tiistai 25. syyskuuta 2018

Säännöllinen syöminen suojaa monelta ongelmalta


                             Kasvishampurilainen

Minä syön aina, kun on nälkä. Yksi PMS-oireeni yleisen ärtymyksen ohella on ainainen nälkä. Mätän ruokaa miltei koko ajan. Ja näkyyhän se. Muuten syön melko säännöllisesti.

Kiireisenäkin kannattaa muistaa syödä.  Säännöllinen syöminen suojaa muun muassa stressiltä, ylipainolta, sydäntaudeilta.


  Bataattikeitto

Laaja Helsingin yliopiston tutkimus osoittaa, että paino pysyy paremmin hallinnassa, jos syö säännöllisesti. Liian tiukat dieetit ja kaloreiden laskeminen voi johtaa vain suurempaan painon nousuun, psyykkiseen pahoinvointiin ja syömisongelmiin.

Säännöllinen ruokailu pitää yllä hyvää aineenvaihduntaa. Syöminen myös aktivoi kehon ruskeaa rasvaa. Ruoan jälkeen kudoksen hapenkulutus lisääntyy jopa yhtä paljon kuin avantouinnissa.Etenkin lasten ruokailuun kannattaisi kiinnittää huomiota. Lapsilla epäsäännöllinen ruokailurytmi ja epäterveelliset välipalat ovat yhteydessä kakkostyypin diabeteksen ja verenkiertoelinten sairauksien kanssa. Tasainen ruokailu tukee myös oppimista ja koulumenestystä. Ateriat perheen kanssa voivat suojata myös nuorta tyttöä syömishäiriöiltä.

Syöminen myös säätelee kehon vuorokausirytmiä. Säännölliset ateriat pitävät sisäisen kellon ajassa.

Syötkö sinä säännöllisesti?


Lähteet: Helsingin sanomat 16.8.2018, kuvat omat

8 kommenttia:

 1. Säännöllinen syöminen on tullut iän myötä yhä tärkeämmäksi ja etenkin tuo että syö useammin mikä pitää verensokerinkin tasaisempana. Tuota useimmin syömistä täytyy ajoittain muistutella tuolle miehelle myös, itselläni kyllä tuntuu suu jauhavan aika tiuhaan. Ihmetystä aiheutti kun yksi miespuolinen, päälle viisikymppinen työkaverini ei syönyt koko työpäivän aikana mitään, tauoilla vaan lipitti kahvia ja pahoja terveysongelmiakin jo oli. Jotkut sanovat et jos syö työpäivän aikana niin sitten ei jaksa tehdä töitä, mutta silloin täytyykin syödä pikku aterioita, iso annos kyllä väsyttääkin. Hyvää tiistaita Marja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi. Hyvä että patistelet ukko kultaasi syömään säännöllisemmin. Ja itse syöt säännöllisesti. Minun tulee syötyä silloin, kun nälättää. Ja se on noin neljän tunnin välein. Tuo on totta, ettei työpäivän aikana - ainakaan kaikkien - kannattaisi syödä esimerkiksi raskasta lounasta. Se kun tosiaan tuppaa väsyttämään. Mukavaa tiistai päivää sinulle!

   Poista
 2. Ajatuksia herättävä teksti. Itse syön suht säännöllisen epäsäännöllisesti, ja tähän pitäisi itse kiinnittää paremmin huomiota. Kauniit ja herkuklisen näköiset kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nicola, kommentistasi. Kun syö säännöllisesti, ei tule nälkäisenä ahmittua liikaa ja eikä joudu ruokakoomaan eli hillittömään väsymykseen. Kylläisyyden tunne tulee vasta noin 20 minuutin kuluttua syömisestä. Ja onhan se kokonaisterveyden kannalta hyvä syödä säännöllisesti ka kiireettömästi. Nauttien.

   Poista
 3. Hienot kuvat ja hyvä aihe.
  Kun on iso perhe, on ollut pakko pitää ruoka- ja välipala-ajoista kiinni, muuten koko ajan joku olisi ollut jääkaapilla, enkä olisi pysynyt kärryillä siitä, mitä kotona on. Niiltä ajoilta säännöllinen ruokailu on jäänyt tavaksi.
  JOO, oli se haaste sinulle. Nimeäsi klikkaamalla pääsee tähän blogiisi :)
  Mukavat tiistain jatkot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti, kommentistasi. Vielä pari kuukautta sitten poistin heti käyttämäni kuvat. Nyt en enää. Voihan niitä käyttää useammankin kerran. Tästä järkiintymisestä on ollut hyötyä. Ison perheen äitinä olet varmasti oppinut säännöllisen ruokailun. Kun on ollut myös eri ikäisiä lapsia. Kiitos haasteesta. Kivaa tiistai iltaa sinulle!

   Poista
 4. Herkän suolen oireyhtymän takia joudun syömään säännöllisesti vatsani tulee kipeeksi ja turpoo jos en syö säännöllisesti ja annoskoot ovat pieniä ja syön hitaasti koska sulatukseni on hidasta ja terveellinen vähärasvainen ja monipuolinen ruokavalio on minun hyvinvoinnille tärkeetä��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mirkkaa, kommentistasi. Herkän suolen oireyhtymä on raskas sairaus ennen kun sen kanssa oppii elämään.Onneksi olet oppinut, eikä mitään toimenpiteitä ole tarvinnut. Mutta ne taitaa kuulua ärtyvän suolen oireyhtymään. Jossa pitää rampata jatkuvasti vessassa. Ripuli saattaa olla veriripulia.Pahimmillaan joudutaan turvautumaan avanteeseen. Hyvää tiistai yötä sinulle.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!