perjantai 8. maaliskuuta 2019

Luomuruokaa voidaan ostaa itsekkäistä syistäPääkaupunkiseudulla asuvat miehet ajattelevat, että luomuruokaa ostava mies on hienostunut, eettinen, varakas, fiksu.

Vaikka luomuruuan valintaa perustellaan esimerkiksi hyvällä maulla, terveellisyydellä, eettisyydellä. Ostopäätöksen takana on yritys hankkia itselle arvostusta.

Maaseudulla ei ole näin. Luomuun voidaan suhtautua jopa kielteisesti. Vielä muutama vuosi sitten luomuviljelyä pidettiin hippien ja harrastelijoiden puuhana.

Tanskassa luomutuotteiden osuus kulutuksesta on kymmenen prosenttia. Suomessa vain kaksi prosenttia.

Itselleen arvostusta hakevien pääkaupunkiseudun miesten lisäksi ihmisillä on eilaisia motiiveja ostaa luomua. Luomua arvostavat erityisesti ihmiset, jotka painottavat eettisyyttä valinnoissaan.

Yllättävää on, että konservatiivit suhatutuvat luomuun myönteisesti, vaikka se oli aikoinaan  vain viherhippien makuun.

Luomusta ei innostu mielihyvää ja nautintoa hakevat hedonistit.

Ostako sinä luomua?


Hyvää viikonloppua kaikille!
Lähteet: Helsingin sanomat 21.2.2019, kuvat Pixabay 

  I

3 kommenttia:

  1. Ostan kyllä luomua silloin kun sattuu olemaan täällä näissä kahdessa ruokakaupassa mitä meidän kylällä on. Vuonna -95 kävin itse luonnonmukaisen viljelyn kurssin ja lähipiirissä tuli hieman sellaista viestiä että mitähän luulet olevasi,naureskeltiin, mutta ainakin osa on tainnut muuttaa kantaansa niistä ajoista. Olin kymmenen vuotta kotiäitinä ja minulla oli suuri kasvimaa,kasvatin itse kaikki vihannekset,oi niitä aikoja. Hyvää naistenpäivää ja mukavaa viikonvaihdetta sinne :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos pihakeiju kommentistasi. Sinä olet ehtinyt moneksi. Luonnonmukaiseksi viljeliäksikin ja luontaishoitajaksi.Isossa kasvimaassa on työtä mutta iloakin. Voi seurata kasvun ihmettä. Minulla on aika iso kasvimaa, ja tykkään kykkiä siellä pitkin kesää. Omat luomuvihannekset ja hedelmät palkitsee kesän aherruksen. Minäkin ostan luomua, jos sitä sattuu meidän kylän kahdessa kaupassa olemaan. Hyvää viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
  3. Välillä..mun on myönnettävä että tarjoukset sanelee ostopäätöksiä.Mukavaa viikonloppua sinulle🌹

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!