keskiviikko 15. elokuuta 2018

Luonnonkosmetiikkaa - pyrkimykseni ekologisuuteen



Olen siirtymässä kolmen kuukauden siirtymäajalla luonnonkosmetiikkaan Jolie verkkomyymälän kanssa yhteistyössä.  Ensimmäinen kuukausi on jo eletty ja koettu. Jännittävää. On yllättävän vaikeaa hylätä tutut purkit ja purnukat sitä mukaan, kun ne loppuu. Mutta Joliella on tasokasta luonnonkosmetiikkaa. Myös ikääntyvälle, herkälle tai kuivalle iholle.Kaikille erilaisille ihotyypeille. Kaikki kasvit tässä postauksessa on syötäviä yrttejä tai kukkia puutarhastani.





Miksi yritän elää ekologisesti? En todellakaan kuvittele, että nyt olen hyvä ihminen, kun ajattelen ja yritän toimia ekologisesti. Me kaikki ollaan sekä hyviä että pahoja. Ajattelen tulevia sukupolvia. Toivon, että ne saavat elää kauniissa ja hyvässä ympäristössä. Niin kuin me. Olen kirjoittanut ekologisista aiheista blogissani aikaisemmin muun muassa postauksessa Vaatteiden ekologisuus on kasvava trendi.








En ole ekoenkeli itsekään. Viime talveen asti join smoothien muovipillillä. Kunnes tajusin pillin turhuuden ja sen, että se voi päätyä mikromuoviksi etenkin vesistöihin. Viime vuoteen asti ostin aika paljon uusia vaatteita. Tänä vuonna en ole ostanut kuin pari. Loput kirppiksiltä. Matkustan joka vuosi lentokoneella ulkomaille, joka totisesti suurentaa hiilijalanjälkeäni.





Moni saattaa ajatella, ettei hänellä ole rahaa elää ekologisesti. Mutta ekologisuus voi lähteä pienistä arjen valinnoista. Nykyisin kaupoissa on valittavana vihanneksille ja hedelmille tavallinen muovipussi tai luonnossa hajoava pussi. Olen tarkkaillut - luulenko olevani joku ekosalapoliisi - ihmisiä kumman pussin he valitsevat. Se on melkein aina tavallinen muovipussi. Voi hitsit, kun haluaisin sanoa kaikille, että ota tuo luonnossa hajoava pussi. Mutta en ole sanonut. Mikä minä olen toisten ihmisten elämäntapaa määräämään. Kaupan kassalla on kauppakassin kanssa aivan sama juttu.





Jätteiden lajittelu on monen mielestä vaikeaa ja monimutkaista. Ei ole. Sen kun hankkii kullekkin jätetyypille sopivan astian tai luonnossa hajoavan pussin, ja heittää kulloisenkin jätteen oikeaan paikkaan. Keräysastiat voi tyhjentää vaikka kauppareissulla, koska usein kauppojen pihalla on kierrätysjätepisteet.





Pieni 35 vuotta sykkinyt kasvissyöjän sydämeni itki ja kutistui, kun luin Hesarista, ettei lihan syönti ole vähentynyt. Ihmiset kun on tottuneet laittamaan liharuokaa.

Moni ajattelee, että kyllä tiede vielä ratkaisee ekologiset ongelmat. Välttämättä ei. Kun tiede on itse aiheuttanut niistä monia.





Seuraavaksi asiaan. Esittelen tässä jutussa Jolien kuukausiboxia ja kolme sen ulkopuolista tuotetta. En testaa ja esittele aivan kaikkia kuukausiboxin tuotteita, koska tästä jutusta tulisi  liian pitkä ja lukija saattaisi ikävystyä puolikuoliaaksi.

Olin taas tavattoman innostunut kuukausiboxista. Ihanaa  oppia lisää ekologisesta ihonhoidosta!



Patyka Double Action Smoothing Scrub kasvokuorinta loiventaa pieniä juonteita, uudistaa ihosolukkoa ja antaa iholle hehkua. Täyteläisessä voiteessa on jojobarakeita, jauhettua bambua ja hedelmähappoa. Jojobaöljy ja seesamöljy ravitsee ja suojaa ihoa. Minulle kuorinta ei täysin sopinut, koska siinä oli mekaanisesti kuorivia rakeisia ainesosia. Ihoni on ehkä liian vanha aktiivisesti kuoriviin ainesosiin. Voidetta piti pyöritellä iholla, jotta muun muassa rakeet vaikuttaisivat.





Joik Refreshing Facial Toner on todellinen löytö. Se on tyrniöljyllä ryyditetty kasvovesi, joka pienentää ihohuokosia ja uudistaa ihoa. Aloe Veran, piparmintun ja greipin eteeriset öljyt piristävät ihoa. Aamulla käytän sitä kasvoseerumin tavoin.



Weleda 24h Roll-On Deodorantti Pomegranate on luonnollinen mutta erittäin tehokas deodorantti ilman alumiineja ja parabeeneja. Vihdoinkin sain kunnollisen luonnonkosmetiikka dödön. Olen todella tyytyväinen. Ja vaihdan synteettisen dödöni siihen oitis!


Weleda Pomegrante Creamy Body Wash hurmaa ihanalla tuoksullaan, jossa on santelipuuta, vaniljaa ja nerolinia. Tuoksu jäi vielä pesun jälkeen ihoon. Hoitava ja hellivä suihkuvoide.

Kuukausiboxissa oli myös Dr. Hauschka Revitalising Mask, joka tasoittaa ja kirkastaa ihoa.

Seuraavaksi esittelen kolme boxin ulkopuolista tuotetta, jotka itse valitsin. Olen käyttänyt nyt niitä parisen viikkoa.



Päivävoide Pai Age Confidense Cream
Pai-merkki on perustamisvuoden 2007 jälkeen voittanut monia palkintoja ja sillä on uskollinen käyttäjäkunta. Muun muassa näyttelijä Natalie Portman. Pain tuotteet valmistetaan Lontoossa. Voide on erittäin hyvä herkälle, vanhenevalle, kuivalle iholle. Se on todellinen tehokosteuttaja ja sopii sekä päivä- että yövoiteeksi. Tykkään kovasti, koska se on ihanan täyteläistä. Ja purkin pumppusysteemi on hyvä. Siitä voi pumpata sopivan määrän, eikä voidetta tarvitse rasittaa joka päivä käsin annosteltuna. Hinta aika mellevä 69 euroa.





Evolve Miracle Mask on ilman rakeita kuoriva hedelmähapponaamio. Evolve- tuotteet valmistetaan englantilaisessa Hertfordishiren kaupungissa käsityönä. Tämä kuorinta sopii minulle erittäin hyvin, koska siinä ei ole mekaanisesti kuorivia rakeita. Se on ehkä tähän ikään mennessä paras kuorintavoide mitä olen koskaan käyttänyt. Kuorinnan jälkeen kasvoja ei kiristä - niin kuin monissa synteettisissä tai rakeisissa kuorinnoissa - ja ei tule tunnetta, että pitäisi heti laittaa jotakin hoitovoidetta. Ihosta tulee selkeästi kirkkaampi, raikkaampi ja pehmeämpi. Tuoksu on upea. Naamio onkin tehty tuoksuvista hedelmähapoista. Hinta 27,90 euroa.



Pai Rosehip Bio Regenatre Oil Omegas 3,6,7&9 on ihanteellinen herkälle, kuivalle ja vanhenevalle iholle. Uudistava öljyseerumi muun muassa korjaa ihoa, tasoittaa sävyä, poistaa pigmenttiläiskiä.

Käytetään muutaman kerran viikossa. Tai viikon tehokuurina, jonka tein. Kesällä tulleet maksaläiskät vaalenivat ja iho kirkastui. Tuoksu ei ole kovinkaan hyvä. Mutta tehoja löytyy. Hinta 28 euroa.

Sitä mukaan kuin synteettiset kasvonhoitotuotteet loppuvat, korvaan ne ilomielin luonnonkosmetiikalla! Jees. Ja odotan seuraavaa boxia aivan intona.











4 kommenttia:

  1. Suosin luontaiskosmetiikkaa minäkin, parabeenit ja synteettiset moskat ovat jääneet jo aikapäiviä sitten meikäläisellä. Olen sitä mieltä että iholle vaan sellaista minkä voit laittaa suuhusi koska iholtakin osa joutuu verenkiertoon. Tuo Dr.Hauschka on ollut mun juttu, noita muitakin merkkejä pitäs kai kokeilla :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Pihakeiju, kommentistasi.Sinä olet jo vanha tekijä luonnonkosmetiikan kanssa. Hyvä tuo periaatteesi "iholle vain sellaista minkä voit laittaa suuhusi". Minä yritän nyt kolmen kuukauden aikana siirtyä kokonaan luonnonkosmetiikkaan.Dr.Hauschka on edelläkävijä luonnonkosmetiikassa. Mutta aika hintava.Huomasin, kun noita merkkejä vertailin. Mutta itsensä ja luonnon suojelusta on usein valmis maksamaan. Kivaa keskiviikkoa sinulle!

      Poista
  2. Aivan ihania brändejä ja on hienoa, että nykyään on vaihtoehtoja. <3 Oma ongelma on allergisuus ja pääsääntöisesti kaikki ihonhoitotuotteet luonnonkosmetiikan saralla ovat aiheuttaneet iholle paiseita, vaikka kuinka olen yrittänyt testailla. Olen vaan niin allerginen niin monelle luonnossa esiintyvälle aineelle. Muuten ehdottomasti käyttäysin enemmän tai kokonaankin ja kroppa kyllä tykkää luonnonkosmetiikasta, mutta nassu ei.

    Ihanaa päivää Marja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia, kommentistasi. Erikoista ja ikävää, että olet allerginen noin monelle kasvikunnan tuotteelle. Minä olen luullut, että ihmiset on nykyään enemmän herkistyneet synteettisille aineille. Aina oppii uutta. Mukavaa torstaita sinulle!

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Teet minut iloiseksi!