tiistai 8. lokakuuta 2019

Onko iho nykyisin kallis käyntikortti?
Kasvojen ihonhoito on nykyisin muoti-ilmiö, johon nainen voi sijoittaa paljon aikaa ja rahaa. Onko hyvä iho statussymboli vai voiko sen saavuttaa jokainen nainen?

Anti age-voiteet, kasvonaamiot, kollageeni-jauheet, retinoliseerumit, neulaus- ja jaderullat, kemialliset kuorinnat, täyteainepistokset tekevät kauppaansa. Monilla suomalaisnaisilla on huulissaan tai poskipäissään hyaluronihappoa tai botuliinia.


Hyvä iho on myös statussymboli. Uusi keino erottua. Tavallisista vaurauden merkeistä poiketen hehkuvien kasvojen saavuttamisessa on haastetta.

Nykyinen kauneusihanne on luonnollinen, joskin termi on vähän harhaanjohtava, koska monen aikuisen naisen ihohan on luonnollisessa tilassa vähän väsyneen näköinen, veltostunut ja ryppyinen. Tavoiteltu luonnollisuus on kuulautta, hehkua, tasaista väriä, kiinteyttä, täyteläisyyttä.


Harva tavallinen nainen yltää tällaiseen ihoon ilman kosmetiikan, kosmetologin, sairaanhoitajan tai lääkärin apua. 

Kauniin ihon ihanne luo sekä ulkonäköön liittyviä että taloudellisia paineita.

Toisaalta hoidot tekevät ikääntyneistä naisista tasa-arvoisempia. Voidaan näyttää freesiltä, vaikka lapset on hankittu, ja ikää on enemmän. Esteettiset hoidot kaventavat eroa nuoriin  naisiin, ja se voi kohottaa vanhempien naisten itsetuntoa.


Ihon erikoiskäsittelyt, täyteainepistokset ovat Suomessa kalliita, joten kyllähän ne vaativat tietyn taloudellisen statuksen. Moni nainen on kuitenkin valmis sijoittamaan ulkonäköönsä, koska kokee, että se parantaa elämänlaatua.

Kalliita hoitoja ei välttämättä tarvita.Terveelliset elintavat kuten hyvä ravinto, riittävä uni, vedenjuonti, stressin välttäminen edistävät kaunista ihoa. Alkoholi, auringonotto ja tupakoiminen kuivattavat ihoa. Ihoon vaikuttaa myös perimä. Siihen ei voi vaikuttaa mutta elämäntapoihin voi.


Myös kasvojen hoitotuotteilla on merkitystä. Ihmeaineita ei tarvita, mutta kosmetiikan pitäisi sopia omalle ihotyypille.

Miten sinä hoidat ihoasi? Mitä mieltä olet täyteainepistoksista tai kasvojen kohotuksesta?Lähteet: Kauneus&terveys 11/2019, kuvat Pixabay

6 kommenttia:

 1. Jokainen tehköön ihollensa mitä lystää, itse en ole mitään poppakonsteja koskaan tehnyt,kesällä saan aurinkoa nassulle liikaakin,ikä 63v ja silti minua luullaan paljon nuoremmaksi.Stressiäkin on ollut elämässä kohtalaisen paljon mutta luulen että terveelliset elämäntavat osaltaan vaikuttavat ihoon ja geeniperimä.Jos olisin joku julkkis ja rahasta ei puutetta niin voishan sitä vaikka leukaperille jotain tehdäkkin.Mukavaa tiistaita Marja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Pihakeiju. Minunkin mielestäni se on jokaisen oma asia, mitä iholleen tekee. Ei kuulu muille. Kyllähän ne terveelliset elämäntavata vaikuttavat ihoon ehkä eniten perimän ohella. Upeaa että sinua luullaan paljon nuoremmaksi.

   Poista
 2. Onneksi terveelliset elintavat vaikuttavat kokonaisvaltaisesti ihmisen hyvinvointiin. Auringossa työskentely ja lämpimissä maissa reissaaminen ovat vanhentaneet ihoani. Tietysti 72 ikävuottakin vaikuttavat asiaan. Minulle on sairauden vuoksi tehty neljä suurta leikkausta ja saman verran pienempiä, joten itse en kauneusleikkaukseen tai pistoshoitoihin menisi ulkonäön vuoksi. En kuitenkaan tuomitse niitä.
  Mukavaa illan jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kirsti kommentistasi. Niin, taas ne terveelliset elämäntavat. Ne auttaa jaksamaankin, kuten sanoit vaikuttavat kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin.Hienoa että olet selvinnyt sairauksista ja leikkauksista. Ei varmaankaan tuolla kokemuksella tule aivan ensiksi mieleen kauneusleikkaus.

  VastaaPoista
 4. Itse en nuorempana juurikaan kiinnittänyt huomioita omiin ihonhoitorutiineihin. Nyt iän karttuessa on kuitenkin alkanut ilmestyä ryppyjä ja iho on juurikin väsyneen näköinen eikä enää hehku samalla lailla. Siitä syystä olen miettinyt pitäisikö päivittää omat ihonhoitotottumukset. Erilaiset kasvonaamiot, kollageeni, kuorinnat ja jopa neulaus on käynyt mielessä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Sari kommentistasi. Aika moni nainen varmasti päivittää jossakin vaiheessa ihonhoitorutiinit. Sinulla on käynyt mielessä aivan hyviä ja tavallaan tervejärkisiä kosmeettisia juttuja. Testasin tuota neulausta yhden firman kanssa, ja se oli ok. Ei yhtään veristä. Minä olen myöhään havahtunut hoitamaan ihoani.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!