oli siinä. Pieni Siiri haluaa nyt minusta jonkinlaista turvaa. Ja uskaltaa lähestyä, mutta silloin kun olen unessa. Hän on voinut nukkua minun vieressäni jo monta yötä, koska en herää yleensä kesken yön. Välillä illalla hän tulee nukkumaan jalkojeni päälle, kun luen. Mutta kun käsi lähestyy häntä, hän pakenee sängyn alle.


Vienee vielä  monta viikkon, että hän ei pelkää kättä ja silitystä.  Nyt vain juttelen paljon hänelle ja annan hänen olla.Siirin pitäisi myös saada kaikki rokotukset. Ensi viikolla viemme hänet eläinlääkäriin, vaikka se tulee olemaan hänelle traumaattinen kokemus, koska hän nimenomaan pelkää  käsiä, jotka ottavat hänet kiinni ja laittavat kuljetuskoppaan. Mutta kissi ja hänen terveytensä on  tärkeää.

Hyvää viikonloppua kaikille!


8 kommenttia:

 1. Hienosti on tuo sinun painontiputusprojektisi edennyt. Onnea!
  Onnea myös uuden suloisen perheenjäsenen johdosta. Olen sen verran sairastellut, että Siiri on mennyt ohi silmieni. Kyllä hän vähitellen rohkaistuu.
  Meillä maalla asuvilla poikkeustila ei muuta päiväjärjestystä yhtä radikaalisti kuin kaupunkilaisilla.
  Oikein ihanaa viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Kirsti. Me maalaiset ollaan tottuneita olemaan vähän etäällä kaikesta, ihmisistäkin. Ja luonto on niin keväinen, että se houkuttaa reippailemaan. Ja luontoahan täällä piisaakin. Me saatiin Siiri löytöeläintalosta ja hän on vähän villiintynyt ja hyvin arka, mutta nyt niin tärkeä ja suloinen. Mukavaa viikonvaihdetta sinullekin!

   Poista
 2. Voi pientä ihanaa Siiriä! Paijaa häntä EAnkin puolesta! Onnittelut onnistuneesta laihdutuksesta ja tsemppiä etätyöhön. Täällä EA lopettelee lomaansa ja palaa ensi viikolla töihin. Täytyy keksiä kaikki keinot vältellä kaikkea mahdollista. Lounasruokailu vähän mietityttää, onko parempi mennä syöttölään vai kauppaan. Eväitä olen laiska ja huono ottamaan mukaan kotoa. Sitä paitsi siellä on jo yksi etätyöläinen ruokittavana. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista Erikoiset Asiantuntijat. Voi, kun en vielä uskalla paijata Siiriä, vaikka kaaaaauheeasti haluaisin! Edetään pikku hijaa tutustumisessa, koska Siiri on niin arka. Pelkään, ettei hän uskalla tulla edes luokse, jos pelästytän hänet koskettamalla. Mutta edessä on varmasti senkin suhteen ihanat päivät. Siiri on kuin lapsi. Sinun pitää mennä lähityöhön. Olehan varovainen sitten. Ehkä kauppa on parempi vaihtoehto. Mutta tiedä häntä. Minä aivan fatalistisesti ajattelen, jos tauti on tullakseen, se tulee sitten. Mutta ei vielä tänään. Leppoisaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 4. Italian ja Espanjan kulttuurit poikkeavat niin suuresti suomalaisesta, että en usko samaan ongelmaan meillä täällä luonnostaan syrjäytyneessä pohjolassa kuin siellä. Ja toivon tietysti myös.

  Kissit ovat ihanat! Ja Siiri, voi miten söpön unikaverin olet saanutkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kommentistasi Mentaalimatkaaja. Hyvä näkökulma tuo, että Italian ja Espanjan kulttuurit ovat erilaisia kuin suomalainen kulttuuri. Toivottavasti luontainen eristyneisyys rajoittaa virusta. Siiri on niin ihana unikaveri!

   Poista
 5. Jäin jumiin Siiriin, sillä nyt on mennyt postaus ohi tästä perheenjäsenestä? Onko Siiri teidän uusi perheenjäsen, miten mahtava uutinen.

  Hienosti olet pinnistellyt ja niin se, että viimeiset tavoitekilot taitaa olla tiukassa, mutta siitäkin voi sitten paino laskea vielä, kun se haamuraja ylittyy.

  Tsemppiä kovasti sinne ja ihanaa, kun teidän tytär on kotona. <3

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi Tiia. Juu, Siiri on perheen uusi lapsi. Saatiin hänet reilu kaksi viikkoa sitten löytöeläintalosta. En ole tehnyt hänestä omaa postausta. Vielä. Toivotaan, että Siiri saa rohkeutta ja itseluottamusta lisää ajan kanssa. Kyllä on tullut tutuksi se, että paino irtoaa vaikeasti laihdutuksen loppumetreillä. Mutta tässä vain tsempataan, ja katsotaan, mitä aika tuo. Eikä laihdutus ole kovinkaan tärkeää näinä poikkeusaikoina.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!