torstai 11. huhtikuuta 2019

Ruokaan rakastunut

Marita Eriksson oli äitiyslomalla, teki ruokavalioremontin ja kaipasi jotakin luovaa tekemistä. Yllätyksekseen hän löysi sen keittiöstä ja kameran takaa, vaikka hänellä ei ole kokki- tai muuta vastaavaa taustaa. Sain Fitralta luovuuden synnyttämän kirjan Ruokaan rakastunut.

Marita tykkää annostensa koristelusta ja tämän myötä kirjassa on upeita, värikkäitä kuvia. Kuvista minulle tuli inspiroitunut halu kokeilla valmistaa näitä ruokia ja leivonnaisia. Ensimmäiseksi tein Mustikkaisen bowlin piiloitetuilla vehreillä vihreillä. Eihän siitä tullut melkein lainkaan  samannäköistä kuin kirjassa. Mutta ainakin ainekset ovat sentään samat.

Ohjeet perustuvat kasvisruokavalioon ja ne ovat terveellisiä ja melko yksinkertaisia. Vaikka olen ollut pitkään kasvissyöjä, ohjeissa oli minulle ennalta tuntemattomia ainesosia, mutta niitähän saa kaupoista tai nettikaupoista.

Marita kirjoittaa johdantotekstissä: "Reseptiikkani on hyvin simppeliä - ruoan tai herkkujen valmistus ei saa olla liian monimutkaista. Saan kuitenkin paljon iloa, kun ruoka näyttää värikkäältä, hauskalta ja kauniilta. Koristelu ja oman tyylin etsiminen tekevät keittiössä olemisesta mukavaa, silloin saa luoda hetkellistä "taidetta", nähdä kuinka kauneus syntyy ja sitten voikin syödä (eli se paras osuus)! Arjessa kulhon koristelu tarjoaa minulle "halpaa terapiaa", se saa mielen piristymään, rentouttaa ja saa unohtamaan muun maailman."

Kirjan sisältö jakautuu seitsemään lukuun, jotka ovat:
 • Ruokaan rakastunut
 • Hitaat aamut - oodi puurolle
 • Puuron kyytipojat
 • Herkkuun rakastunut
 • Hyvä vire ja halpaa terapiaa
 • Suolaisen nälkä - vastaisku makealle
 • Ruokamuistot
Seuraavaksi yritän valmistaa jonkin raakakakun.


Jos kokkaat tai leivot, pidätkö annosten koristelusta?

4 kommenttia:

 1. Kauniin näköistä ruokaa on ilo syödä. Muistan kun terveellisen ravinnon koulutuksessa aikoinaan teimme kasvisruokaa niin käytimme paljon syötäviä kukkia, aina ateriointi aloitettiin lautaselle katetulla kukalla. Itse koristelen kesäaikaan etenkin salaatit ja täytekakut kukilla, mansikankukka,kehäkukka,orvokki,krassi,ruusut ja omenankukka löytyvät ainakin tuosta omasta puutarhasta. Tsemppiä tällekkin päivälle Marja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pihakeiju kommentista. Olet ollut Terveellisen ravinnon koulutuksessa. Oli varmasti mielenkiintoista. Minäkin koristelen kesällä salaatit kukilla. Pidän erityisesti krassin kukasta, koska se maistuukin hyältä. Pippurisen kirpakalta. Mansikan kukkaa en ole kokeillut. Pitääkin ensi kesänä kokeilla. Kiitos tsempeistä. Niitä tarvitaan.

   Poista
 2. Kirja vaikuttaa ispiroivalta. Nyt, kun meillä ei enää ole lapsia samassa ruokapöysässä, koristelen usein ruokia puutarhasta löytyvillä kukkasilla. Minä teen krassin siemenistä "kaprissia". ennen leivoin paljonkin, nyt en enää.
  Ihanaa iltaa Marja :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kirsti kommentista. Kirja on hyvin kaunis, ja ruoka-annokset ja leipomukset ovat niin houkuttelevia, ettei voi olla kokeilematta reseptejä.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!